想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想問D仔排卵紙可否驗孕架, M小姐遲左幾日, 諗住攞嚟試吓, 出現2條線喎, 咁即係唔係有左呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果排卵條下線係1 日深+粗過之前1日, 甚至同上線一樣 深粗...咁就好大機會

唔通你.....

原文章由 hilarylam 於 07-8-5 23:01 發表
我想問D仔排卵紙可否驗孕架, M小姐遲左幾日, 諗住攞嚟試吓, 出現2條線喎, 咁即係唔係有左呢?

洋房

Miffy, THANKS!

別墅

Miffy..請問d仔要等幾多分鐘先確定結果架..點解我上月m35日來.識係8月1日來m的..但我13號開始用d仔測試但到而加都冇先兆 係唔係我冇卵排呀:-( 請幫幫忙:-(

:-?  :-)

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 lela 於 07-8-15 11:53 發表
Miffy..請問d仔要等幾多分鐘先確定結果架..點解我上月m35日來.識係8月1日來m的..但我13號開始用d仔測試但到而加都冇先兆 係唔係我冇卵排呀:-( 請幫幫忙:-(

等10-20分鐘. 你有無測前 2小時減少飲野, 浸 3-5秒? 唔好浸太多. 如果你 cycle 35日, 應該係 day 21 左右先排卵. 你放鬆一點 , 測到 去 21/8 or 23/8 睇下點.

別墅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-15 11:58 AM 發表

等10-20分鐘. 你有無測前 2小時減少飲野, 浸 3-5秒? 唔好浸太多. 如果你 cycle 35日, 應該係 day 21 左右先排卵. 你放鬆一點 , 測到 去 21/8 or 23/8 睇下點.

哦..唔該miffymiffy
:-?  :-)

大宅

想問下如bingo, 排卵紙係咪一定會出現2條深紅豆及粗線呀?

同埋如果就來m (隕計20/8), 是否都會出現2條深紅豆及粗線?

[ 本文章最後由 shatintsui 於 07-8-17 11:17 編輯 ]

瑪瑙宮

如果差唔多黎M日子, 排卵條有 下深粗線幾日, 就好大機會係.

如果係黎M, 排卵條應該係得淺下線. 唔會深粗. 不過最好以驗孕棒 / 驗孕條 結果 - 粗深為準~

祝 bingo  

原文章由 shatintsui 於 07-8-17 11:14 發表
想問下如bingo, 排卵紙係咪一定會出現2條深紅豆及粗線呀?

同埋如果就來m (隕計20/8), 是否都會出現2條深紅豆及粗線?

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-17 11:30 發表
如果差唔多黎M日子, 排卵條有 下深粗線幾日, 就好大機會係.

如果係黎M, 排卵條應該係得淺下線. 唔會深粗. 不過最好以驗孕棒 / 驗孕條 結果 - 粗深為準~

祝 bingo  

miffymiffy
你指驗孕條結果 - 粗深為準係指下線嗎? 同下線需唔需要同上線一樣深顏色? 定下線深的一半都叫係?
Pls check pm, thanks

[ 本文章最後由 shatintsui 於 07-8-17 11:39 編輯 ]

瑪瑙宮

最好係同上線一樣 粗深. 你 cycle 幾多日?
原文章由 shatintsui 於 07-8-17 11:36 發表

miffymiffy
你指驗孕條結果 - 粗深為準係指下線嗎? 同下線需唔需要同上線一樣深顏色? 定下線深的一半都叫係?
Pls check pm, thanks

大宅

around day 33呀~~

瑪瑙宮

原文章由 shatintsui 於 07-8-17 12:04 發表
around day 33呀~~

有無試過 day 42日左右? 如果 你 day 33 就大約 day 19前後度.

希望你成功

男爵府

好媽媽勳章

miffymiffy,

我想問,我今個月(7-8月)第一次用d仔check排卵,cycle33日左右,我跟指示由day13開始check,方法都做足,應該冇用錯。但係全程都係得day 21、day22同day 24有好淺下線,其他日子都白雪雪,包括day23。

咁你知唔知點解呀??-( 唔該你。

男爵府

miffy miffy 我準備買排卵紙, 因為我period唔準, 請問一個月要用幾多, 係未要日日驗呀? 可否pm我?

瑪瑙宮

原文章由 CheukC9 於 07-8-17 14:27 發表
miffymiffy,

我想問,我今個月(7-8月)第一次用d仔check排卵,cycle33日左右,我跟指示由day13開始check,方法都做足,應該冇用錯。但係全程都係得day 21、day22同day 24有好淺下線,其他日子都白雪雪,包括d ...

如果你係 cycle33 , 大約係 day 19 左右. 咁 你係 day 21, 22有淺線都 算 OK.

你係咪 浸3 - 5秒? 等 10-20分鐘先睇結果?
有無測前減少飲野? (最好尿尿黃黃地色) 同埋係 10am - 8pm 時間內測?

瑪瑙宮

see pm :mrgreen:
原文章由 BBron 於 07-8-17 14:35 發表
miffy miffy 我準備買排卵紙, 因為我period唔準, 請問一個月要用幾多, 係未要日日驗呀? 可否pm我?

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-8-17 12:46 發表

有無試過 day 42日左右? 如果 你 day 33 就大約 day 19前後度.

希望你成功

miffymiffy
我唔明你講咩呀 day 42日仲咩呀?
day 19前後度 < 你是否指排卯?

瑪瑙宮

shatintsui,

你有無試過成40幾日先黎M? --->我唔明你講咩呀 day 42日仲咩呀?

yes 如果你係cycle 33日, 就大約 day 19左右, 即有機係 day 17, 18 , 19 , 20, 21 其中之一日) -----> day 19前後度 < 你是否指排卯? [/quote]

大宅

miffymiffy
1. 我未試過成40幾日先黎M

2. 我試過用d仔係大約day1~ day 19, 左右, 都係沒有下線的, 是白雪雪呀:-| 我由20/7來m後, 由3/8-15/8都是沒有下線的:-| 而來m時就只有淺下線:-|

同你指即有機係 day 17, 18 , 19 , 20, 21 其中之一日) < 係咪指dodo後

瑪瑙宮

係有機會其中之一日排 卵 ---> 如果你係cycle 33日, 就大約 day 19左右, 即有機係 day 17, 18 , 19 , 20, 21 其中之一日

原文章由 shatintsui 於 07-8-17 15:54 發表
miffymiffy
1. 我未試過成40幾日先黎M

2. 我試過用d仔係大約day1~ day 19, 左右, 都係沒有下線的, 是白雪雪呀:-| 我由20/7來m後, 由3/8-15/8都是沒有下線的:-| 而來m時就只有淺下線:-|

同你指即有機係 ...

首頁

尾頁

跳至