2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

有冇JM試過陀住B時感冒咳到嘔? 我前幾天開始突然喉嚨痛,之後慢慢落氣管變為咳,今日咳得勁咗,仲咳到嘔

大宅

引用:有冇JM試過陀住B時感冒咳到嘔?+我前幾天開

原帖由 y2kjackie2012 於 14-04-17 發表
有冇JM試過陀住B時感冒咳到嘔? 我前幾天開始突然喉嚨痛,之後慢慢落氣管變為咳,今日咳得勁咗,仲咳到嘔:si ...
poor u ,, take care please ,drink more hot water to relieve cough

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

有冇JM知一日可以飲幾多片康鈣c?我今日已經飲咗兩片,有啲人話大肚婆唔可以吸收太多維他命c...

大宅

我早果幾日都係感冒發燒. 而家就勁咳喉嚨痛. 無試過康鈣c, 但我上一胎開始感冒時就每日食一個奇異果, 連食三日就好番. 而家諗住都試下食番.睇下會唔會好啲

大宅

回覆:咳到嘔

有, 勁辛苦, 又唔可以塗薄荷膏。 我都係每日食2隻奇異果, 同食鹽燉橙, 有太陽就去晒太陽, 慢慢好

大宅

引用:有冇JM知一日可以飲幾多片康鈣c

原帖由 y2kjackie2012 於 14-04-17 發表
有冇JM知一日可以飲幾多片康鈣c?我今日已經飲咗兩片,有啲人話大肚婆唔可以吸收太多維他命c... ...
我一日一片康鈣c,加一隻奇異果,但在懷孕期裡,都易病,而且難好

大宅

引用:有冇JM試過陀住B時感冒咳到嘔

有冇JM試過陀住B時感冒咳到嘔? 我前幾天開始突然喉嚨痛,之後慢慢落氣管變為咳,今日咳得勁咗,仲咳到嘔:si ...
我上個月都咳左一個月,睇左6次醫生都唔好,最后c6上網看到偏方,係楊蔥切五片,不加水在楊蔥面,清蒸20分鐘,蒸出一匙羹楊蔥水,飲三日就可止咳,我覺得幾work,希望幫到你

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

我陀第一胎時都有病過,不過好彩比我飲康鈣c飲好咗,今次唔得啦,最後我睇咗醫生,食咗藥而家叫做冇咁咳,但未完全好哂。我問醫生一日可以飲幾多康鈣c,我只係想睇吓一日最多可以食幾多片,點知醫生只係話,嗰啲係維他命c,一日一片就夠啦!我知一日一片夠,但我想知有冇上限呀嘛... :/

首頁

尾頁

跳至