論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

我每日都係元朗搭968返銅鑼灣--糖街路口落(即係勁多印印出沒果條街,逢假期都有勁多印印坐街企街,今日我見到個印印抱住個小朋友,開頭我唔覺有咩問題,但落車後我見個BB女叫"姐姐"抱抱,我先下意識去望下個BB女同果個女人,望真先知原來係印傭,好明顯正常o既父母係唔會比工人由元朗搭一個鐘頭車帶小朋友出香港,仲要係印傭聚集地區?

編輯:
為免大家反感,我將內容更改了,免傷和氣!

[ 本文章最後由 winnie_sh 於 07-9-18 01:39 編輯 ]

大宅

winnie_sh

通常幾耐見佢地一次呀? 有時我都見都 d 我懷疑係私自帶 bb 出街既工人, 真係好嬲!!
>>>>>????

大宅

原文章由 winnie_sh 於 07-8-8 00:49 發表
我每日都係元朗搭968返銅鑼灣--糖街路口落(即係勁多印印出沒果條街,逢假期都有勁多印印坐街企街,今日我見到個印印抱住個小朋友,開頭我唔覺有咩問題,但落車後我見個BB女叫"姐姐"抱抱,我先下意識去望下個BB女 ...

c 啦!我真係會叫我個姐姐由屋企帶bb去灣仔,我62,99家喎,但我叫佢搭火車,去到某一個pt就打電話俾我,然後我62,會去mtr接佢地,我咁做係咪有問題呀?ops:" /> ops:" /> ops:" />
因為62,99年紀都大,成日要他們入來唔係咁好,他們又想見bb耐d,如果等我地放工就太夜,只見兩個鐘頭,所以我咪叫姐姐帶bb出去,等她們可以玩下囉!咁我以後叫她直接搭的士出去la!

[ 本文章最後由 彥彥公主 於 07-8-8 01:04 編輯 ]

大宅

原文章由 winnie_sh 於 07-8-8 00:49 發表
我每日都係元朗搭968返銅鑼灣--糖街路口落(即係勁多印印出沒果條街,逢假期都有勁多印印坐街企街,今日我見到個印印抱住個小朋友,開頭我唔覺有咩問題,但落車後我見個BB女叫"姐姐"抱抱,我先下意識去望下個BB女 ...

個印望落去好似唔係好大(年紀)...
應該黎左一段時間... 至少幾個月到... = =+

子爵府

醒目開學勳章

我激氣原因係佢一落車就放BB落地,隻手係send SMS,BB行左行右,叫佢抱抱我先望過去,而係元朗上車時佢係我前面幾個,我誤會佢係新界人,蛋知落車見佢無拖個BB女。

斷估銅鑼灣唔係住宅區啦掛?無咩可能性係元朗出到銅鑼灣掛?
因為我係假期返工時都見過幾次類似,不過唔係好肯定,但今日係閒日,我就覺得有問題囉!

事關我見過有工人帶BB一齊係街唱歌跳舞,而明顯個BB係香港人囉!

大宅

原文章由 winnie_sh 於 07-8-8 01:14 發表
我激氣原因係佢一落車就放BB落地,隻手係send SMS,BB行左行右,叫佢抱抱我先望過去,而係元朗上車時佢係我前面幾個,我誤會佢係新界人,蛋知落車見佢無拖個BB女。

斷估銅鑼灣唔係住宅區啦掛?無咩可能性係元 ...

咁我都無咁驚!我看到你的post,我即刻嚇到睡意全消呀!咁我個姐姐都好乖ge,唔會咁做!
話時話,我都見過有幾個工人帶住一個bb出去,個bb又唔似佢地個樣,但見佢地好錫佢ge,我當時無諗過有工人會咁大膽自己帶bb出街架!好離譜呀!!

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 Maltesers 於 07-8-8 01:01 發表

個印望落去好似唔係好大(年紀)...
應該黎左一段時間... 至少幾個月到... = =+

佢個樣幾簡單,唔係太醜樣,個咀有少少"驍",約23~24歲,而個BB著住粉紅色外套,留意褲仔係騎馬款式牛仔褲,有個minnie係大脾位。

時間係上午9:30上車,10:30出到香港。

[ 本文章最後由 winnie_sh 於 07-8-8 01:34 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,

我試過有次sunday唔記得request假,又揾唔到人湊仔,又唔可以唔俾佢放假,唯有叫佢帶埋我個仔放假!!!點知我个仔話以後要跟auntie放假!不過嗰個印印真係好衰,掛住sms唔理bb!應該要 !

yuk hei mun:lol :lol

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

元朗區媽咪會好易認到係咪自己個工人啦.
作C佢囉,帶個b出糖街...學印尼話呀???

禁止訪問

大宅

原文章由 FA8866 於 07-8-8 01:46 發表
元朗區媽咪會好易認到係咪自己個工人啦.
作C佢囉,帶個b出糖街...學印尼話呀???

提早學社交禮儀呀∼∼

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我好多時星期日都經過上環條行人天橋,嗰度簡真係bun bun 歡樂天地...有仔、有野買、有人幫你mun白頭髲(唔知係咪捉suk 嗱添 ) 咁上星期我見到一堆bun用太陽遮遮住..成個瞓哂落地吓,佢啲秀髲就散落在地上>>我當時即刻諗若果你係我個bun,咁玩完返我屋企咁多細菌>我直頭會殺c佢....

點知佢隔離檔有個中國人bb坐喺度食香蕉+塵喎(見佢地攬住西人bb就唔奇啫,因為西人開放啲有啲真係比bb跟工人)個bb一歲到,咁就係坐喺瞓咗嗰個bun隻大嗅腳隔離!! 若果佢亞媽見到心痛c囉!

大宅

我都好怕工人偷偷地帶我小b去街, 我有同佢講唔可以帶小b去街同留低小b一個係屋企. 我而家會同看更講, 你見我工人落街 .... 記得話過我知. 看更話暫時都未見過.

Winnie 你真係好見義勇為, 好希望下次你再見到佢地, 因我好想佢地父母知道. 等的工人唔好以係無皇管.

男爵府

哇! winnie.真係多謝你 ! 我諗起我印一姐.帶住我囝囝失踪.0固時我囝囝好似2歲半到.急到我呀.打電話返屋企冇人聽.我打佢手提電話,佢唔聽.我驚有唔好0既事發生.急急腳返屋企.返到去,佢已經返到黎屋企. 我囝囝話,印一姐帶佢去銀行.后尾我先知,係元朗安信財務.
唉!請著呢d工人,慘死!
快樂的甜芋快樂的甜芋

侯爵府

原文章由 winnie_sh 於 07-8-8 01:14 發表

斷估銅鑼灣唔係住宅區啦掛?無咩可能性係元 ...

吾係想challenge 你, 你既出發點係好, 但真係吾知係吾係個僱主叫工人帶個bb女去cwb 架wor, 出一出cwb 來回起碼2個半至3個鐘, 我諗d 工人未去到甘大膽卦, 吾驚個僱主call 佢無人聽?

至於cwb係吾係住宅區...............我住cwb 既.............甘你都吾可以話cwb吾係住宅區wor, cwb 都好多住宅, 單一個百德新街, 都大把人住, 我個女d 同學都係大部份住cwb既

但亦都認同個工人一落車就放低個bb, 係樹send sms 係吾岩, 如果有bk member 見到係佢個工人, 應該考慮返工時間收左工人個電話, 或者吾再比佢單獨帶個bb出街

大宅

原文章由 甜芋 於 07-8-8 09:47 發表
哇! winnie.真係多謝你 ! 我諗起我印一姐.帶住我囝囝失踪.0固時我囝囝好似2歲半到.急到我呀.打電話返屋企冇人聽.我打佢手提電話,佢唔聽.我驚有唔好0既事發生.急急腳返屋企.返到去,佢已經返到黎屋企. 我囝 ...

你個時點知佢地出左去的? 睇cam定打電話check??

男爵府

Maltesers:

我係打電話返屋企,冇人聽.打咗成個下午,幾個鐘,印一姐帶住我囝囝消失.急到我,返到黎想殺咗佢.0固王8蛋居然當冇事發生.就係0固晚,炒咗啦.好彩0固時囝囝大個,可以講D嘢俾我聽.我諗,去銀行做乜嘢. 原來0固度唔係銀行,係財務公司.

我呢0固印一姐呀. 睇龍虎犳呀. 炒佢時,好多5級雜誌.仲有變態0既.一個咁0既人渣,我收留咗佢10個月.
快樂的甜芋快樂的甜芋

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

d 工人真係好過份呀,點解唔可以正正經經做野架,係都要偷走出去,有咩事佢咩唔咩得得起呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

原文章由 esmehouse 於 07-8-8 10:46 發表
d 工人真係好過份呀,點解唔可以正正經經做野架,係都要偷走出去,有咩事佢咩唔咩得得起呀

講真佢地都有假放架啦,做咩唔係休息日做,係都要用僱主既時間黎做...

甜芋∼∼
你都收留左佢十個月...

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至