懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前傾好左坐完月會搬去同男友住,吾關心我都算了,我有比家用架!點解仲要成日想趕我走,比說話我聽,又吾俾請陪月甘,對我呼呼喝喝,我已經忍氣吞聲吾駁咀,成日自已喱係房度細聲喊,日日甘受氣我覺得好辛苦呀……

伯爵府

回覆:有左之後,阿媽對我好差幾乎日日都要駡我……

你有咗幾耐呀?你係咪較年輕呀?可能阿媽一時未接受到

大宅

我已經25了,佢不嬲吾錫我,好偏心2个仔

大宅

點解要坐完月先搬去同你男友住

別墅

BK Milk勳章

你係唔係未婚,呀媽驚你無名無份生bb?

大宅

果度住左十幾年了,怕吾適應新環境,搬屋随時又動到胎氣,吾可以話搬就搬架!

雖然意外懷孕,但這是天賜的福份,BB己經15週了我們打算好好地迎接這個小生命,因能力有限亦吾想有太多外來的壓力,生完儲返D錢先結婚擺酒!我們有錯嗎?

佢成日話我陀衰家累人累物!但未婚有罪嗎?

禁止訪問

引用:果度住左十幾年了,怕吾適應新環境,搬屋随

大宅

如果男友果邊許可,不如試下搬過去,孕婦心情好緊要,成日喊,對你對BB都唔好嫁

大宅

回覆:cocolok 的帖子

平心靜氣處理事情,對個b都好啲!

大宅

吾會喇,始終自成一家比較好,我男友有屋仔但是比較破舊要揾人再執先住得人,裝修也要D時間,我好羡慕人地家人支持又甘關心孕婦呀,而我媽咪基本上每日都針對我,點解可以甘樣…

大宅

媽咪可能仲未接受到ja, 試問邊個呀媽唔想個好嫁得好好睇睇之後先有bb架,可能佢地老一輩唔太鐘意奉子成婚ja, 遲下就無事架啦,心情好影響bb架

男爵府

原帖由 cocolok 於 14-03-24 發表
果度住左十幾年了,怕吾適應新環境,搬屋随時又動到胎氣,吾可以話搬就搬架!

雖然意外懷孕,但這是天賜的 ...
我頂6299唔順,四個月搬左,而家九個幾月就生得,唔洗對住啲唔想見既人不知幾happy

大宅

回覆:icic1234 的帖子

多謝你呀!為左BB再難聽的說話我都會忍氣吞聲……有時脆弱的時候真係忍吾住喊左出來

大宅

引用:Quote:原帖由+cocolok+於+14-03-24+發表果

原帖由 babi_wingshuen 於 14-03-24 發表
我頂6299唔順,四個月搬左,而家九個幾月就生得,唔洗對住啲唔想見既人不知幾happy

...
恭喜你先呀,祝你生個的健康馬B!
希望我一有地方住就可以即刻搬走!

大宅

引用:多謝你呀!為左BB再難聽的說話我都會忍氣吞

多謝你呀!為左BB再難聽的說話我都會忍氣吞聲……有時脆弱的時候真係忍吾住喊左出來

...
其實搬屋唔駛太驚動胎氣,你執少少衫之嘛,咪當去旅行囉,日日咁受氣就真係動到胎氣啦,屋殘都可以住咗先,生咗坐完月先再執靚間屋,總之大肚婆最好心情愉快,bb會支錫你會支持你一齊嘅決定

大宅

雖然意外懷孕,但這是天賜的 ...
你媽媽既說話未免過份左D既!
唔接受都唔好咁講野…
唯有自己睇開D唔好放係心,當佢唱歌啦…!
自己要顧好情緒呀!情緒好影響你同bb

大宅

引用:Quote:原帖由+cocolok+於+14-03-24+發表果

原帖由 babi_wingshuen 於 14-03-24 發表

...
我都係頂99唔順!8個半月時新屋終於搞掂入伙!
勁開心!而家同老公係新屋等生,我都係9個月啦

大宅

回覆:cocolok 的帖子

做媽媽的始終都會錫自己仔女,只係每個人表達方式唔同,你都已經係準媽媽,他日你個囡囡話你知佢未婚懷孕,你有咩感覺?
相信你都會好擔心你囡囡! 我覺得你可以同你媽媽傾下心事,講下你而家既感受,解鈴還需繫鈴人,而家你先15w,問題唔解決,對你,對bb同對你家人都無好處~
記住天下無不是之父母,媽媽始終都錫你正如你錫肚裡面bb一樣!

同意!佢媽講反話,又嬲個女未婚懷孕,又怕你之後唔知嫁得好唔好!  發表於 14-3-24 09:12

男爵府

引用:Quote:原帖由+babi_wingshuen+於+14-03-24+

恭喜你先呀,祝你生個的健康馬B!
希望我一有地方住就可以即刻搬走!
早搬早享受

大宅

回覆:babi_wingshuen 的帖子

多謝甘多位媽媽關心!!!我會盡快搬走開心養胎
我的感受你們可能未必會明白,因為你們父母吾會甘對你!我自問都好錫阿媽,但佢錫仔錫到燶好野全部留比D仔,對我幾難聽惡毒的說話都可以講出口……我吾係比人駡就喊,係因為駡我的人係親生阿媽!每次駡我個心都會up 住痛
唉……

comanbb  亞媽唔鍚你,無得迫,無得解~男友同 bb 鍚你咪夠囉!  發表於 14-3-24 18:55
comanbb  父母緣呢樣嘢好難強求~做人但求開開心心姐....  發表於 14-3-24 18:55

首頁

尾頁

跳至