想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:28週小產了

保重身體。。。加油 !!

大宅

保重。加油

大宅

BK Milk勳章

我都係過來人,12年第一次小產之後仲有d depression, 半年後有咗大囝,15年再生細囝。當時好唔開心但發現只有再努力生一個bb先可以係牛角尖走番出黎,雖然而家諗起第一個都仲有唔開心,但已經好咗好多!
而家到我姑仔經歷同樣問題,bb18w 証實dna出問題,我都係同一番説話安慰佢。

JM加油

男爵府

引用:回覆 Liukut 的帖子我一年內已經失去了3次

原帖由 bearmrsyee 於 16-01-31 發表
回覆 Liukut 的帖子

我一年內已經失去了3次寶寶,您怎樣撐得住?
其實要向前望。事實不能改變。亦無得後悔。回望。無人可以救自己。只有自己先可以救自己。企返起身。我唔想d唔開心帶俾身邊嘅人 n 將來嘅bb..如果bb遺傳我d負能量。佢嘅一生會好辛苦。如果佢一生不開心。我會比他們痛苦更多。加油呀。希望在明天

大宅

引用:回覆 apingbb 的帖子Jm, 我都有加德納氏菌

原帖由 CarrieABC 於 16-02-13 發表
回覆 apingbb 的帖子

Jm, 我都有加德納氏菌,我試過分泌有臭味,吃了一星期抗生素d味就冇咗,但每次dodo完 ...
我開頭有左8週同私家講話有黃綠分泌佢就種左菌。我當時完全唔識有呢d菌。又唔知佢係咪有幫我種呢隻菌。個報告只係話我有b鏈。醫生就開左抗生素比我。同話食完唔洗再種。就咁我就一直以為自己得b鏈。去到政府13週第1次產檢同政府醫生再講一次私家驗到b鏈同食左一次抗生素。之後個醫生就話同我再種菌驗。隔左一個返去產檢都冇清到。就咁我一次都冇理啦!但分泌就一直有時黃有時黃綠。到我29週1無啦啦穿水入院我都係不停講我有b鏈。但緊急開刀到bb help唔返之後其實開完刀醫生都有抽我分泌分驗。都係話b鏈。到我坐完月排晒惡露發現都係仲有黃色分泌。我就覺得冇可能呀!都生完啦!之後就睇左兩個醫生。第一個醫生可以大老啦!佢完全唔知抽左我d咩去種報告出左仲咩菌都冇。第二個醫生就睇第二次先幫我種菌。我又唔知佢有冇幫我種呢d種菌。報告出左佢打比我只係話我仲有b鏈。但我既黃分泌一直都有痕就冇喎。味又唔太勁。我最後忍唔住返去我大肚個醫生佢聽晒我講佢就話幫我咩菌都種連性病都種。因為佢話有時都會無啦啦會有。咁我就種左成9隻菌。報告出就種到呢隻加得納菌啦!我就係1加。咁醫生就叫我返去拎藥塞一星期一個月後返去再種。另外政府個邊係完全冇講過呢隻菌所以我地係覺得好多時醫生係只會種佢地覺得既菌。因為我呢個case政府醫生覺得好罕有。好大機會係菌入左胎盤令胎盤發炎先穿水。因為一般b鏈唔會咁嚴重。我都有問過私家佢話加德納菌有講過係會令早期穿水。我上網都睇過都好嚴重。我覺得呢隻菌有可能係因為我地想要bb個時開始開工得太多所致。因為我之前未諗住生第二個從來都冇事。因為呢d菌只係性行為。男方精液太多令陰道失左酸鹼度。如果你帶套係唔可能有事。所以你最好未治療好唔同老公dodo先呀!會乒乓球咁傳來傳去同念珠一樣。仲有治療好都要頭3個月去醫生到種菌睇下有冇復發。有呢隻菌都好難有bb同對bb都有危險呀!所以我暫時都放棄再生。醫好再算啦!

大宅

引用:Quote:原帖由 bearmrsyee 於 16-01-31 發表

原帖由 Liukut 於 16-02-13 發表
其實要向前望。事實不能改變。亦無得後悔。回望。無人可以救自己。只有自己先可以救自己。企返起身。我唔想 ...
你真係好堅呀!
好叻呀!因為好難做到呀!你所講呢野。
睇完你經歷同你所講既野。你都係努力得返黎既成果。

祝福你一家永遠健康快樂。

別墅

回覆:CarrieABC 的帖子

我見好多媽媽都有念珠菌同b鏈搞好耐都醫唔好,我又分享下我既經驗睇下幫唔幫到手。以前做女仔個陣都成日有念珠菌同b鏈既煩惱,仲要醫完又番發,最後試咗好多方法,大家可以試下。1)飲益力多 2)著通爽內褲同褲或裙,用意保持清爽 ,有時夜晚睇覺我會唔著下身 3)唔好太在佢唔好諗佢,因為我醫生同我講,哩啲菌easy come easy go。以上3個方法都係醫生同姑娘教⋯ 當然,我意思唔係叫大家唔好醫,而係,放鬆啲,除左睇醫生,不防試下我講既方法睇下有冇幫助。

大宅

其實我都醫咗好耐,已經三至四年,我好灰心,做女人好慘

大宅

回覆 CC26 的帖子

jm, 多謝意見,可能我真係太在意呢D菌,因為佢阻礙咗我個生B路!
我諗應該源頭係sex, 先生D丁丁影響我陰道酸鹼值,導致D菌又死灰復燃! 但我先生驗尿又冇事,驗來驗去得我有事, 我現在唯有寄望中醫!

大宅

引用:我見好多媽媽都有念珠菌同b鏈搞好耐都醫唔

原帖由 CC26 於 16-02-14 發表
我見好多媽媽都有念珠菌同b鏈搞好耐都醫唔好,我又分享下我既經驗睇下幫唔幫到手。以前做女仔個陣都成日有 ...
我就開始有食女性益生菌或普通益生菌。
另外我都開始著返裙。
其實真係心理都好大影響。我都唔諗啦!
仲有加強個人抵抗力應該係最好。

大宅

引用:回覆 apingbb 的帖子其實我都醫咗好耐,已

原帖由 CarrieABC 於 16-02-14 發表

其實我都醫咗好耐,已經三至四年,我好灰心,做女人好慘 ...
嘩!3至4年咁長。你有冇搵d好d醫生呀?
其實我都超明白你。念珠菌我年輕時就有但斷左尾好耐啦!呢隻菌就依家走出黎當中真係關我抵抗力事。仲有最好唔好食辣野。上火野。補品。戒煙酒。

大宅

我睇了很多婦科醫生, 個個都係抗生素,食得多都抗藥性啦,我都想搵個又好又叻嘅E生,
只怪自己陰道抵抗力差, 呢個問題等如濕疹, 要長期作戰!

大宅

引用:回覆 apingbb 的帖子我睇了很多婦科醫生,

原帖由 CarrieABC 於 16-02-14 發表

我睇了很多婦科醫生, 個個都係抗生素,食得多都抗藥性啦,我都想搵個又好又叻嘅E生, ...
我唔建議食。用藥塞好d喎!你要作息定時最緊要呀!唔好再食抗生素呀!
我都好擔心呀!但呢d野又控制唔到。
為有令自己抵抗力強d.

複式洋房

引用:我都係過來人,12年第一次小產之後仲有d+de

原帖由 Fionanylau 於 16-02-13 發表
我都係過來人,12年第一次小產之後仲有d depression, 半年後有咗大囝,15年再生細囝。當時好唔開心但發現只 ...
謝謝你既鼓勵,聽到你現在已經係兩個小朋友既媽媽,都會有返希望:\'(

Meiay

禁止訪問

複式洋房

回覆:icicle_i 的帖子

今日親愛既姨媽終於黎返,我成世女最想有姨媽都係今次,之前惡露不停流,之後食中藥戒口,終於上星期停左惡露,今日仲見到有月經黎,呢個係個好開始,其實我仲有肌瘤既問題,而家用中藥打緊瘤,希望呢個好開始會繼續好到見返寶寶來臨,大家不要灰心,有問題努力面對解決就得,大家加油

Meiay

首頁

尾頁

跳至