嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

我用avent奶樽,盒面有寫奶咀三個月換一次.但無寫奶樽要多久要換是否半年??

別墅

原文章由 maylaw0223 於 07-7-4 23:40 發表
我用avent奶樽,盒面有寫奶咀三個月換一次.但無寫奶樽要多久要換是否半年??

我都係用avent,我會半年換一次奶樽,奶咀就3個月換一次,因為之前有問題的奶樽佢有份,所以就密d換,安全d又乾淨d。

大宅

原文章由 maylaw0223 於 07-7-4 23:40 發表

原來要換...

大宅

我都係用Avent呀, 奶咀我就3-4個月換一次, 至於奶樽就睇吓樽身花唔花而決定啦~~

侯爵府

我都有半年換一次GA, 乾淨D ar ma , 同埋d奶樽又唔係好貴, 費示一陣又咩事仲麻煩la
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

成日都聽到要6months 換一次, 咁玻璃o既又要唔要換呢 ?

大宅

玻璃就唔使半年換一次. 除左奶樽要換, 安撫奶咀都要2個月到換一次.

別墅

how come 奶咀要2個月換呀

原文章由 hanson 於 07-7-5 16:58 發表
玻璃就唔使半年換一次. 除左奶樽要換, 安撫奶咀都要2個月到換一次.

別墅

原文章由 kinlam 於 07-7-5 03:18 發表

我都係用Avent呀, 奶咀我就3-4個月換一次, 至於奶樽就睇吓樽身花唔花而決定啦~~

我都係要轉奶樽啦,想問下Avent好唔好用呀?

男爵府

我都係用avent (之前), 都係半年換一次樽!

其實只要樽身無明顯變黃便可以!! 有D 人直接用水煲來消毒, 若一日多次, 每次又長時間的話就會變黃!! 所以便要提早換了!!

我覺得avent巳好好, pigeon 好快黃!!

子爵府

2018復活節勳章

我用pigeon奶樽,用明火烚,早果排話烚得多會有毒素釋放出黎,越烚得多,d毒素越多,所以我就四個月換一次.穩陣d嘛!!

洋房

我個囝一出世果時都係用avent
佢d bottle 好易花
一花我就換
之後我用chu chu (橙色果隻)
雖然係貴d
不過一路用左年幾都唔使換

男爵府

其實唔換得唔得呢? 其實每個樽都只係一日用/烚一次, 應該唔會好污糟. 不過我都係聽人地話要半年換一次奶咀/樽, 其實係咪有需要呢?

子爵府

2018復活節勳章

Alice,

你唔記早果排話好多大牌子奶樽用得耐,烚得多,會釋放毒素, detail唔係好記得囉..建議三個月換一次(有人話係d供應商陰謀論,等佢密密換,佢就揾大$$$), 最記得果排攪到全城ma ma 爭住買日本chu chu ppsu奶樽. 所以我用pigeon+chu chu咀,全部4個月換一次.穩陣d麻.

係呢,甜甜用邊隻牌子奶咀/樽架???

原文章由 hialice 於 07-7-6 18:05 發表
其實唔換得唔得呢? 其實每個樽都只係一日用/烚一次, 應該唔會好污糟. 不過我都係聽人地話要半年換一次奶咀/樽, 其實係咪有需要呢?

珊瑚宮

好媽媽勳章

我覺得最好就半年換一次 law , d 膠烚得多都唔係好好

別墅

原文章由 bongbongmum 於 07-7-6 16:12 發表
我用pigeon奶樽,用明火烚,早果排話烚得多會有毒素釋放出黎,越烚得多,d毒素越多,所以我就四個月換一次.穩陣d嘛!!

我都係用pigeon, 都唔知原來要半年到換一次tim, 好彩仔仔而家先係半歲, 咁要快d 換囉....

首頁

尾頁

跳至