影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

anyuser18 發表於 18-4-28 01:13

超好看,煲哂

我唔記得男主幾時送過香蕉比女主添 . 雖說中間真係好鬼悶,但結尾結得好,我鍾意個結局。 其實唔使加絕症,淨係睇佢兩個中年夫妻生活應該都好睇。 另外朋友果 pair 玩制服誘惑都正啦。

子爵府

希嫙mama 發表於 18-4-29 02:54
我唔記得男主幾時送過香蕉比女主添 . 雖說中間真係好鬼悶,但結尾結得好,我鍾意個結局。 其實 ...

其實我都唔記得幾時送,可能係去情趣酒店嗰次。但401俾返蕉純真係太太太爆笑
中間我都煲哂可能心境和節奏啱我啦

係呀我覺得兩夫妻寫得幾寫實,去旅行嗰度我覺得好搞笑,武寒要純真點食點食真係煩爆
見兩個逐漸磨合到又唔夾硬喎,真係好sweet
韓劇真係好細膩 真係寫出日常的嗰種甜

佢哋的friend都好搞笑,成棵樹搬返家

大宅

回覆樓主:

佢地重要成日串對方都好寫實

伯爵府

剛剛睇晒第40集,好鍾意個結局,比人感覺好溫暖,有人情味,睇片尾ng,好好笑,
真唔捨得完。

過好,每一天!

子爵府

回覆樓主:

係呀,真係好好睇

其實片中各人都俾一些事kick住,最主要係因為囡囡嘅死而令大家嘅人生或多或少都停滯甚至走向下沉
但原來關心和愛仲有面對,就係解決的鑰匙
可惜武寒有咗絕症先唔驚去彌補

我覺得呢套劇嚟講,絕症係有必要。武寒事業咁成功而又因情傷咁封閉自己,唔係絕症真係諗唔到有咩會激起佢改變

見到女主從完全放棄的人生,外表裝到自己好惡好愛錢好防護,到後來慢慢融化,變返自己,為了鼓勵唱不好聽的歌手而走去搖搖鼓一齊唱,但心真係好溫暖

呢套劇我覺得超好睇啊,有笑有淚有心思

子爵府

大廚勳章

回覆樓主:

恭喜芮智媛,得到2018百想藝術大賞電視劇集最佳女配角

大宅

超儀烽藍 發表於 18-5-6 22:12
恭喜芮智媛,得到2018百想藝術大賞電視劇集最佳女配角
...

佢真係好正,喺劇入面好搶眼,抵佢攞獎

首頁

尾頁