想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好, 我上星期六開始流紅, 去急証發現BB (9 WEEKS...........)無左心跳.......:(當晚我返左屋企..再隔幾日...流血好多肚嚴重痛...然後流左出來..
返到醫院CHECK 話已經清哂..
但係呢幾日我還是有腹痛...都幾痛呀..連去大小便都痛...但血己經無留了.

唉..唔知要幾耐先唔痛呢?

真是身心力疲...

別墅

你check到無心跳個日醫院無俾藥你食咩? 點解仲要等幾日佢自己流出黎既?

我星期三, 又係9w流紅去左醫院, check到無心跳, 即日俾左藥食等佢流出黎, 一星期後返去check有冇清晒. 我食完藥當晚肚痛,痾,流血, 發冷發熱都好厲害, 但第二日已經少少痛&少少血喇.

醫院check到你已清晒, 係咪即係唔駛做刮宮?

陀左兩個多月, 我都身心疲累, 好心痛....

大宅

回覆 honeypot10 的帖子

胎停的原因很多的,你現在應該看中醫調理好,為下次懷孕準備的,如果不是很容易成為慣性流產的

大宅

回覆 sifucaca 的帖子

有呀,醫生個日想即使安排塞藥,但我一時接受唔到..又天真安慰自己政府醫院一定係照錯喇..咁我就醫生講, 約一星期後塞藥,點知未塞藥前,個BB 就流左出黎喇..
我見到個組織個下直頭想暈..

你現在有坐月嗎? 會去睇中醫嗎..?..
真係好累...由開始有左好開心到而家咁..情緒好大起伏..

希望妳都快點起返身..加油..

大宅

回覆 貝貝寶 的帖子

多謝你的提意..我都上網搵緊邊個中醫睇婦科好..但我同先生講我都想隔最少半年先再懷孕了..

大宅

妳要好好休息, 醫生開左幾耐假比妳?係呀,我沒有刮宮,自然流產清哂了..

男爵府

自然流產 已經算好好架喇..~

努力為下一次健康的bb加油..~!!

大宅

回覆 JN1999 的帖子

我都知呀..我都好感謝BB不用令我做刮宮..我會努力的,THANK YOU!

男爵府

honeypot10 發表於 14-4-18 16:59
回覆 JN1999 的帖子

我都知呀..我都好感謝BB不用令我做刮宮..我會努力的,THANK YOU!

我1月時都係自然流出

唔洗擔心, 開頭個肚係會成日痛, 但唔係十分痛, 好似m 到咁啦

你睇返中醫調理番好個身子, 再努力..~
cheer up~

大宅

如果你想要我看那個醫師,我可以pm比你,她是婦科專科對這方面很好,我也是她幫忙懷孕的

別墅

honeypot10 發表於 14-4-18 16:30

有呀,醫生個日想即使安排塞藥,但我一時接受唔到..又天真安慰自己政府醫院一定係照錯 ...

醫生同我講時我都唔肯相信, 因為我知道有左後, 照過兩次超聲波, 有增長架, 點知今次照e生話佢無大到亦無心跳, 我都問e生會唔會係佢生得細粒炸, 盡量諗d可能性, 之前又聽過有jm話10w/12w先見到心跳, e生好好於是約我兩星期後再照. 唔死心即刻走去 c+再照, e生同樣宛轉地話我知9w生長得慢都無可能禁細咯, 再加c6話一句, 就算係生長慢, 細成禁, 再生長落去都可能好多問題架, 所以又即刻返e院話要入院啦.

醫生開左一星期假俾我.

成日聽中醫調理, 其實佢點調理呢? 調理d乜呢? 問中醫佢又答唔出, 定唔講得呢, 總之講完我都係一頭霧水. 未必睇中醫. 自己飲多d湯水.

希望你都快d補翻好個身體, 下次個胎一定會好健康既...加油...

大宅

我跟樓主一樣同是星期六7w勁肚痛流血去左睇急症照已經無左心跳,之前幾天產檢照肚仲有心跳的,醫生當時仲話個size同有心跳都好好,點知幾日後就咁....
我去急症本醫生叫我塞藥或做手術,但我當時仍抱有一絲希望想回家等下,點知一回家就排了出來,仲要老公親手撈起佢攞去醫院化驗,好傷心好心痛
而家瞓覺合埋眼就會想起排出來個胎形狀,呢個係我地等左差不多3年的第一胎
之前兩邊輸卵管塞左做手術只通到一邊,剛剛有左時勁擔心宮外孕,所以今次係子宮入面係好好彩,下次唔知仲有無咁ge機會同又要搏一搏

大宅

應該照超聲波看流清未,要避孕半年之後先可以再懷孕的,你用這段時間找中醫調理,為下次懷孕準備,我之前也試過胎停的,調理好先敢懷孕真的很怕

複式洋房

我在小產後發炎, 食了幾次抗生素, 又去照超星波, 又驗分泌物。。。

現在休息了半年開始再計劃生BB啦。因為子宮休息夠, 減小再流產的機會。我自己都看緊中醫調理。

禁止訪問

回覆:想請問, 自然流產後腹痛是否正常

大宅

Karen0218 發表於 14-4-23 09:24
我跟樓主一樣同是星期六7w勁肚痛流血去左睇急症照已經無左心跳,之前幾天產檢照肚仲有心跳的,醫生當時仲話 ...
我都係,岩岩有左時都怕宮外, 照到閃閃後好開心..差少少就到CHECK 唐氏就無左了..妳都好D有老公陪..我返黎香港探親諗住做埋唐氏check up就返過去..C6 係外國..我自己一個人JA.. 尋晚又再發夢見到個組織..

其實都唔知醫院係咪真係會做化驗.. 我都比左醫生..
妳要好好休息喇..

大宅

Piggery 發表於 14-4-23 11:56
我在小產後發炎, 食了幾次抗生素, 又去照超星波, 又驗分泌物。。。

現在休息了半年開始再計劃生BB啦。因為 ...
請問妳點樣知道自己是發炎..我都我隔一排都會再去私家照多次..唉..都唔知睇左醫生幾多喇..
其實去睇婦科又唔係產檢都幾難受..超多大肚婆..

大宅

有老公陪伴真係好好多,初時唔敢同父母講就只有靠老公照顧而家屋企人都知道大家都很關心我開解我,個心釋懷好多了
你如果可以最好同家人朋友傾訴,食野都要注意下,我而家打算係屋企休息一星期
每日食肉餅菜心同魚,飲下黑木耳瘦肉湯去惡露,之後清晒血先飲下花膠,紅棗水同睇中醫調理
因為小產點都有傷身,希望調理好下一次bb可以痴實,祝大家早孕!

複式洋房

honeypot10 發表於 14-4-23 12:46
請問妳點樣知道自己是發炎..我都我隔一排都會再去私家照多次..唉..都唔知睇左醫生幾多喇..
其實去睇婦科又 ...

我小產後兩個月左右去看中醫,中醫幫我把脈把到卵巢發炎。但我晤太信點解把脈會把到,接住走去看西醫TEST分泌物加照超星波, 接著一個星期出報告真係發炎。因為我想快點處理, 所以食西藥的抗生素KO細菌。跟住我無停過食中藥, 調理到依家。

hslqw  可以pm你中醫資源我嗎   發表於 14-8-1 23:03

大宅

如果惡露清咗仲有肚痛就要去check吓喇,理論上應該唔會再痛

首頁

尾頁

跳至