2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地既BB有濕疹問題嗎?
我個B就黎3個月,呢幾日塊面全身都有濕疹呀!我一直有幫佢全身搽嘢保濕架,但都出濕疹,點算好?

回覆 selinatkng 的帖子

您好selinatkng ,如果做好保濕仍然有出新疹,建議帶BB去睇睇兒科醫生好d!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

引用:你地既BB有濕疹問題嗎?我個B就黎3個月,呢

原帖由 selinatkng 於 14-03-24 發表
你地既BB有濕疹問題嗎?
我個B就黎3個月,呢幾日塊面全身都有濕疹呀!我一直有幫佢全身搽嘢保濕架,但都出濕 ...
濕疹一定要睇醫生,我仔都有,醫生話天氣反覆有關係,睇咗安心d,我仔都出得好勁架

複式洋房

回覆:ngyan01 的帖子

咁你睇普通科定兒科呀?

大宅

引用:咁你睇普通科定兒科呀?

原帖由 selinatkng 於 14-03-25 發表
咁你睇普通科定兒科呀?
兒科,睇下啦,依家我仔3個月大,成日好下唔好下,搽醫生藥膏,好番就唔好搽,加強保濕,會好好多

複式洋房

回覆:ngyan01 的帖子

thx!今日會帶BB去睇兒科,尋晚佢痕到半夜醒咗,好心痛

大宅

回覆:BB濕疹

係架,佢地會成日r越整越紅同喊得好勁,喊到谷晒出黎,好可憐,仲要身都有,唉

洋房

回覆:selinatkng 的帖子

我用人奶擦她一日两次两日好了7成,你都试下。

複式洋房

我囝囝又係咁,轉食physiolac 超低敏奶粉好好多了!

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

引用:thx!今日會帶BB去睇兒科,尋晚佢痕到半夜醒

原帖由 selinatkng 於 14-03-26 發表
thx!今日會帶BB去睇兒科,尋晚佢痕到半夜醒咗,好心痛
我個仔都係,我帶佢睇皮膚專科,超掂,但就貴少少,有需要可pm你,
我都睇過兒科,兒科俾個隻冇咁快好,我個仔搽成個星期都唔好,佢又成日痕,睇到都心痛,所以我寧願貴d,俾佢快d好,我仔搽左2日就好返,所以睇你覺得bb勁唔勁

複式洋房

好耐無上黎啦! 多謝你地既Suggestions!
我同BB睇過兒科,介紹用愛麗他沖涼,用Ezerra cream,嚴重就搽類固醇,搽完係會好,不過好快番發
後來有朋友介紹去睇中醫,食中藥,而家未知效果

複式洋房

引用:Quote:原帖由+selinatkng+於+14-03-26+發表

原帖由 easyhung 於 14-04-12 發表
我個仔都係,我帶佢睇皮膚專科,超掂,但就貴少少,有需要可pm你,
我都睇過兒科,兒科俾個隻冇咁快好,我 ...
可以pm我個醫生嗎?如果中醫唔得又要試番西醫,呢兩日屋企長開冷氣佢先訓得好少少咋

首頁

尾頁

跳至