論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐約滿, 想問下除左買機票, 佢落機後搭個程巴士錢係點計? 定係個 $100 daily food & transportation fee 已包?

另外, annual leave 係 $3740x 12/365 x number of annual leave 嗎?

如果新姐姐早到, 我會早 d 比佢走, 咁 annual leave 日數不足一天, 係唔係 round up 當一天咁計番錢比佢? 定唔使理照公式乘就可以了?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

hiu1215 發表於 14-2-20 11:24
姐姐約滿, 想問下除左買機票, 佢落機後搭個程巴士錢係點計? 定係個 $100 daily food & transportation fee 已包 ...

係, 已包.

AL 的計法都啱.

最尾的問題唔明你想問乜...

複式洋房

回覆 chan803 的帖子

例如, 佢做左 1 10 個月, 咁第二年個 7 日假按比例計應該係 5.83333 , 咁我計 annual leave 錢時係應該 3740 x 12/365 x (7+6) ? 3740 x 12/365 x (7 + 7/12 x 10) ?

因為我唔知個 5.83333 日係唔係要 round up 做 6日?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:回覆+chan803+的帖子例如,+佢做左+1+年+10+

原帖由 hiu1215 於 14-02-20 發表
回覆 chan803 的帖子

例如, 佢做左 1 年 10 個月, 咁第二年個 7 日假按比例計應該係 5.83333 日, 咁我計 a ...
完約的話,我覺得應該係兩年共14日咁計。

複式洋房

回覆:chan803 的帖子

唔該版主

首頁

尾頁

跳至