單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

5/8號已交呈請單方面離婚但對方同意,28/10上第一庭,等暫準令。但今日已經係過咗兩個月,打去律師樓問個助理,都仲未有。咁已經冇抗辯,點解仲要等咁耐?
律師原本話5個月搞掂,宜家5個月連暫準都未有,有暫準轉絶對令又要等多個幾兩個月,唉。。。。。。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:5/8號已交呈請單方面離婚但對方同意,28/10

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-04 發表
5/8號已交呈請單方面離婚但對方同意,28/10上第一庭,等暫準令。但今日已經係過咗兩個月,打去律師樓問個助 ...
星期一試下打去家事法庭講你申請檔案編號,問下職員點解咁耐都未出暫准令啦。你話律師樓同你講無咁快,所以打來問正常手續係點。

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

引用:5/8號已交呈請單方面離婚但對方同意,28/10

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-04 發表
5/8號已交呈請單方面離婚但對方同意,28/10上第一庭,等暫準令。但今日已經係過咗兩個月,打去律師樓問個助 ...
我嗰時無搵律師自己去搞,成段時間應該五個月至六個月左右
不過嗰時佢都完全無出現過,佢無同我爭撫養權,我亦無拎贍養費,可能所以無搞甘耐

男爵府

BK Milk勳章

回覆:正常法律程序要幾耐?

唔該晒大家!

複式洋房

回覆:小靜~ 的帖子

你自己上家事辨事處做手續?

大宅

引用:你自己上家事辨事處做手續?

原帖由 jy7033as 於 14-01-08 發表
你自己上家事辨事處做手續?
係呀

複式洋房

嗰陣時揾律師攪要差唔多5個月!

男爵府

BK Milk勳章

原來法官有問題要答,但覆咗又唔俾期我,5個月都未搞掂。

大宅

半年左右啦

複式洋房

回覆:littlegoldfish 的帖子

自己打去問,唔好問律師。我之前又係簽好晒野,等極都唔見暫准離婚令,每隔一星期就打去律師樓問,最終比我揭發左個律師助理漏上文件,仲要每次問佢都耍我,如果唔係耍我,佢就可以一早發現做漏野喇,我嬲到爆。

個c爺最後要自掏腰包賠律師費先平息我既怒火。律師費係c6比我,所以d錢我都好有骨氣咁比番佢。佢收左d錢,冇多謝我幫佢慳錢,仲要話我多事諗起都呻笨

首頁

尾頁

跳至