婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Dear Jelly

我生完b仔後痔瘡發得好密,所以都好想做手術,我想問你係邊度做手術架,費用幾多呢?麻煩你pm我好嗎 ?

Thanks a lot~

珍珠宮

Thanks~ Jelly

tiktikmama:
已 pm 醫生資料給你 [/quote]

珍珠宮

[quote]原文章由 mousebb 於 07-7-10 20:45 發表
我想問吓 mousebb and Jelly,你地做手術既醫院會接受乜野付款方式架 ?

同埋手術係咪要全身麻醉架 ?

[ 本文章最後由 tiktikmama 於 07-7-10 21:13 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 Wingcsn 於 07-7-10 20:10 發表
嘩~ 好貴~
我知有間叫香港痔瘡專科, 唔知會唔會平d ?

呢間我 e-mail 問過,佢建議用超聲波去處理痔瘡,係佢地診所做,$15000,唔包覆診etc.

痔瘡槍手術要係醫院,所以要 around 三萬

珍珠宮

我之前d痔瘡都係好勁,腫到推唔番入去,成日都想做手術,但後來的起心肝去睇政府街症,醫生話唔使做手術,佢俾左1個星期藥我塞肛 &搽藥膏,唔使1個星期已經好左好多,只係用左$45~超抵

到依家情況都ok:mrgreen:

珍珠宮

原文章由 carmen320 於 07-9-30 00:32 發表
Hi tiktikmama,

請問你粒痔瘡痛唔痛&你有冇俾個醫生睇/檢查, 佢俾左D乜野葯你, tks!!

粒痔瘡好痛架,腫晒,推唔返入去成日"銀"住"銀"住.

個醫生問我檢唔檢查炸,塞肛d藥我就唔知係乜,可能係消炎藥,另外佢俾左支痔瘡膏我搽.

珍珠宮

原文章由 saysay 於 07-10-3 00:36 發表

我睇個女醫生佢望一望,之後比藥我塞,比藥我食,我問佢開痔瘡膏比我,佢話搽痔瘡膏無用,但係佢比我既藥都唔得,380大元.有無媽咪試過邊間得既pm我啦,唔該 ...

去睇街症啦,$45,好抵,不過係男醫生check.

珍珠宮

原文章由 ha.haa 於 07-10-10 05:17 發表
Hi ,tiktikmama :
請問妳是在哪裡睇街症的 ? 整個過程是應該點做 ? 需時多久 ?
我老公為了這問題 吃不下 睡不著 就來連工也不肯返了 整個人灰晒 :-( , 所以 ... ... 請幫忙解答一下吧 !
萬分感激 ...

妳click 呢個網就可以搵到妳0個區既普通科門診,不過電話預約前要先去登記,先可以用電話預約服務.

http://www.ha.org.hk/hesd/nsapi/?MIval=ha_visitor_index&intro=ha_isf_result%26location%3D%26service_type%3DGOPD&lang=C

個醫生會問吓你既情況再檢查,時間加埋大約10分鐘到啦~有野就再問啦~

[ 本文章最後由 tiktikmama 於 07-10-11 12:57 編輯 ]

珍珠宮

原帖由 woodstockling 於 09-2-20 00:35 發表
我上月在浸會做了內外痔切除手術+照腸鏡,醫生費收了$12600 +照腸醫生費$4000, 醫生巡房$7000,住2人房5天合共$47,000,大家認為是否過份?可否分享收費,保險CLAIM不足....很無奈... ...

我12月係浸會做內外痔切除手術,冇照腸鏡,用咗 around $26,000, 醫生費 $8,000, 住4人房,3日2夜. 冇 claim因為冇買.

首頁

尾頁

跳至