想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

可能有D長, 希望無JM啱用

好多謝BK呢個平台同所有JM, 唔係都唔知點捱呢段日子

等左年幾2年, 終於BINGO, 但係咩都無(無啡無紅無唔舒服)的情況下, 係第二次產檢11W, 話BB係8W幾停止生長, 無心跳...(6W有閃閃)....聽完只懂哭, 攬住老公一起哭

醫生話俾1W時間我地, 下星期覆診先決定點做, 佢提供2個方法
1) 自然流, 可能要等1個月, 不過係最好
2) 做手術, 最乾淨 (仁安大概18000, 其他醫院會平少少)

等待其間如果流血唔係太多唔駛入急症, 如果見到流組織(非血塊, 係白色, 不過政府醫院話係肉色), 可以留起佢攞回醫院化驗是否葡萄胎, 留唔到都無所謂

我係BK知道仲有塞藥呢個選擇

自然流當然好, 不過有可能會發炎, 如流唔清, 就要再塞藥/食藥/做手術, 因為一定要清晒
塞藥要經歷陣痛(程度因人而異), 流血時間比較長, 藥物可能令M/CYCLE亂, 如果唔清, 就要再塞藥/食藥/做手術
做手術, 全身麻醉, 有可能刮傷子宮, 令子宮薄左, 不過流血時間短同一定乾淨

上網不停SEARCH都唁知邊個方法最好, 不過3個方法都有好多JM用過而之後都BINGO同順利生BB

由於我怕痛又唔想唔清有排攪, 老公都唔想我面對排出組織, 所以我地BOOK左手術(要一星期前BOOK)

呢一星期我去左急症話我流啡(其實只係晨尿抺時有DD, 之後都無), 個急症醫生可能唔熟婦科, 佢話BB無事, 俾左個特快期我去婦科CHECK清楚

第二日係照唐氏期, 我照去, 個護士一照, 已話9成係停止生長, 不過都要醫生陰超再確定

點知未到覆診, 有一日夜晚6PM開始有D粉紅色, 11PM開始好似M痛, 零辰1PM排出, 我第二朝一早去急症, 佢即刻安排入院, 醫生照左話排左大部份, 得番少少唔知血定組織, 留院一晚睇下會唔會再排埋, 第二日再照結果一樣(我自排出後都無咩流血, 等一日一定唔得啦), 不過醫生係咁叫我食藥(我覺得得留番少少食藥好唔抵, 我想盡量唔影響子宮, 俾D時間自然流), 佢地係咁說服我, 高級醫生話一定會自然排出, 不過唔知等幾時, 有可能發炎影響生育, 叫我一係手術一係食藥, 另一個女醫生好D, 佢話咁少唔建議我做手術, 食藥藥力比塞藥輕, 最後我都想等多一星期, 所以一星期後覆診

第二日我去仁安, 佢話得番30%胎衣, 可以食藥, 唔食其實都好大可能跟下次M排出, 得番咁少發炎機會好細

好多JM飲生化湯, 我無自己買, 係屋企附近工聯會睇中醫, 佢開藥試下幫我排(益母草係幫子宮收縮幫排), 佢開D藥同生化湯差不多, 加左其他啱我的藥材, 飲左6日(其間我日日食JM介紹的白背黑目耳), 有時子宮少少唔舒服, 排少少啡......我都打定輸數政府覆診仲未清就食藥, 點知覆診清晒

再次多謝各位JM陪我, 我用自己假做左個坐月, 由於未夠3個月無同朋友講, 出左事梗加無人可傾訴......好獨單同傷心

我仲未嚟第一次M, 都無其他可分享, 只知道我當初極傷心時, 又要盡快決定點做, 又無人傾訴同問, 我同老公都唔知點做, 好彩有BK

希望我地大家都可以早孕同順利生健康BB

paradise325  加油, 堅持不要向後望, 一定會有成功既一日~  發表於 14-2-21 17:53
jjj13795  加油!  發表於 14-2-20 22:16
leevv  Galchan,壞的已走晒,好事陸續嚟!放鬆放開,加油  發表於 14-2-20 17:03

大宅

回覆:GalChan 的帖子

祝下次成功生B

複式洋房

祝你早日再次bingo , 生個活潑小B

禁止訪問

回覆:流產後感受及少少分享

子爵府

一齊加油!!我都等緊m小姐黎

大宅

美好大世界2017勳章

你要加油,我都有2次經歷,所以明白那種難受,好好保重身體。

大宅

Add oil! 我早幾个月前都小x左,停左一個月多,今个月開始造人,不過今个月失敗左!生B呢條路真係唔易行,我地千其唔放棄,只要肯相信、肯付出,願望一定可以成真!

男爵府

祝健康小b快d返嚟搵你

複式洋房

我完全明白你嘅心情。上兩個星期係自己睇開婦科醫生發現停咗心跳,佢寫紙比我睇政府急証醫生,之後急証話無心跳,但叫我去睇婦產科,再等個邊醫生檢查。之後,經朋友介紹咗婦產專科,都確實咗已經停咗。我揀咗搵婦產專科醫生係私家做手術。我唔敢塞藥,怕佢流出嚟,自己接受唔到。因為我自己只係半夜偷偷地喊,日頭都冇係人面前表露過。我請咗一個星期假,都有同幾個好朋友send message 講,不過,佢地打嚟,反而自己講唔出。

由於,聽醫生講,佢唔建議食中藥,所以我暫時都冇睇中醫。

希望我同你都快啲好番,大家要加油。

大宅

回覆:joyceym 的帖子

大家好sweet ar, 睇你地message我都眼濕濕

中西醫都話要等2/3個cycle先再開始試, 自己又好心急

要返工啦, 要重新出發, 希望我地大家快快bingo同生健康BB

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油呀!養好身子~祝你早日bingo!!

男爵府

加油

男爵府

對,那種感覺好孤單好悲傷…………我既做手術又塞藥,好傷,好傷

大宅

加油呀!

大宅

加油呀!我都係上年12月小產,大家一齊努力啦!

複式洋房

回覆:joyceym 的帖子

我都啱啱一月尾做左流產手術,係8w冇左心跳,仲要新年流流個個喜慶洋洋,而我就要閉關休養而家休養左兩個多星期,本身準備睇中醫調理下,但點解你話唔好飲既?有咩影響?

大宅

引用:對,那種感覺好孤單好悲傷…………我既做手

原帖由 chairhair 於 14-02-20 發表
對,那種感覺好孤單好悲傷…………我既做手術又塞藥,好傷,好傷
我地一齊努力, 好多jm支持你

男爵府

小產一週年………………

複式洋房

我係照唐氏時發現bb無心跳停生長,仲要係生日前兩日做手術!而家已經過咗兩個半月,睇中醫調理身體,嚟咗一次m,希望身體盡快恢復。心情算可以,但見到大肚媽媽,心有戚戚然。

別墅

如果冇小x~~我小b準備出世了😭😭尋日仲要收到媽媽會電話想問hb出世未~😢我話冇左好耐了~~呢排又成日多多bingo症狀但食炸糊~~好明你感受~~希望我地齊齊馬上bingo 😆😍

首頁
12345...7

尾頁

跳至