1-3歲

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

引用:今日買唔到樓主話嘅膠布,買咗咗手指水,佢

原帖由 ncbbb 於 14-04-13 發表
今日買唔到樓主話嘅膠布,買咗咗手指水,佢苦到嘔晒前一餐嘅飯出來,好心痛!

...
買透明而黏力強既膠布(膠質,唔係布質),我覺得啡色既膠布黏力會差d,有藥用成份都唔緊要,只要睇住bb會唔會黏左膠布都係咁啜,我個囡黏左膠布只係啜一下就甩口

大宅

引用:我仔1歲時我買手指水返嚟,搽完一啜即嘔,

原帖由 初級媽咪 於 14-04-13 發表
我仔1歲時我買手指水返嚟,搽完一啜即嘔,仲要3個不同地方度嘔,我老公鬧爆我,跟住幾晚阿仔瞓覺我隊隻公仔 ...
嘩,好成功既例子,真係好值得參考,勁,仲要係一歲咁細就戒到

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你呢個方法唔錯,要堅持,狠心D,一定會戒到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

加油, 好快就成功ga la

男爵府

2018復活節勳章 陪月勳章 畀面勳章

加油, 我女女都係由我坐完月後開始食手指, 手指水都冇用, 直到上個月佢隻手食到發炎腫晒睇醫生, 仲開始戒, 到現在佢瞓冇食, 但要碌好耐, 間中瞓著不自覺食咗, 要堅持一定得。

大宅

引用:加油,+我女女都係由我坐完月後開始食手指,+

原帖由 CHOW815 於 14-04-14 發表
加油, 我女女都係由我坐完月後開始食手指, 手指水都冇用, 直到上個月佢隻手食到發炎腫晒睇醫生, 仲開始戒, ...
情況一摸一樣,我堅持中,你個b成功戒晒?

男爵府

BK Milk勳章

回覆 琳媽咪 的帖子

我係早左幫佢戒食手指, 而阿仔係除左瞓覺有食手指, 平時都唔會食的, 所以攞隻公仔攬住瞓係好幫到手...但我地而家先嚟學人戒片...2歲半都嚟了...唉! 我諗應該好多小朋友都戒左了...

大宅

引用:回覆+琳媽咪+的帖子我係早左幫佢戒食手指,+

原帖由 初級媽咪 於 14-04-14 發表
回覆 琳媽咪 的帖子

我係早左幫佢戒食手指, 而阿仔係除左瞓覺有食手指, 平時都唔會食的, 所以攞隻公仔攬住 ...
戒片我都未開始,不過想像到都係要有耐性

男爵府

2018復活節勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆 琳媽咪 的帖子

差不多戒晒啦, 所以係可以成功

大宅

回覆:戒啜手指開始了

報告進度:今日白天時訓覺都無啜手指,我見佢想放入口但自己又即刻蚊出黎,夜晚訓前都仲想啜,一放入口知有膠布又蚊返出黎,無扭,仲望住我笑,隔無耐便訓了

大宅

我係谷起塊膠布黏住,免得太貼肉唔舒服

別墅

我今日都開始幫女女貼膠布,暫時貼左佢有d好奇感,0係度依依哦哦,但都有連膠布一齊啜。希望我都堅持到。。
你就黎成功啦……

大宅

引用:我今日都開始幫女女貼膠布,暫時貼左佢有d

原帖由 kaka1982 於 14-04-17 發表
我今日都開始幫女女貼膠布,暫時貼左佢有d好奇感,0係度依依哦哦,但都有連膠布一齊啜。希望我都堅持到。 ...
連埋塊膠布都照啜?咁激?

別墅

啜兩啖放開左,但明顯係啜少左。。

大宅

訓覺果陣唔啜,但平日會啜,呢招得唔得?

大宅

引用:訓覺果陣唔啜,但平日會啜,呢招得唔得?

原帖由 bubblehung 於 14-04-17 發表
訓覺果陣唔啜,但平日會啜,呢招得唔得?
我個囡係想訓或等食果陣會啜,所以我依家係長時間黏膠布先,我會襯佢訓醒之後就除甩膠布比佢透下氣,依家好明顯係啜少左七成

大宅

琳媽咪 發表於 14-4-17 14:40
我個囡係想訓或等食果陣會啜,所以我依家係長時間黏膠布先,我會襯佢訓醒之後就除甩膠布比佢透下氣,依家好 ...
系手指公同食指黏埋一齊?我想試下塗D辣嘢係佢手指公度嚇下佢,又驚佢吞落肚唔好。。

大宅

引用:Quote:琳媽咪+發表於+14-4-17+14:40+我個囡

原帖由 bubblehung 於 14-04-17 發表
系手指公同食指黏埋一齊?我想試下塗D辣嘢係佢手指公度嚇下佢,又驚佢吞落肚唔好。。 ...
我囡淨係啜手指公一隻,我唔建議用辣椒油,萬一捽眼點算

大宅

琳媽咪 發表於 14-4-17 15:14
佢想訓覺先會捽眼,就驚佢吞落肚啫。黏膠布會唔會血液唔流通?

大宅

琳媽咪 發表於 14-4-17 15:14
佢想訓先會捽眼。黏膠布會唔會影響血液流通?

首頁
12345...8

尾頁

跳至