自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

最深印象有2次,有一次係俾家姐打,原因唔記得,只記得幾條血痕在手臂上,個陣係夏天,校服件恤衫袖只摭得一半,啲血痕太長,摭唔哂,我一路早會,一路抆衫袖,唔想俾人睇到。驚俾人知我曳。
第2單,好無辜,我哥唔知咩事要打我妹,我sense到,趁佢未拎蕂條前先收藏好,最後佢搵唔到,知我收埋,轉移打我,隔離c9聽到,走黎做和事,要我道歉,我當時好不忿,覺得自己冇錯,做乜要打我?重要我道歉?好委屈,唔開心佐好耐,所以好深印象.....
Childhood is journey, not a race.

子爵府

Angel_Rose 發表於 18-5-31 19:25
所以有時聽見啲人話某某女性朋友有公主病,我會諗當時人係咪年年考第一
& 妹有好多惡習,媽由得佢,吳理,覺得 ...

Jm你有這樣的經歷,難得而家健康正常……
得罪講句,你爸爸媽媽儍架
有咩理由打女打到咁,至無理係為左d咁自私嘅理由……
已經咁叻仲唔心足,如果一個唔覺意考包尾咪劏左你都似…
好慘
難得你仍跟父母有來往既往不咎.
你童年的陰影好大, 好彩自硬凈自強
講番我自己,細個有比父母打,阿媽多,但都係fit下,十條八條痕痛一陣,而且係因為同家姐細佬爭野嘈交先會fit, 上中學冇再打了.
基本上一個月打一次半次,次次唔會太甘……但我已經好記得果種痛…不過媽咪爹地除了fit從未掌摑過,兜巴星的傷害應該更大…心靈上
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

珍珠宮

siufung 發表於 18-5-31 23:18
有咩理由打女打到咁,至無理 ...
吳得罪,讀中學時有啲熟我嘅老師都知我屋企咩事,都有講過類似嘅形容詞,到大學時,其中一個知情嘅教授話好彩我啲中學老師無出賣我,無夾硬迫我見學校社工,見得社工嘅啲社工會搞大件事見埋父母,到時我父母可能又覺得我不滿佢地就打得更金
我係讀完大學先無再比佢地野,讀大學果次打係因為我返暑期工果度比人拖糧,父母吳想我報警,因報警要上庭,上庭會陀衰家,我吳聽,就打左我一獲

珍珠宮

siufung 發表於 18-5-31 23:18
有咩理由打女打到咁,至無理 ...
補充返,我小一讀名校係考包尾,學校叫媽諗下想原校重讀小一定轉校升小二,我係轉校升小二先考得好成績,一知道有機會要留班,我媽真係發曬癲,用個書包黎dum我
P. S. Ek果邊有人講過,我以前讀小一果間名校,依加變左寶校了

首頁

尾頁

跳至