2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我哩胎已經第三胎啦。
生頭兩個都覺得好順其自然就完成左,一啲驚都冇。
但我而家反而哩胎只係三個月,我已經覺得生果日會好恐怖

唔通第三個先黎玩產前恐懼

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

得閒同細路傾多啲計!分散注意力!

大宅

引用:得閒同細路傾多啲計!分散注意力!

原帖由 joeymoon 於 14-01-11 發表
得閒同細路傾多啲計!分散注意力!
我哩胎陀得好辛苦。兩野就會情緒爆發所以而家多數喺老公處理兩個仔。佢驚兩個仔比我鬧死

而家我等黎緊星期二去照唐氏,可能個心會踏實啲,冇咁緊張。

大宅

布丁媽媽 發表於 14-1-11 16:33
我哩胎陀得好辛苦。兩野就會情緒爆發所以而家多數喺老公處理兩個仔。佢驚兩個仔比我鬧死 ...
我而家第二胎!都係好易情緒爆發!

大宅

引用:Quote:布丁媽媽+發表於+14-1-11+16:33+我哩

我而家第二胎!都係好易情緒爆發!
其實我第二個陀住ok架,可能好好訓。唔同哩個,想訓都訓唔到

大宅

回覆:第三胎先緊張?!

唉,我第二胎日日返十個鐘工,再加2個鐘來回車程,唔似上一胎,來回半嗰零鐘,工作8嗰鐘。

大宅

引用:唉,我第二胎日日返十個鐘工,再加2個鐘來

唉,我第二胎日日返十個鐘工,再加2個鐘來回車程,唔似上一胎,來回半嗰零鐘,工作8嗰鐘。

...
我連車都搭唔到,一搭即暈。

男爵府

回覆:第三胎先緊張?!

我都好驚,我湊2個都湊5掂,多得有好鄰居幫手,有時幫我睇1陣,5敢想像自己1個點湊3個,同埋今次個肚大得好快,未照Oscar,好驚個胎5知有冇問題,胎水多、唐氏嗰d好大壓力

大宅

引用:我都好驚,我湊2個都湊5掂,多得有好鄰居幫

原帖由 CC12345678 於 14-01-13 發表
我都好驚,我湊2個都湊5掂,多得有好鄰居幫手,有時幫我睇1陣,5敢想像自己1個點湊3個,同埋今次個肚大得好 ...
我無人幫手架。連鄰居都冇。不過好彩,我老公都算可以跟到兩個仔。
我聽日照啦,好緊張

首頁

尾頁

跳至