家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

:-( :-(家有白蟻, 請教..........

大宅

好媽媽勳章

之前有線電視介紹過:

白蟻專家 - Tel: 2726 4432

別墅

原文章由 annew1128 於 07-9-18 13:28 發表
之前有線電視介紹過:

thank you annew1128,
有無DIY 方法, 何處買到六伏隆

大宅

原文章由 moomin10 於 07-9-18 11:18 發表
:-( :-(家有白蟻, 請教..........

因我的新間屋之前曾經有過白蟻但上業主說已杜左, 但我仍不放心將所有地板及木材全起更換及我剛找了基雋幫去新屋做白蟻預防工程。

你可打電話 Tel: 2370 9236 問。價錢都好合理。

希望幫到你:-P

大宅

好媽媽勳章

原文章由 moomin10 於 07-9-19 08:50 發表

thank you annew1128,
有無DIY 方法, 何處買到六伏隆

Sorry, 不太清楚 , 不過我認為找專家搞會較好.

大宅

我都覺得搵專家做會好D, 我朋友之前就係諗住自己搞, 點知一塔糊塗, 仲野開左個蟻竇, 最係都要搵D師父上黎, 不過你要問多幾個格價, 我朋友問左6個, 個個價錢唔一樣, 但做既野係差唔多
原文章由 annew1128 於 07-9-19 13:35 發表

Sorry, 不太清楚 , 不過我認為找專家搞會較好.

別墅

原文章由 icoico 於 07-9-19 14:02 發表
我都覺得搵專家做會好D, 我朋友之前就係諗住自己搞, 點知一塔糊塗, 仲野開左個蟻竇, 最係都要搵D師父上黎, 不過你要問多幾個格價, 我朋友問左6個, 個個價錢唔一樣, 但做既野係差唔多
...

請問何否PM 給我

別墅

原文章由 lawrencemama 於 07-9-19 08:53 發表

因我的新間屋之前曾經有過白蟻但上業主說已杜左, 但我仍不放心將所有地板及木材全起更換及我剛找了基雋幫去新屋做白蟻預防工程。

你可打電話 Tel: 2370 9236 問。價錢都好合理。
希望幫到你:-P ...

thank you all,
lawrencemama, 我已打電話問過價錢, 約5000-
6000, 你的工程費幾多?

大宅

原文章由 moomin10 於 07-9-21 07:27 發表

thank you all,
lawrencemama, 我已打電話問過價錢, 約5000-
6000, 你的工程費幾多?

moomin10,

你的屋是否很大及有很多傢俬呢? 可能因為我的房子已拆掉全部裝修包括所有地板, 廚櫃, 門等, 所以工程比較有傢俬的簡單, 如室內 1000呎及花園700呎約$2,000. 你可要求他們給你一個好些的價錢。:-P

大宅

原文章由 lawrencemama 於 07-9-21 08:35 發表

moomin10,

你的屋是否很大及有很多傢俬呢? 可能因為我的房子已拆掉全部裝修包括所有地板, 廚櫃, 門等, 所以工程比較有傢俬的簡單, 如室內 1000呎及花園700呎約$2,000. 你可要求他們給你一個好些的價錢。:-P ...

moomin10,

我剛想到可能你的家現在有白蟻, 所以工程可能複雜些所以價錢會貴些, 你跟他們商討一下計平口的。

民房

港台節目:住家男人主持曾近榮和梁德民在 28/07/2007的節目中曾提及,不要嘗試自己處理白蟻的問題,更不要亂噴殺蟲水,因這只會令白蟻四處擴散,令問題更趨嚴重而已,強調一定要找專業的防白蟻專家來處理,但先要確定是否白蟻,並先清楚詢問價錢。

節目重溫 - http://www.rthk.org. hk/rthk/radio1/Famil yMen/20070728.html

子爵府

2024年龍年勳章

原文章由 annew1128 於 07-9-18 13:28 發表
之前有線電視介紹過:

上次亞so個節目訪問過呢間, 有間屋個白蟻竇係床下底, 好恐怖 好似話上門檢查只收$100

複式洋房

我都有搵白蟻專家,服務好好,有保養!

原文章由 818 於 07-10-1 15:41 發表

上次亞so個節目訪問過呢間, 有間屋個白蟻竇係床下底, 好恐怖 好似話上門檢查只收$100

首頁

尾頁

跳至