跳至

首頁

尾頁

大宅

你地用什麼揹帶 ?哪隻好用?

我想買揹帶同BB出街. 她現在已3.5月大.
你地用什麼揹帶 ?哪隻好用?
請比意見. Thanks.
:-P :-D :-) ;-)

別墅

Re: 你地用什麼揹帶 ?哪隻好用?

我有combi同babybjorn, 覺得babyjorn比combi易用同方便, 因為不用在後面扣, 而且著同除都方便D. 不過combi我個時就用來初生橫抱, 到可以打直抱, 就開始用babybjorn, 而家條combi都打入了冷宮啦

男爵府

好媽媽勳章

babybjorn 是怎樣款 ? 你有沒有相片 ? 那處買 ? 大約幾$ ?

GUB 寫道:
我有combi同babybjorn, 覺得babyjorn比combi易用同方便, 因為不用在後面扣, 而且著同除都方便D. 不過combi我個時就用來初生橫抱, 到可以打直抱, 就開始用babybjorn, 而家條combi都打入了冷宮啦

複式洋房

我用Babysling, 好似印傭用嗰隻,好用嫁, 好多種揹法!!

Lam BB 女差不多7個月大了!!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

如果去有哺乳間既地方
就用combi T-95
bb可以向前揹望街
如果冇就用有扣既babysling
不過通常會推埋架車餵奶先揹上身
唔係長時間揹住會好熱

複式洋房

kalohon 寫道:
babybjorn 是怎樣款 ? 你有沒有相片 ? 那處買 ? 大約幾$ ?

[quote]
GUB 寫道:
[/quote]

Babybjorn 相片Click
價錢是澳幣. 我都有一條. 好好用

複式洋房

我同GUB一樣用combi同babybjorn,而我係今日先開始用babybjorn,因為等bb條頸仔有力,我亦同意比combi易用同方便,而我嗰條babybjorn d 質地係比較通爽,夏天用會舒服d。

大宅

我係 0/3 baby 買咗條 "拉孚兒", 由初生可以用到30個月, 由出世到而家(岩岩四個月大), 都仲係打橫咩, 都幾好用, 見到身邊好多朋友都係用依個牌子.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

大宅

我用combi(唔記得model no.) 即雪~bb相片所用的一模一樣, 由3個月用到1歲左右, 到而家, 我都係用過2次...可能因為我少帶阿囝出街啦! support得幾好, 阿囝又冇唔like...就當ok ge la!!

大宅

一條Naforye嘅4合一,一條Combi嘅A138Q.條Combi用到BB條骨硬曬我就會轉翻Naforye,因為可以將BB面向出面等拒睇多D野.條Naforye太大,所以依家唔係好岩用
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

大宅

我都有條Naforye嘅4合一,真係大,打直咩bb都仲要用手抱住,真係想揼咗佢。
jozou:
我想問bb可以面向出面呀,咁點hold個頭呀,同埋Combi可以係邊到買呀?

大宅

del

別墅

Kitty,
我都有條Naforye嘅4合一,
我想問 when bb可以面向出面揹?

大宅

wafters:
12 months

侯爵府

我而家都將bb面向出面揹啦
combi t-95剛好墊住個下爬
個頭唔會中吓中吓
kitty1207 寫道:
我都有條Naforye嘅4合一,真係大,打直咩bb都仲要用手抱住,真係想揼咗佢。
jozou:
我想問bb可以面向出面呀,咁點hold個頭呀,同埋Combi可以係邊到買呀?

男爵府

畀面勳章

我而家用緊naforye既4合1都ok

大宅

雪~bb :
combi係邊到買呀?幾$$?我想換咗佢呀。

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好意思,我路過架喳!

kitty1207,
RIO好可愛呀!睇到我流晒口水!

侯爵府

kitty1207

我起吉之島買
原價$749
先排大減價85折$636

大宅

babyhowie:
haha,thank you。

雪~bb:
嘩,咁貴嘅,我仲以為300零蚊

首頁

尾頁

跳至