母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb45日大,而我試左5天埋身,日日都有7,8條濕片,但昨晚起喊食時間密左,1.5-2小時喊一次,我俾佢埋身食,佢食左一邊10分鐘就唔食,俾另一邊又唔肯食,然後瞓左…咁係咪正常?還是佢是扭眼瞓或其他不適?如何分辨bb係認真食緊,定係當我是奶咀?
謝謝各位!

大宅

引用:bb45日大,而我試左5天埋身,日日都有7,8條

原帖由 joyson 於 14-01-12 發表
bb45日大,而我試左5天埋身,日日都有7,8條濕片,但昨晚起喊食時間密左,1.5-2小時喊一次,我俾佢埋身食, ...
i want to know too

大宅

回覆:猛長期?扭眼瞓?

Push

伯爵府

環保接龍勳章

似係猛長期, 之前有冇試過, 可以配合佢同時觀察有冇其他問題

別墅

回覆:草 的帖子

謝謝回覆!
之前無試過咁,呢幾日又好似定少少,我懷疑佢到食奶前一個鐘醒左,有少少餓,但又眼瞓。我再努力觀察下。

想請問,bb 食緊定係定奶咀有乜分別?係咪聽有無吞咽聲?謝謝

別墅

回覆:joyson 的帖子

我發現如果bb係食緊奶時,啜得大力d,你個胸有拉址的感覺。如只當奶咀時,就只是"梅梅”下,輕力d㗎。

別墅

我个女都糸啜1O分鍾的,但佢系啜得好大力同原本我个胸好谷好脹,佢啜1O分鐘就軟晒,我会等佢自己自然醒,仲要喊得好勁我先喂佢,佢只喊一两声又訓返我就吾理佢因佢都未去到最餓,如咁喂佢佢啜两下就訓左,你試下等佢餓D先喂睇下会吾会好D

大宅

回覆:猛長期?扭眼瞓?

我個女,四日人仔,都係咁,食完冇耐,又要食,食約五分鐘開始訓,斷斷續續食一邊四十分鐘
但今日,佢剛換完片食奶中,佢一邊食一邊放屁便便,如是者,換左六次c片,cc有綠色,有黃色,之後又綠色。
她呢家又食一陣又訓,循環得好密。
想問,這正常嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊