自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

亞仔連燒咗5日,醫生講過話要入院,但問題係我都感冒,咁咪唔可以留低湊佢囉?佢26個月咋!
我自己聲都失埋,宜家亞仔101度,第一日係106度,禽日明明退咗,禽晚又燒又咳,可以交叉感染,唔冇人陪夜點算好?
我是單媽,我媽都頂唔順埋。。。

男爵府

回覆:littlegoldfish 的帖子

帶口罩,穿保護衣,照留。
得26個月,點放心留低佢一個 BB在醫院!
媽媽頂硬上啦!

水晶宮

回覆:急問入院問題

入政府?你都要戴口罩呀,著多件羽絨,長身重好,夜晚你陪,日頭搵第二個輪更,祝你同仔仔快快快啲好返!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

通常晚上燒,日頭退燒係有抵抗力頂到日頭,晚卡抵抗力係會跌watt, 燒返唔奇,不過如果refer你入急症就唔好遲疑,入急症照肺,無咩嘢佢都會放你走的

get well soon both

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:亞仔連燒咗5日,醫生講過話要入院,但問題

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-22 發表
亞仔連燒咗5日,醫生講過話要入院,但問題係我都感冒,咁咪唔可以留低湊佢囉?佢26個月咋!
我自己聲都失埋 ...
我會帶口罩,留低陪佢

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

自己幾唔舒服都要顧個細先,燒咁高都要知咩事先得,入咗院先啦。

大宅

快d 入院,醫生都講過話要入,唔好拖。

伯爵府

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-22 發表
我自己聲都失埋 ...
如果妳真頂唔住,又冇人幫,可以唔過夜,第二朝早D再去,我見有D bb夜晚都冇人陪,姑娘都會定時定候同佢check下

珍珠宮

好媽媽勳章

我自己聲都失埋 ...
106已經要即入院啦,好高燒。我仔都燒左3日,今朝都燒到105,我都驚到震
我琴晚帶左佢去睇急症,口有5粒飛滋,手有水泡,有痰咳,醫生都話只係感冒,比藥就回家,如果醫生講得小朋友要入院,都應該聽醫生講入院,而家流感高峰,間間醫院都好爆,如果病情唔嚴重都唔會叫你小朋友入院

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友燒咁耐, 一定好辛苦了...
你著夠衫, 有時間自己也要眠一眠呀...

天氣好凍,你也要保重...

希望你和小朋友早日康復, 身體健康

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

當我女入院,我都流感,睇醫生,打針照去陪.

大宅

入院陪佢, 帶口罩, 著多件衫, 病房超凍,祝早日康復.
你自己有得休息就儘量休息啦! 入院第一晚可能好忙, 要做test, 病房嘈, 朝早六點就要大人收床, 你無幾多個鐘訓. 小朋友如果穩定,可以叫醫生比你回家"渡假" ,既係每日下午返屋企,第二日早上八點幾返病房等醫生.

男爵府

BK Milk勳章

多謝大家提議,我媽帶咗去私家醫生度,醫生話唔駛入院,所以我睇埋今晚,等聽朝再決定,因為我好嚴重,失完聲,今日菌入埋腸胃,中午食完嘢痛咗一日到宜家,剛先有時候坐下廁所,去完都仲好痛,今晚我都係冇得訓,再痛到我要去急診先。

侯爵府

唔好理喇,106,入左院先,到時再睇下陪唔陪到

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

媽咪可以留低架, take care

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:多謝大家提議,我媽帶咗去私家醫生度,醫生

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-23 發表
多謝大家提議,我媽帶咗去私家醫生度,醫生話唔駛入院,所以我睇埋今晚,等聽朝再決定,因為我好嚴重,失完 ...
睇到都覺得你辛苦,祝你地早日康復

子爵府

引用:Quote:原帖由+littlegoldfish+於+14-01-22+

原帖由 susi1024169 於 14-01-22 發表
106已經要即入院啦,好高燒。我仔都燒左3日,今朝都燒到105,我都驚到震
我琴晚帶左佢去睇急症,口有5粒飛 ...
手有水泡口有飛之同發燒,似手足口多睇多個醫生吧

珍珠宮

引用:多謝大家提議,我媽帶咗去私家醫生度,醫生

原帖由 littlegoldfish 於 14-01-23 發表
多謝大家提議,我媽帶咗去私家醫生度,醫生話唔駛入院,所以我睇埋今晚,等聽朝再決定,因為我好嚴重,失完 ...
燒得咁勁,醫生有冇幫你bb 塞藥退燒先呀?

政府醫院唔做就去私家啦,星期日個日我去私家急症,埋單係貴小小780 蚊(夜診) , 但佢幫我仔塞藥比埋退燒同抗生素,我仔食完第二日冇返燒啦, 之後咳未好睇多次樓下私家,依家好得七七八八啦

可憐我地做媽媽既都比仔女野到,輪都我

大宅

引用:帶口罩,穿保護衣,照留。得26個月,點放心

原帖由 秋思 於 14-01-22 發表
帶口罩,穿保護衣,照留。
得26個月,點放心留低佢一個 BB在醫院!
媽媽頂硬上啦!
我早兩日先系醫院出黎!
女女23個月。燒到40度又系咁嘔
我入院時都胃炎!
無計,頂硬上
都住左2日,嘈到死
d b6又唔識教仔
佢個仔27個月大
真系無家教
由個仔早上六點幾張d櫃桶推黎推去
真系想車巴佢
重話自己個仔番學,學規則