母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我一開始就打算餵兩年全人奶,今天終於達到目標!好開心呀!原來我都幾有毅力

各位人奶媽媽加油呀!努力!

男爵府

恭喜!恭喜!
希望我都可以成功!努力中~
希望每個媽媽都可以成功!

男爵府

大廚勳章

Sabrina,

你好勁呀, 2年真係唔容易, 我相信你仔仔大個都會識得感激媽咪為佢既付出.

係呢, 我有D人奶問題post 左係0508媽咪會, 你可唔可以幫下我?
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1105397&extra=page%3D1
謝謝.

原文章由 sabrinayin 於 07-8-20 12:30 發表
我一開始就打算餵兩年全人奶,今天終於達到目標!好開心呀!原來我都幾有毅力

[ 本文章最後由 SEricsson 於 07-8-21 14:43 編輯 ]

男爵府

Happy 2nd. Birthday to Roy Roy!
You're very lucky to have such a GREAT mom!

Add Oil!

Hayes mama

Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

民房

原文章由 sabrinayin 於 07-8-20 12:30 發表

好勁呀 !

聰聰b 16個月了 , 都係全人奶. 我會繼續的. 大家加油 !

大宅

你真係好好好好好叻呀. 我個仔其實都係啱啱兩歲,我生嗰時都係想餵到兩歲,但係我只係餵咗............2個月,因為我唔夠奶,所以我真係好佩服你.

大宅

勁呀
我為你感到自豪 . 我餵左一年已經覺得好叻叻, 唔知我有無命餵到倆歲呢 (我會餵下去的, 除非我有三長倆短 )

我地繼續加油加油

複式洋房

好叻呀!
恭喜恭喜!

大宅

now i feeding 4 months........
every 9 ma add oil

GREAT

複式洋房

勁呀
我都希望自己做到

www.fotop.net/luckybeanbean/littlebeanbean

大宅

你好叻呀~~
我都好希望可以成功餵到兩歲或更耐, 最好可以餵到亞b自然離乳啦~~
各位奶媽, 加油呀~~

民房

餵人奶

恭喜恭喜恭喜再恭喜你!!
我都很羡慕你,不單止生了個仔仔,
而且還餵了兩年全人奶,
而且人奶是BB最好的食物!
佩服!

大宅

congrats!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜!恭喜!
我都好期待這一天,還有兩星期呢:loveliness:

別墅

Hayes mama,

你重勁呀!餵超過 2 歲半

你打算幾時停呢? 我本來打算餵到 2 歲就停,不過依家又唔知應該點戒。

原文章由 chiuchristan 於 07-8-21 14:46 發表
Happy 2nd. Birthday to Roy Roy!
You're very lucky to have such a GREAT mom!

Add Oil!

Hayes mama

大宅

我只喂咗8個多月, 巳經有小小想放棄, 2年!!!!! 太勁, 太好, 真有d 感動, 能否指導我, 當bb食固體食物後, 應如何安排喂奶時間????

侯爵府

2023年兔年勳章

sabrinayin,

記得我嗎? 上年聖誕與小A媽在北角碼頭聖誕联歡party見過那位..

先補祝你囝囝2歲生日快樂!

可以的話就餵到自然離乳, 我都是朝着這個目標前進, 囡囡現餵了2歲4個半月人奶.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

複式洋房

仔仔兩歲生日喇 ... 我終於餵左兩年全人奶!

Hi sabrina,

Congrad.! :-P
想請問咁你有無補奶粉?我晚上因太累所以補一次奶粉....

Thx!

大宅

想問, 你餵到你個小朋友兩年人奶, 但佢宜家其實一日食幾次奶?
因為我bb宜家十個月, 都係全人奶..., 但自從囝囝食左兩餐粥後, 我放工返屋企又要pump奶, 但好似俾以前少左咁...
所以我怕唔知可以餵到幾時...

同埋你宜家返工有冇pump奶架?

男爵府

好媽媽勳章

各位努力哦~~

我仔仔都係食到超過3歲, 某日就自然無食, 佢好痴我鍚我, 間中又錫下"奶奶".

^_*

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊