婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,一齊住,好煩!其實經濟上大家都可以afford 到分開住,我唔明點解要堅持一齊住!結左婚一年,大家都仲係“以禮相待” ,即係佢地唔滿意我只會同佢粒寶貝仔講;同樣地,我有要求亦只會告知c6由佢轉告。c6上班後,我就要匿入房,因為佢地要訓响梳化睇電視……但如果我响廳睇電視,佢地永遠唔會坐過黎,搞到好似我霸住個客廳咁!呢個屋企令到我都唔覺有家既感覺,好似寄人籬下咁!而家仲要大左肚,將來更加難搬走!好後悔當初答應一齊住,點算好?

男爵府

回覆:唉,6299一齊住!

有無同c6講過你想搬?其實聽落佢地都唔覺得多自在,何必要大家辛苦呢?

大宅

引用:如題,一齊住,好煩!其實經濟上大家都可以

原帖由 juicyelaine 於 14-01-17 發表
如題,一齊住,好煩!其實經濟上大家都可以afford 到分開住,我唔明點解要堅持一齊住!結左婚一年,大家都 ...
哇,你同我完全一樣呀:pppp:
佢吾中意我 佢就同c6講,我吾中意佢 我又同c6講,
c6番工我吾敢出廳,出廳啲人又吾會坐埋黎,
不過我應該慘過你,我c6屋企仲有幾個兄弟姊妹,好煩
所以我叫c6系房買番個電視,咁我吾洗出廳睇
吾係覺得,根本係寄人籬下,所以我成日番娘家

walinglingwa  我同你仲似..5兄弟姐妹添..煩死..  發表於 14-1-25 12:18

大宅

如題,一齊住,好煩!其實經濟上大家都可以afford 到分開住,我唔明點解要堅持一齊住!結左婚一年,大家都 ...
仲要我同你都一樣大緊肚
我地100%相似,
唯一吾同既係我同c6無能力搬出去,我無番工

禁止訪問

公爵府

你返工會好好多

禁止訪問

複式洋房

引用:Quote:原帖由+juicyelaine+於+14-01-17+發

原帖由 saladbaby812 於 14-01-17 發表
仲要我同你都一樣大緊肚
我地100%相似,
唯一吾同既係我同c6無能力搬出去,我無番工
哇!真係同是天涯……我又係無番工!又係成日返娘家!哈哈哈!你預產期幾時呀?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+juicyelaine+於+14-01-17+發

原帖由 yl88 於 14-01-17 發表
你返工會好好多
C6想我一開始全職凑b, 因為我地大家都怕阿b會俾99寵到不可收捨!

複式洋房

引用:有無同c6講過你想搬?其實聽落佢地都唔覺得

原帖由 cottonballball 於 14-01-17 發表
有無同c6講過你想搬?其實聽落佢地都唔覺得多自在,何必要大家辛苦呢?

...
唉,c6都想搬又唔敢逆阿媽意。我覺得最好就係6299主動提出搬開,不過都幾難

男爵府

當初我都好天真話同6299住, 唔夠一年, 係C6面前鬧我3次, 咁我又做弱者, C6又頂唔到99越來越專橫, 於是的起心肝搬, 仲睇緊樓時我大肚唔知, 落晒訂先知大肚, 仲話唔好大肚搬, 99叫C6同我講諗清楚, 我就諗得好清楚, 我仲唔搬, 生咗更加無得搬, 因為99恨孫恨到痴線, 所以我到7, 8個月都堅持搬咗先

希望下一個係你, 破地獄

禁止訪問

大宅

我都係結婚一年,又大住個肚,走唔甩,依家放緊產假,6299係廳,我就係房,佢地反工我先出廳,最煩就係無私隱,99入我房係會敲門,但佢一敲完就開門,試過幾次人地換緊衫就衝左入黎,仲要我一路換衫一路同佢講野,好彩62無反,唔係咩都俾人睇晒!

男爵府

我連房都無得哩

翡翠宮

一齊住呢D錯絕對不能犯....

imconfusing  true  發表於 14-1-17 17:48
juicyelaine  知錯能改嘛?  發表於 14-1-17 14:19

公爵府

引用:Quote:原帖由+yl88+於+14-01-17+發表你返工

C6想我一開始全職凑b, 因為我地大家都怕阿b會俾99寵到不可收捨!
唔好咁傻女人會賺錢在夫家才有地位bb可放育嬰園啫曰曰對住佢地,實會為bb事有磨擦

複式洋房

引用:當初我都好天真話同6299住,+唔夠一年,+係C6

原帖由 sonson012848 於 14-01-17 發表
當初我都好天真話同6299住, 唔夠一年, 係C6面前鬧我3次, 咁我又做弱者, C6又頂唔到99越來越專橫, 於是的起 ...
你就好喇,成功破地獄!真係冇乜幾個咋! 我都希望我可以!

複式洋房

原帖由 yl88 於 14-01-17 發表
唔好咁傻女人會賺錢在夫家才有地位bb可放育嬰園啫曰曰對住佢地,實會為bb事有 ...
其實有99幫手湊b本應係好事,但當你見到佢點寵壞其他孫仔的話,做媽媽真係好擔心。我99講明如果我返工就俾阿b佢凑,唔好拎番外家,唔好day care...到時後果不堪設想

大宅

引用:Quote:原帖由+saladbaby812+於+14-01-17+發

哇!真係同是天涯……我又係無番工!又係成日返娘家!哈哈哈!你預產期幾時呀?

...
4月16日呀@@
我之前都覺得無乜野,之後愈黎愈憎 …
最後而家未生所以番左娘家住
一星期6日係娘家
生完先比迫過番去住睇呀b, 但我生完就會番工了,c6一個人頂吾到

水晶宮

我之前都係咁,仲要有一排99冇野做,日日喺屋企,C6一返左工我就匿喺房,廁所都盡量唔去,隻99唔鍾意我閂埋房門,我試過唔閂,喺房上網,佢可以走入嚟坐喺我地張床到望住我上網,但又冇野講,感覺勁唔自在

首頁

尾頁

跳至