自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

c.hutchson 發表於 18-5-22 10:03
嘩你呢d租客真係自私到極,如果我租客無問過我自己裝窗花,退租時我實扣到佢足,鑽到我個窗框一個二個洞, ...
最慘係扣完按金唔夠扣
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

子爵府

0q.cathy 發表於 18-5-22 11:36
但佢地真係無想過,人地係攞左百萬出黎,收返黎既租,係投資回報,已經吾係高,點解要眼紅人。
...

以往文化水平高,妒忌好多都係藏在心中,

宜家成個樣話你知妒忌緊你,講出口不特止(但又唔認)仲要花時間搞你

所以做好自己係最好嘅防身方法,唔好同人鬥氣,

興一個衰人做10件錯事,好人做1件就比衰人轉視線,企圖拉近自level,

有咩喺屋企鬧爆佢,出到嚟要似周潤發

我遇過唔同花款心理有問租客,但次次D租客都比我講到冇說話好講,

有個條氣超級唔順send封扮到唔係自己sendemail比我,想我撳佢入面條link hack我都有

見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

(Samantha) 發表於 18-5-20 10:46
下次傾好做好先簽租約。

子爵府

回覆樓主:

大宅

總有唔使加裝鎖就加強保安的方法,例如加鉄鏈鎖頭之類,如果一開始就非常在意保安,無理由一開始租嗰時唔同業主傾,將心比比,你係業主你都唔會應承,一比你搞呢樣,轉個頭又第二樣,無日無之你都煩啦!!

子爵府

moniko 發表於 18-5-23 09:11
其實咁小事, 唔洗問業主啦? 走果時自己清理返咪得囉

唔緊要,你咪自己裝囉,我係業主收單位時時到門同門框有洞一定要成隻門換左佢,FYI一隻實心門最平8000,未計換門框嘅人工,到時按金慢慢扣,扣唔晒你唔該補返尾數
幾時先上到車.....

大宅

Ashleycorina 發表於 18-5-23 09:38
你個標題同內容都話租客中伏,業主唔講道理囉。你係想人撐租客,點知太多人講道理囉,呢度好多人都講個道 ...

我都係咁話...租前又唔講明,而家只係比錢租屋企住姐....又唔係自己買左,個個租客都鑽兩個窿係間屋裝野,我係業主都唔得你死啦...成屋都係窿...有時唔係肯自費就大晒話業主唔講理囉⋯⋯

伯爵府

我係c奶 發表於 18-5-23 09:14
裝防盜鏈要係大門同牆上開洞,牆都叫好補返,大門係補唔返的

所以我覺得我做業主做得太有良心。 咁耐以來, 一毫子都未試過扣租客。

伯爵府

回覆樓主:

呢d簽約前要講明,唔覺業主唔講道理,度大門可以好貴的,況且之前的租客都係咁住,我唔會比你咁攪法。仲話唔係要加建D咩去破壞間屋。。。。事實上係破壞緊

伯爵府

littletriangel 發表於 18-5-20 10:53
回覆 流星花丸 的帖子

業主已將每度門影左相,如果自己裝,第日搬走時佢話你未經佢同意自己裝,然後扣你按 ...

咪玩,大門幾萬銀,仲有門框呢,按金夠唔夠扣?

伯爵府

cinda72. 發表於 18-5-20 12:32
大把呢d人,試過話有小強,要求搵人上去捉,都痴媽根

嘩!同我個租客一樣,佢都痴痴地

首頁

尾頁

跳至