自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

我就無,我個目不識丁既阿姨,就比左幾萬蚊,攞左好多樽香油係屋企!
佢仲話要再攞錢買貨,買左就得架啦,有人教你點賺錢架啦.....
當時,商業罪案調查科有人專責處理呢間公司同呢個品牌既查詢.最後,我同佢上左灣仔商業罪案調查科見左一個沙展,傾左好耐,佢先肯收手止血......

香港係自由社會,人地既產品又唔係有問題,無論用咩銷售策略,只要你情我願,佢無賣假貨,無違反醫藥廣告既虛假陳述,都係合法既.
即係1蚊既野賣1萬蚊,都無得投訴,因為香港係無價格管制,有d國家就有.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

當年.第一浸.
我家媽子被洗腦.最後要我幫手才賣曬
香薰是好...
但洗唔洗迫人買十萬八萬貨呀.
做生意做到冇良心,冇人性

我只buy product.(當年的香油及樽) 絕不buy 個手法

原文章由 zitalin 於 07-8-25 12:03 發表
今次唔係賣香油, 今次行高檔玩專業 - 香薰療法, spa, 紅酒!
我唔明點解 d 人肯比8萬, 又相信自己既朋友會比 8萬去"投資", 要5個=40萬, 點飲點浸點索都用唔到8萬蚊...... ...

我只講事實

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

Janet & others who know亮碧思,

咁你知唔知如果d人入咗亮碧思約一年多, 仲有無得救呀! 因有個親戚個女一年多前入咗去做, 現在連個媽都做埋, 個老豆想佢地收手, 但講極都唔聽, 佢唔知仲要放幾多錢落去, 同埋唔知係咪會遲d真的有錢賺? 你有無多d 料呀?

謝.
原文章由 janjet 於 07-8-25 16:07 發表
當年.第一浸.
我家媽子被洗腦.最後要我幫手才賣曬
香薰是好...
但洗唔洗迫人買十萬八萬貨呀.
做生意做到冇良心,冇人性

我只buy product.(當年的香油及樽) 絕不buy 個手法
...

[ 本文章最後由 vvtong 於 07-8-26 23:16 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

你指你想放相?
原文章由 zitalin 於 07-8-25 16:10 發表
點樣可以將妳個靚女放係回覆文章既下面?
我只講事實

大宅

有冇得救事乎佢地幾時醒
基本上呢個game 係叫人投資一舊$ , 你再抽佣..
如此類推.
公司及首'聆'永遠是winner.
其它人只有一堆貨及欠債

quote]原文章由 vvtong 於 07-8-26 23:12 發表
Janet & others who know亮碧思,

咁你知唔知如果d人入咗亮碧思約一年多, 仲有無得救呀! 因有個親戚個女一年多前入咗去做, 現在連個媽都做埋, 個老豆想佢地收手, 但講極都唔聽, 佢唔知仲要放幾多錢落去, 同埋唔知係 ... [/quote]
我只講事實

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

係咪無可能只幫個fd買一次野?(要入會的)

因為我都俾令一間傳銷煩緊:mrgreen:

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我唔知佢有無錢分, 應該都有. 佢老豆話佢有少少成績但未達目標 (要賺$10萬一個月), 所以點都要繼續。 想問點先可令佢地醒呢? 好怕佢兩母女敗哂個老豆幾十年辛苦搵黎d錢呀!

其實d人都唔知點想野ge, 咁容易搵十萬就唔使咁辛苦去讀咁多書啦! (不過個個女真係有大學都唔讀, 走去做亮碧思ga! )

原文章由 janjet 於 07-8-27 00:50 發表
有冇得救事乎佢地幾時醒
基本上呢個game 係叫人投資一舊$ , 你再抽佣..
如此類推.
公司及首'聆'永遠是winner.
其它人只有一堆貨及欠債

quote]原文章由 vvtong 於 07-8- ...

別墅

我阿媽上年信左個朋友入左會,比左5千几蚊,我阿媽係唔識字的,被人洗左腦,話要揾大錢,雄心勃勃,仲要話按左層樓都要做,那些仆街還幫她開埋信用咭,結果搞到同家人的關係很緊張,家里天天吵大架,沒一天安寧。

我阿媽在亮仆屍的日子,我天天騷擾她的上線,天天駡她,還走上她屋企,睇你死未?總之搞到她自動叫我媽回家為止。我還偷偷的將阿媽買回來的毒氣倒掉一半,加入水,讓她點不着,上網搜集所有負面資料,大聲讀給她聽,總之要她離開亮仆屍為止。經過我同家人的一番狂轟濫炸,終於拉左她返屋企,離開亮仆屍。

現在我一聽見有朋友同我講,“你唔去(聽講座)就失左一個(揾錢)的機會啦,比個機會自已啦”,我就會同佢講by-bye,從此之後不再聯絡。

如果亮仆屍真係甘好賺,香港政府就不用那麼頭痛了,一於讓所有領取綜緩的人都加入亮仆屍,政府就不再有財政赤字了,還可以放下這個龐大的袍服。事實証明,沒有不勞而護的東西。加入亮仆屍的人都係自欺欺人,係愚蠢一族,一瓶只值十多元的有毒氣體,硬是心甘情願的多付五千多元買返屋企,還標榜能讓人提神醒腦,這些人真是很可悲(包括我媽),天天在吸毒氣(成份90%為丙二享),等於慢性自杀。

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

原文章由 zitalin 於 07-8-29 00:34 發表
現在進化到話比你聽係有很多負面消息 - 不過係其他組, 現在係要你比8萬而唔係 5000, 因為分得少! 講一大班"紅"人介紹你識, 但冇一個出名冇一個係網會搵到出處, 請人食飯勁 cheap 差d想你埋單, 搵到大錢我唔信會咁 ch ...

係呀 ,入會費係5千几,佢地很快會游說你入大單,大約要比7萬几,佢地仲話要買大單先可以揾到錢,當初我阿媽沒錢,於是就向親戚借,好在我地一早同d親戚打晒招呼,不要借錢比我阿媽。亮仆屍的人很古劃,佢地會交帶入左會的人千萬不要同家人商量,不要告訴反對你的家人知買左大單或細單,所以很多人(家人)都唔知佢地的進度,等到交晒錢才發現,那時已經遲了。我曾經問過我阿媽,你到底有冇交到錢,她都不老實,唔講,日日上去聽講座,我地又要返工,唔可以成日跟住她,最後見她拎左d毒氣返屋企,就知道她已經交左5千几,於是我同家人無論如何都要拉她離開亮仆屍,現在總算雨過天x,好在損失不大。我在此奉劝各位准備加入的人真的要清醒了。

別墅

有個反傳銷大聯盟綱站,你地想了解多些.可以入去睇下啦!

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

佢地會話d負面新聞係d人懶惰唔努力做唔到成績的, 才講d野出黎屈佢地間公司ga.

佢地洗腦的技術係超高ga!

原文章由 zitalin 於 07-8-29 13:50 發表
我睇哂呀!
覺得咁多衰野但都仲有人入去, d 上綫仲話比你聽其他 team 攪衰, 自己條 team 好 pro, 搵好多錢, 係都唔明點解唔醒, 可以催眠得咁入腦!

首頁

尾頁

跳至