在職全職

跳至

首頁
12345...16

尾頁

複式洋房

有混血兒媽媽嗎?

我小天使係混血兒....就快2歲
我地係以英文溝通...
由細到大都未教過講中文
我想佢識中文...因為佢都係半個中國人
我近排多左同佢講中文
佢以家都係識單字...抱抱..街街...等等
我想知道下其他混血兒媽媽點樣處理佢地語言?

伯爵府

魅力王子

Re: 有混血兒媽媽嗎?

r_kcy

nice to meet you
my son also is a mix boy ar~!he just 2yrs 6month old lu~

but we talking with him Chinese only,sometime teach him some English.

and i will give him study in chinese/english "s kindergarten only~

ling

大宅

hello~~
我bb依家先快一歲~~但我地都係同佢說廣東話+英文+普通話.....不知佢會不會錯亂~~但look佢又好似都聽得明~~之前look過一篇報導話bb其實分辦得出自己嘅母語~~~所以~我都係一樣let佢習慣聽住呢三種語言囉.......
shah 寫道:
r_kcy

my son also is a mix boy ar~!he just 2yrs 6month old lu~

but we talking with him Chinese only,sometime teach him some English.

and i will give him study at chinese/english "s kindergarten only~

ling

伯爵府

魅力王子

aileen3388

yes ar,babies so smart,can learn many langauge~

but my 母語 is contonese,so i always speak contonese only~!hehe~~

民房

你們的小BABY都好可愛喔!!!
拍的封面簡直就是小明星
以後可以當星媽了喔!!!!!!!
祝福大家

伯爵府

魅力王子

thank you dianacheng very much~!
dianacheng 寫道:
你們的小BABY都好可愛喔!!!
拍的封面簡直就是小明星
以後可以當星媽了喔!!!!!!!
祝福大家

禁止訪問

伯爵府

魅力王子

LeeAnn'sMum

reply you la,hehe~!
LeeAnn'sMum 寫道:
Hi shah~~
please kindly check your pm,thanks!!

複式洋房

NICE TO MEET YOU TOO..^^
我想問..你BB報邊間幼稚園?
同埋有冇D好既幼稚園介紹一下^^
我打算比佢讀英藝幼稚園(大埔)
shah 寫道:
r_kcy

and i will give him study in chinese/english "s kindergarten only~

ling

伯爵府

魅力王子

r_kcy ,

we live in Tung Chung so apply tung chung school only~

your bb this year or next year study?
you live in tai po? :mrgreen:

男爵府

SHAH你仔仔好靚仔呀,我CHERRY都係就來2歲喇,我之前見到你仔仔同嫌嫌佢0地幾個小朋友一齊影個0的相呀 :mrgreen: 之前我都有訂開荷花0的媽媽寶寶,都有你仔仔做封面本書0架,見到你仔仔唔怪之得咁面熟喇 :mrgreen: :mrgreen:
shah 寫道:
LeeAnn'sMum

reply you la,hehe~! [quote]
LeeAnn'sMum 寫道:
Hi shah~~
please kindly check your pm,thanks!!
[/quote]
幸運星CHERRY BLOG

伯爵府

魅力王子

kwaiyau12

hihi,thanks....your daughter also lovely ar

nice to meet u~!
kwaiyau12 寫道:
SHAH你仔仔好靚仔呀,我CHERRY都係就來2歲喇,我之前見到你仔仔同嫌嫌佢0地幾個小朋友一齊影個0的相呀 :mrgreen: 之前我都有訂開荷花0的媽媽寶寶,都有你仔仔做封面本書0架,見到你仔仔唔怪之得咁面熟喇 :mrgreen:

複式洋房

shah,

下年先入讀....
我地住係大埔呀...
BB就快2歲...
今年我報左個學前班比佢玩..
睇書話BB接觸多D同年紀學野會快D..XD
shah 寫道:
r_kcy ,

we live in Tung Chung so apply tung chung school only~

your bb this year or next year study?
you live in tai po? :mrgreen:

複式洋房

Mixed babies are GORGEOUS! :)
shah 寫道:
kwaiyau12

hihi,thanks....your daughter also lovely ar

nice to meet u~![quote]
kwaiyau12 寫道:
SHAH你仔仔好靚仔呀,我CHERRY都係就來2歲喇,我之前見到你仔仔同嫌嫌佢0地幾個小朋友一齊影個0的相呀 :mrgreen: 之前我都有訂開荷花0的媽媽寶寶,都有你仔仔做封面本書0架,見到你仔仔唔怪之得咁面熟喇 :mrgreen:
[/quote]

伯爵府

魅力王子

r_kcy

i see your son la~! so lovely ar
mixed which country? :mrgreen:

sometime i hope if have many mix babies gathering together~!i think must very sharp la,hehe~!

複式洋房

岩岩學識左點上傳..哈...
USA..你呢?

係呀..哈哈..
天氣炎熱最好去游水...有時間我地約埋一班mixed babies
去沙灘玩...我諗BB一定好開心..
等到10月又會多個mixed baby girl...

伯爵府

魅力王子

r_kcy

you have second one baby~!
congratulation

haha,i think you never think my son is mixed chinese and......pakistan....hehe

複式洋房

多謝...^^
Baby girl dang ultrasoundXD

佢爸爸話Look like a alien...

OH!意想不到...因為我估多數係uk...哈..
因為佢好白淨...好靚仔..哈

伯爵府

魅力王子

r_kcy ,

thanks your sharing with me your second one baby~!^0^

just pm you my family photo to u,please check pm

複式洋房

^^..等baby girl 出世比你睇下佢似唔似alien..XD
一個好幸福既家庭喔..
handsome baby and daddy
beautiful mommy

仲有我想問..你同奶奶點相處?
BB爸爸個邊好熱情我同奶奶都好好傾..
係有時交化唔同..好似擺滿月個時BB爸爸唔知點解...哈

首頁
12345...16

尾頁

跳至