婦女醫護

跳至

首頁
34567...37

尾頁

複式洋房

腸胃問題

係吾係大便出血, 鮮紅色就係生了痔瘡呢? 找腸胃醫生, 睇一次, 和照腸, 幾$$?

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 saysay 於 07-10-3 00:36 發表

我睇個女醫生佢望一望,之後比藥我塞,比藥我食,我問佢開痔瘡膏比我,佢話搽痔瘡膏無用,但係佢比我既藥都唔得,380大元.有無媽咪試過邊間得既pm我啦,唔該 ...

去睇街症啦,$45,好抵,不過係男醫生check.

男爵府

環保接龍勳章

Hi ,tiktikmama :
請問妳是在哪裡睇街症的 ? 整個過程是應該點做 ? 需時多久 ?
我老公為了這問題 吃不下 睡不著 就來連工也不肯返了 整個人灰晒 :-( , 所以 ... ... 請幫忙解答一下吧 !
萬分感激
謝謝 ~

原文章由 tiktikmama 於 07-10-7 05:29 PM 發表

去睇街症啦,$45,好抵,不過係男醫生check.

珍珠宮

原文章由 ha.haa 於 07-10-10 05:17 發表
Hi ,tiktikmama :
請問妳是在哪裡睇街症的 ? 整個過程是應該點做 ? 需時多久 ?
我老公為了這問題 吃不下 睡不著 就來連工也不肯返了 整個人灰晒 :-( , 所以 ... ... 請幫忙解答一下吧 !
萬分感激 ...

妳click 呢個網就可以搵到妳0個區既普通科門診,不過電話預約前要先去登記,先可以用電話預約服務.

http://www.ha.org.hk/hesd/nsapi/?MIval=ha_visitor_index&intro=ha_isf_result%26location%3D%26service_type%3DGOPD&lang=C

個醫生會問吓你既情況再檢查,時間加埋大約10分鐘到啦~有野就再問啦~

[ 本文章最後由 tiktikmama 於 07-10-11 12:57 編輯 ]

男爵府

環保接龍勳章

謝謝妳 ^^

原文章由 tiktikmama 於 07-10-11 12:53 PM 發表

妳click 呢個網就可以搵到妳0個區既普通科門診,不過電話預約前要先去登記,先可以用電話預約服務.

http://www.ha.org.hk/hesd/nsapi/?MIval=ha_visitor_index&intro=ha_isf_result%26location%3D%26service_type%3DGOPD&l ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

想請問痔瘡是生在 pat pat什麼位置?因前2天洗澡時發現 pat pat拉屎位上些有1粒手指頭大的瘡, 有輕微痛, 請問是否痔瘡嗎?

民房

原文章由 kika 於 07-9-4 23:02 發表
noelwcheung:

我都想去浸信會醫院婦女健康中心度睇
請問你做什麼痔瘡手術?
照腸鏡 +割痔瘡手術 要幾多錢?
我聽人講做手術要住院,請問你住幾多日?
thx ...

Hi !
as I forget my password, can't login fr long time. sorry
I had my operations ( both 照腸鏡 +割痔瘡 ) done early ooct, & get 2 wks sick leave. but only feel pain on 1st few days, my operations done on tue, back home on wed; and I went back to work on next mon. doctor said wl take 4 - 6 weeks to get back normal, and now still hv little 腫..
overall was good. totally cost is hkd35,000.00. 3 days 2 nights.

禁止訪問

大宅

其實啲西醫有冇話俾你哋知割完痔瘡肛門連住嗰條腸會短咗同埋會有復發嘅可能?因為痔瘡係 "斬草不除根,春風吹又生" 。所以我老公去睇咗中醫,呢個中醫係專醫痔瘡出名,包斷尾,好多人去睇西醫醫咗好耐都醫唔好,有啲仲流血成個月連西醫都止唔到血但又怕開刀。最終都揾咗呢個中醫醫好。中醫仲介紹呢位病人俾我哋認識,講番佢啲慘痛俾我哋聽。我老公宜家醫緊,好彩老公冇呢位病人咁嚴重,我仲每日影低相俾我老公睇番做記錄,因為老公自己係睇唔到自己病情係點!食藥同塞藥啲痔瘡狀况日日唔同,宜家醫緊第1個月,醫多一個月就會斷尾,唔會再復發。

yuenchauha  可否pm資料俾我,thx  發表於 14-9-23 18:53
Lovebaby2014  可否比醫生資料,thx  發表於 14-9-18 21:49
Dearkk  感激  發表於 14-9-18 19:28
Dearkk  可否PM資料比我,萬分   發表於 14-9-18 19:27
tsangling  可否PM資料比我,thx!  發表於 14-8-12 11:21
Beaty_mama  請問可以俾醫師的資料我嘛?大約幾錢?thx  發表於 14-4-8 18:46
vivibabee  我都想要哩個中醫資料,pm我得唔得?  發表於 14-3-10 00:00
tamakochi  請問可以俾醫師的資料我嘛?大約幾錢!謝謝!  發表於 13-11-27 01:57
Haliwun  請問可以俾醫師的資料我嘛?大約幾錢!謝謝!  發表於 13-9-16 19:56
fatfat919  可否PM醫師資料給我? thx!  發表於 13-6-8 16:02
vicar  可唔可以比個醫師d資料我, 幾錢到,唔該  發表於 11-8-24 17:04
326326  可否PM醫師資料給我?  謝謝.  發表於 11-5-26 09:41
kkwwpig  可唔可以比個醫師d資料我, 幾錢到,唔該  發表於 11-4-2 12:35

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-22 16:05 發表
其實啲西醫有冇話俾你哋知割完痔瘡肛門連住嗰條腸會短咗同埋會有復發嘅可能?因為痔瘡係 "斬草不除根,春風吹又生" 。所以我老公去睇咗中醫,呢個中醫係專醫痔瘡出名,包斷尾,好多人去睇西醫醫咗好耐都醫唔好,有啲仲流血成個月 ...

Hi mommyisa

請你pm那位中醫師及價錢給我!

謝謝!

民房

...

複式洋房

痔瘡

各位請留意,雖然痔瘡手術是細手術,但是也是手術會有風險的,我在兩個月前做了手術,但現在還有問題, 目前的狀況和手術後兩星期差不多, (大便有血,痛,平常有分泌物流出)但醫生說不知原因,可能是我自己問題, 但做手術時我是同時照腸鏡的, 是正常的.真不如何是好. :-( :-( :-(

大宅

原文章由 yypo 於 10/23/07 12:51 PM 發表
各位請留意,雖然痔瘡手術是細手術,但是也是手術會有風險的,我在兩個月前做了手術,但現在還有問題, 目前的狀況和手術後兩星期差不多, (大便有血,痛,平常有分泌物流出)但醫生說不知原因,可能是我自己問題, 但做手術時 ...

如果連西醫都揾唔出原因,不如你睇吓我講嗰位中醫,俾啲意見給你都好,好過唔知點做,有需要PM俾我。

複式洋房

原文章由 mommyisa 於 07-10-23 14:32 發表

如果連西醫都揾唔出原因,不如你睇吓我講嗰位中醫,俾啲意見給你都好,好過唔知點做,有需要PM俾我。

Mommyisa,
麻煩您把您哪位中醫的資料, E-mail給我, 謝謝.
E-mail : [email protected]

複式洋房

Mommyisa,
麻煩您把您哪位中醫的資料, E-mail給我, 謝謝.
E-mail : [email protected]
thanks a lot

複式洋房

Mommyisa, 麻煩您把您哪位中醫的資料, E-mail給我, 謝謝. E-mail : [email protected]thanks a lot

複式洋房

Mommyisa, 麻煩您把您哪位中醫的資料, E-mail給我, 謝謝. E-mail : [email protected]
thanks a lot

首頁
34567...37

尾頁

跳至