母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每次倆邊都餵? 定一次餵一邊?

禁止訪問

回覆:jjlamjj 的帖子

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

其實點先知飲完?。同埋前後奶?

大宅

我比晒兩邊先夠, 初時唔識分幾時冇奶, 我會食食下拉返出黎擠下有冇奶, 有就繼續食, 而家4,5個月個仔識得分, 一開始無奶, 佢就會開始郁來郁去, 發忟憎, 咁我就知要轉第二邊

複式洋房

回覆:邊樣正確

仲要唔要泵清?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我每次只餵一邊

因為唔想 bb 成日只食到前奶

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jjlamjj 發表於 14-1-6 10:53
仲要唔要泵清?

唔需要

複式洋房

引用:我每次只餵一邊因為唔想+bb+成日只食到前奶

原帖由 LL1999 於 14-01-06 發表
我每次只餵一邊

因為唔想 bb 成日只食到前奶
咁一邊食幾耐?

珍珠宮

jjlamjj 發表於 14-1-6 16:01
咁一邊食幾耐?

我女可食到 15-30 MINS

複式洋房

引用:Quote:jjlamjj+發表於+14-1-6+16:01+咁一邊

飽?

複式洋房

引用:Quote:jjlamjj+發表於+14-1-6+16:01+咁一邊

咁食得十分鐘訓左,下次餵邊邊先?個胸未鬆。。應該仲有奶。。

珍珠宮

jjlamjj 發表於 14-1-6 16:32
飽?

有重濕片, 瞓得到, 體重有增加

珍珠宮

jjlamjj 發表於 14-1-6 16:37
咁食得十分鐘訓左,下次餵邊邊先?個胸未鬆。。應該仲有奶。。

其實妳 BB 幾大? 每次食幾耐? 每次食完奶瞓到幾耐? 每天有幾條重濕片?

妳講多 D , 先可以比到意見妳

複式洋房

引用:Quote:jjlamjj+發表於+14-1-6+16:37+咁食得

其實妳 BB 幾大? 每次食幾耐? 每次食完奶瞓到幾耐? 每天有幾條重濕片?

妳講多 D , 先可以比到意見妳
我bb得8日,之前向醫院黃疸指數高,但未到照燈,日日要抽血驗。。可能咁好攰。。我又搵唔到岩既姿勢。。搞好耐至食得十至二十。多數左右都餵。。但可以好耐唔叫餓。。片片又無乜,所以每日都比1,2次奶粉。。
星期六出院,但要留意黃,又比佢咬到流血,咪泵住先,但就泵唔多。奶粉又比多左,但片片就好好多。。
岩岩改返my身,第一次食左每邊15分,訓左甩咀,但係比我換片整醒左。。仲屙大大,佢一屙完大大就要飲好多奶。。補左奶。。頭先叫醒佢飲,十分鐘就訓左。。但個胸仲未淋。。

大宅

我由 BB 2個月大開始一直都係2 邊餵哂..
基本上我無理前後乳... (而佢一直生長得好好又咩腸胃問題)

個人發現只有餵哂2 邊佢至可以頂到3個鐘以上唔肚餓(可能我唔多奶啦)...

而家BB 就快14 個月, 佢都明白到食奶係要 2 邊食o既... 食到差唔多時候 (佢啜慢o左但又未捨得放口時) 我會叫"milk milk" 咁提佢, 佢就會甩口俾我轉去另一邊o架啦..

複式洋房

回覆:邊樣正確

最慘我個果係睡公主。。可以點整都唔醒。。之前連醫院d護士都頂佢唔順。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊