自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

肥肥寶 發表於 20-6-2 14:56
呢個佢未有仲可以懸崖勒馬

睇黎佢唔會明,應該轉頭又走去大肚

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 20-6-2 14:57
睇黎佢唔會明,應該轉頭又走去大肚

我都覺得係
不過從佢字裡行間睇,佢似係有心向下流
食盡政府福利、屋企人住屋
4人公屋一向要等6至8年先上到樓
同6299住足8年
又有書津、低津,生活好鬆動
佢應該係計過數先咁想生多個
只能講人各有志

別墅

樓主,建議你去第二個版問,會有多啲有同情心嘅人。呢個版睇下講下八卦野或者曬下命就得,好多人當自己係判官,唔會企你角度諗,好mean,你會更大壓力。

禁止訪問

大宅

asonlyasone 發表於 20-6-2 15:38
樓主,建議你去第二個版問,會有多啲有同情心嘅人。呢個版睇下講下八卦野或者曬下命就得,好多人當自己係判 ...

agree, 睇到d reply真係好mean, 淨係錢錢錢,無錢就唔好生,無屋唔好生,毫無同埋心。
樓主唔駛放係心到,我覺你同老公要溝通好d, 一人讓一步。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

供你參考

https://www.housingauthority.gov ... t-limits/index.html

公爵府

BearBe 發表於 20-6-2 08:47
我哋無用父母錢重有比錢雙方父母

咁你老公既然過8唔想靠人,點解唔自己搬出去?

男爵府

如果我係樓主,我會聽老公決定,因為1.老公係搵收入果個,理應佢話事,佢決定,之後佢住得唔舒服也無怨言 2. 娘家已經有兩個細路仔 3. 愛
至於租唔租樓,買唔買,d錢係老公既,佢決定
另外,雖然你哋有比家用,但住在長老屋企,已經算靠人。仲要嫌人行動不便....生得小朋友,已經大人,有本事靠自己,老公也不要靠,你也可以賺錢養家,到時你可以話事住半山都得。既然做唔到,就要互相遷就

珍珠宮

肥肥寶 發表於 20-6-2 14:52
呢個我都記得,佢仲堅稱自己係好男人 如果樓主個老公真係有能力買樓租樓, 就唔使搞到今時今日咁 ...

個「好男人」應該係男神...經至真
問緊佢有無能力買車,佢搬埋觀音、閻王出嚟

首頁

尾頁

跳至