自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我覺得嫁得好同自己有本事其實都各有各好。

原帖由 xi_belle 於 13-04-05 發表
我覺得嫁得好同自己有本事其實都各有各好。
總之最唔好就係嫁錯郎~~!
講得咁

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:嫁得好當然重要,問題係你嫁佢果時,點知將

原帖由 oguh 於 13-04-05 發表
嫁得好當然重要,問題係你嫁佢果時,點知將來係點?有錢嘅可以破產,專一嘅又可以變心。好運就一世,唔好運 ...
Good points!

公爵府

回覆:認同女人最緊要嫁得好嗎?

嫁得好唔好。要睇埋溝通好唔好。心靈開心重要

珊瑚宮

引用:我不認同了。反而做人無論男女最重要係活得

原帖由 thinkpositive 於 13-04-07 發表
我不認同了。反而做人無論男女最重要係活得好。咩叫活得好?試問自己: 你真的快樂嗎?你有經濟獨立能力嗎? ...
充滿智慧,去到價值核心之言!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:知足常樂.....

原帖由 lovelykitty 於 13-04-05 發表
知足常樂.....
agree

男爵府

yumui61 發表於 13-4-5 16:26
如何至係"嫁得好"
有錢.........?
冇錢.但老公好錫自己.

"鞋好唔好著,只有腳知道" < 呢句好認同﹗

子爵府

好媽媽勳章

我覺得,點都要靠自己安全d...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HappyYW 發表於 13-4-5 15:10
話說今日lunch同幾個同事講起呢個話題,大家就舉左幾個自己朋友case討論
最好 -
女人要愛自己,有經濟能力,嫁得好 (婚姻美滿, 老公錫, 大家唔使有家底, 但都是專業人士). 仲要就算 c6 離過婚, 都冇手尾跟.
69 99 愛錫, 外家/夫家 和諧, 仔女健康生性....

所以我學到既係 - 隨遇而安, 知足...

男爵府

認同女人要嫁,一定要嫁得好,"好“係要選一個能夠同你相愛到永久,有共同目標價值觀的人樓主三個case的而且確嫁到讓他們生活穩定的人,但不代表她們心靈感到滿足快樂,答案只有她自知!一段婚姻是否幸福,不是簽字那一刻決定,那只是開始,最重要係婚後兩人繼續投入重視這段關係,繼續注入愛與關懷,發展這段婚姻到永久我也努力學習中!

公爵府

其實嫁得好係人地講既姐,一般量度方法不外乎係有無錢,駛唔駛為錢煩,唔駛做唔駛捱。但自已所諗既又係另一件事。

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你幾個朋友也好好彩。嫁得好當然最好。但兩手準備女人自己都要自強

侯爵府

嫁得好梗係重要,自己有本事又好,嫁埋個好老公,家庭事業兩得意。

禁止訪問

公爵府

"女人嫁得好"是緊要,
但有更緊要的

首頁

尾頁

跳至