自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都有樓主呢個諗法,我囡囡就快1歲,雖然心底都明白有兄弟姐妹都未必親近,但都好想有個伴比佢,特別見到佢平時自己一個好寂寞,但當去到我親戚屋企幾個細路一齊玩時,雖然佢未識講但真係覺得佢比較開心時感覺就更強烈,但要多一個小朋友唔係輕易的事,要考慮周詳

我自己覺得,雖然話佢將來結婚有另一半,但世事難料,將來事無人知,而家好多人無結婚什至同另一半關係惡劣,如果到時得佢一個咁點算,血脈至親係永遠的親人,有兄弟姐妹至少比完全沒有的,多一個機會成為自己後盾

侯爵府

Nagomi 發表於 21-2-16 10:28
我都有樓主呢個諗法,我囡囡就快1歲,雖然心底都明白有兄弟姐妹都未必親近,但都好想有個伴比佢,特別見到 ...
生啦,仲numb

男爵府

回覆樓主:

希望佢要成家立室,甘咪有親人囉

別墅

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Lopopo 發表於 21-2-14 00:10
雖然有兩個老表,不過將來大左老表就係另一房人,
諗反自己過去嘅新年都係跟呀媽去揾呀姨拜年,唔會自己揾 ...

唔驚得咁多
就算有兄弟姊妹都唔一定和睦
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

Lopopo 發表於 21-2-14 00:10
雖然有兩個老表,不過將來大左老表就係另一房人,
諗反自己過去嘅新年都係跟呀媽去揾呀姨拜年,唔會自己揾 ...
唔擔心,我同我兩個細佬已經好多年冇見,亦唔想見,自己有家庭有朋友,夠了

首頁

尾頁

跳至