跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

角度問題? 歡迎參觀豆b blog, 都有其他相片。

http://hk.myblog.yahoo.com/beanie-beanie/article?mid=1548

原帖由 katngan 於 09-4-24 10:05 發表
豆媽,

相裏那個是豆B嗎? 點解個樣變左咁多的?

大宅

豆B大個仔左姐!

嘩!豆B個showcase好得喎!斐斐真係未識畫到一個"主題"!尚在塗鴉........

原帖由 NewSnoopy 於 09-4-24 12:17 發表
角度問題? 歡迎參觀豆b blog, 都有其他相片。

http://hk.myblog.yahoo.com/beanie-beanie/article?mid=1548

禁止訪問

禁止訪問

大宅

暫時都仲keep住亞仔d"墨寶".....遲d或者挑選一些永遠保存!....

原帖由 tazmanic 於 09-5-12 20:29 發表

你地有沒有留下小朋友的功課呀? 需唔需要留呀? 我想throw away呀.....

禁止訪問

大宅

係咪我地已經仔大女大, 所以呢度越來越靜呢?

表妹唔知點解頗抗拒英文, 見到就話自己唔識, 明明教左都話學校冇教.... 阿妹形容佢的"病況"為嚴重, 需要急救喎.

所以阿妹想搵d英文班比佢讀下, 最好係番屯門區, 各位有冇好介紹?

禁止訪問

大宅

Brandon 同表妹係同年同月(02/2005)架... 可來"older kid" 呀???

不過, 最後應該會去Jolly Kingdom 上Phonics.

原帖由 tazmanic 於 09-6-9 12:43 發表

Brandon went the centre in Hong Kong, but don't know they offer any course for older kid, could ask!

Baby Buddies TUEN MUN
Shops C & D Ground Floor JC Place,
345 Castle Peak Road,
Tuen Mun, Hong ...

禁止訪問

大宅

I think it's because of 'busy life'......not as easy as before.....

school
homeworks
activities
little brother/sister

Super busy......

原帖由 katngan 於 09-6-5 12:10 發表
係咪我地已經仔大女大, 所以呢度越來越靜呢?

表妹唔知點解頗抗拒英文, 見到就話自己唔識, 明明教左都話學校冇教.... 阿妹形容佢的"病況"為嚴重, 需要急救喎.

所以阿妹想搵d英文班比佢讀下, 最好係番屯門區, 各位有 ...

大宅

嘩,超..........靜!這簡直係...0 update!

大家小朋友最近如何?

小魚超唔聽話!成日話"我想xxxx!我唔想xxxx!煩c!

大宅

等我又谷下呢度的人氣啦...

我那個咪又係咁... 除左你講的口頭彈外, 皓程成日冇時停, 呢度jump, o個度跑, 結果繼3月整親咀後, 上星期六又跌到個頭留血. 我已經對跌傷流血呢d野睇化哂, 但救佢唔傷筋骨, 冇事冇幹都唔會驚到即刻帶佢去醫院, 如果我真係咁緊張, 我驚我要係醫院長期book間房俾皓程都似!

你地幼稚園有冇人中H1N1呀? 開學兩個星期唔到, 皓程間下午中3個, 上午中2個. 皓程那班15個小朋友當中又有3個發燒. 大家有妹妹弟弟的真係要小心, 記得叫d哥哥姐姐放學回家要洗手, 唔好俾佢地帶d菌番屋企.

原帖由 HonBBMaMa 於 09-9-7 13:03 發表
嘩,超..........靜!這簡直係...0 update!

大家小朋友最近如何?

小魚超唔聽話!成日話"我想xxxx!我唔想xxxx!煩c!

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# katngan 的文章

hihi,,大家好,,我個仔仔都係05.2月bb,,,
如何愛你的孩子:   
嬌寵溺愛不應該      期望過高可成害    身心健康要涵蓋
應知孩子樂與哀      每天溝通添親愛    孩子有錯耐心改
言教身教一齊來      鼓勵讚賞也應該    管放得宜劣行改
家校合作樂滿載

子爵府

up

大宅

今日踫見0502 friend!哈哈!果然有緣!

大宅

話咁快我地的bb已經k2喇, 日日都忙功課忙呢樣忙嗰樣, 妹妹出年9月讀n1......好想休息....

首頁

尾頁

跳至