跳至

首頁

尾頁

複式洋房

諗住9月頭帶5個月大既BB去長隆水上樂園玩,請問邊隻BB防曬好呢? 邊到買游水專用既尿片同邊隻牌子好呀?

子爵府

瑞士寶寶隻防曬好好用架~~
至於游水片片呢,係玩具斗斗城有得買,
係huggies架~~好唔好用呢,,,,都ok啦...
因為冇用過其他冇得比較,不過勝在夠易買到囉!!!

係呢,,,,,,,,,,,,,咁你咪要帶埋奶樽呀,,,果d野去囉~~
唸住點消毒d奶樽????

原文章由 RonTang 於 21/8/2007 13:34 發表
諗住9月頭帶5個月大既BB去長隆水上樂園玩,請問邊隻BB防曬好呢? 邊到買游水專用既尿片同邊隻牌子好呀?

子爵府

原文章由 最愛小朋友 於 07-8-21 14:13 發表
瑞士寶寶隻防曬好好用架~~
至於游水片片呢,係玩具斗斗城有得買,
係huggies架~~好唔好用呢,,,,都ok啦...
因為冇用過其他冇得比較,不過勝在夠易買到囉!!!

係呢,,,,,,,,,,,,,咁你咪要帶埋奶樽呀,,,果d野去 ...

消毒d奶樽:
我知我知~ CHUCHU有消毒片架, BRING 個大密實袋去, 放水& 消毒片, 1片可消毒2個樽架~半個鐘就OK~

大宅

我都想係返新工之前帶凱敏去玩一次~但係..我老公一定話...阿女仲細.唔帶唔去~
你囡囡真係幸福~可以去玩!!!!!

大宅

計我話唔應該咁細個就帶BB去呢D地方,咁多人仲要係大6人TIM,好多細菌架......唔好去~~~
無一隻防哂好同埋無防水尿片好架...HAHHA

我mami寫左個blog比我呀,得閒黎睇下呀.....http://hk.myblog.yahoo.com/jamiequeenie/

大宅

強烈建議bb仔唔好上大陸玩, d 設施唔知有冇人定期消毒
bb仔皮膚薄, 唔適宜戶外活動
泳池多氯水同漂白水, 對身體唔好
(莫講話大陸, 香港o個d都係)

禁止發言

首頁

尾頁

跳至