烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

更係大班啦!唔係好甜呀?

大宅

must be 大班 :mrgreen:

男爵府

我每年都會買大班, 次次都係 "綠豆蛋黃蓉",除咗教協, 恒生VISA最平, 自從有加 $1送多盒呢個優惠,我就買大班有燕窩果種. 今年都會買, 但我想試下 "冰燒月" , 有冇人食過呀, 比D意見啦.

大宅

How about if compare Maxim and Tai Ban ?

大宅

大班最好食, 而且又多選擇:lol:

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大班

大宅

請問大班冰皮最少一盒有幾多個?

伯爵府

大班

別墅

冰皮月餅邊間好味?

大家不妨試下榮華冰皮月餅,今年佢第一年出,我買左黎試,因我對老字號有信心,一食之下,同大斑既感覺一樣,可以比下去,甚至好食過大斑,後來問店鋪既sales,佢地話大斑既師傅已過檔榮華,所以大家可以買一pack試下.

男爵府

醒目開學勳章

大班最好食
:-P  :-P  :-P

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我今日都去左大班...買榴槤冰皮...
我第一次買...
我都信....冰皮...最好係大班
雖然我在線,但可能行開左

大宅

原文章由 shirleyng5 於 07-9-18 21:23 發表
大家不妨試下榮華冰皮月餅,今年佢第一年出,我買左黎試,因我對老字號有信心,一食之下,同大斑既感覺一樣,可以比下去,甚至好食過大斑,後來問店鋪既sales,佢地話大斑既師傅已過檔榮華,所以大家可以買一pack試下. ...

乜奇華都出冰皮月餅呀!出年試下先。
不過我覺得佢d質素不是太好!早前就是慕名買左盒金黃蓮蓉俾家姐,點知一切開個月餅,散收收咁,d黃同luk曬出來,好難睇。仲以為咁岩jei,後來公司有人送來的奇華又係咁個款。所以之後我就唔再買她的蓮蓉月餅,只買金華火腿月給奶奶同亞媽(d老人家對的老字號有輿情,要指定要奇華

我個仔時時向樹唱『食冰皮月餅,一定要大班至好』。我問佢係咪做左大班代言人

試過行過美心時,為食,散買冰皮來吃,不知是否不夠凍還是什麼,一pat野咁,連亞仔都唔要。之後就唔敢再試喇!

依家一放學就開雪櫃搵大班:lol

[ 本文章最後由 busymami 於 07-9-22 17:13 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至