自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時出入都係講早晨 唔該佢幫手開門既禮貌說話 不嬲無兩句

係咪一定要無野搵野黎講定點 ?

問完你係咪去街(我答:嗯)
今日放假呀 (我答:嗯)
再問做咩工/係邊到做等等既私人問題......

乜d石q feel唔到人地唔想應酬你架咩 ???? 做人咁唔通氣 ????真係唔明

你話我冷淡都係咁講,講咁多私人野比你知 等你同其他住客講番“是非當人情“呀 !

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:點解d管理員咁八掛 ????

求其揾野講下姐,唔係8嘅,我果度啲阿姐都會咁。

Cateye8888  X2....  發表於 14-4-7 19:06

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

michelle1028 發表於 14-4-7 16:11
平時出入都係講早晨 唔該佢幫手開門既禮貌說話 不嬲無兩句

係咪一定要無野搵野黎講定點 ?
可能D管理員好悶想搵人傾計啦,佢地又唔睇得雜誌報紙,又唔聽得收音機,
又唔訓得,全日都只係坐係到,
唔講下野可能會痴線。

不過有時都比佢地D「關心」攪到好好笑,
我攪緊結婚個年,
因為年中買左層樓,但年尾先正式結婚,
但因為都攪結婚攪左成年,其實差張証書姐,
無理由買左層樓丟空幾個月架嘛,
咁我咪搬左過去先羅。

由娘家搬野去新屋個日我媽要返工唔係到,
我同我未來老公番左去搬,
個管理員唔出聲睇住我地搬一袋二袋野走。

之後搬完我地走左,無耐我媽番到黎,
個管理員好驚咁捉住我媽講「你個女同個男人黎搬曬D野走呀!!!」
我媽忍住笑,回答佢「哎吔,我叫佢等埋我先搬野,做乜咁快搬曬呀」咁,
之後佢同我講個時笑到咩咁,
個管理員一定以為我要同個男既私奔啦

EvaHui520    發表於 14-4-7 18:12
wcpcelia    發表於 14-4-7 17:54

子爵府

點解d管理員會知道邊個係租客,邊個係業主,邊個係業主親戚,邊個單位放租,邊個人麻煩邊個好好人,邊個婆婆o係屋企冇人理,咪就係咁黎囉,你當佢關心下你都未必唔係件好事,定你想佢日日黑口黑面

EvaHui520    發表於 14-4-7 18:12

琥珀宮

回覆:michelle1028 的帖子

有d失望,我以為講bk管理員先入黎八下!

jamieshih1210    發表於 14-4-7 19:00
babychat  same   發表於 14-4-7 19:00
cattz288  x3  發表於 14-4-7 17:46
JunichiOkada  SAME HERE~~  發表於 14-4-7 16:32

珍珠宮

畀面勳章

搵話題姐,一陣唔出聲又話人無禮貌喇

洋房

回覆:michelle1028 的帖子

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

木土土 發表於 14-4-7 16:28
me too
總有離別的時候

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

所以舊香港比較有人情味, 而家香港人真係比較冷淡...........

D問題雖然係私人, 但都好普通啫, 以前D人街頭陳太都知道街尾呀張生係做盛行!!

不過我承認我都屬冷淡果批, 你問我, 我會答得好廣泛~~

別墅

.

大宅

我反以想知點解佢地知我住邊層(無乜兩句)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:有d失望,我以為講bk管理員先入黎八下!

原帖由 木土土 於 14-04-07 發表

珊瑚宮

2024年龍年勳章

有時真係會是非當人情架

水晶宮

我見有很多媽媽,婆婆鍾意同管理員傾計,多數是女人,她們會講點解同老公爭吵......,我就只會說早晨,唔該,不喜歡跟管理員傾計,他們已很了解我家中的情況,生活作息時間,如果跟他們多說一點,我會無安全感。

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

回覆 春卷 的帖子

咪就係無野搵野黎講 早上講早晨 佢開門比你講唔該我覺得已足夠

同佢又唔係熟 你同工作中既同事都唔會反開自己肚皮比佢睇, 同事查你家宅你都唔鍾意啦

大家岩傾咪問候唔岩傾咪打聲招呼囉..

男爵府

回覆 南南豬 的帖子

我都係咁覺得 始終好多人特別係管理員....好多都是非當人情
有d業主無業無野做有時都會同佢吹水 親耳聽過佢討論人家事

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+rosaki+於+14-4-7+16:33+編輯+

原帖由 rosaki 於 14-04-07 發表

所以舊香港比較有人情味, 而家香港人真係比較冷淡...........: ...
我以前住果度隔幾層都識架,我媽仲幫隔離屋睇bb

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

回覆 MariaTsui 的帖子

我都係 我都係呻下姐...希望佢知道唔係個個都咁得閒咁c9鍾意交換情報!
知道人地唔鍾意就好收....再講落去好煩好討厭...hi 同bye 就足夠 !唔該~

男爵府

回覆 阿奶 的帖子

乜無人投訴? 開緊工唔可以訓架wo.....我個到有業主影佢相同管理公司講 再有下次就炒...

首頁

尾頁

跳至