自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

啲水凍甘細個會吾會吾好?泳池水加左氯消毒,萬一飲左啲點算?男bb可以帶埋入女更衣室嗎?bb車放邊度?如果要換片可以邊度換?2個大人搞吾搞得掂?未識行會五會無甘好?好多問題

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我仔8個月都跟過我去游水.. 男BB 可以入女更衣室.. 我要睇到好實.. 唔好比佢飲到池水.. 開始時慢愎同佢落水.. 唔好太急.. 如果唔係BB 會驚.. 2個大人應該OK.. 當年我都係1個人攪掂仔仔.. 我唔會拿BB 車.. 一係手抱.. 一係用Hip seat. 換片入返更衣室.. 著游水用既片.. 上水時最好快d 用毛巾包住入去換衫... 免凍病bb.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想知, bb 10 個月大

男爵府

記得買去游水著嘅片片,
上午或下午游,有陽光好d,冇咁涷,
著件有袖上衣或泳衣,冇咁易冷親,
玩一至2個鐘夠晒數,
搽太陽油,
小毛巾跟身,
帶水飲。

別墅

引用:我仔8個月都跟過我去游水.. 男BB 可以入女

原帖由 cnynicole 於 14-04-21 發表
我仔8個月都跟過我去游水.. 男BB 可以入女更衣室.. 我要睇到好實.. 唔好比佢飲到池水.. 開始時慢愎同佢落水 ...
有bb用既游水片?係邊買架?幾錢度?thx!

大宅

引用:Quote:原帖由+cnynicole+於+14-04-21+發表

原帖由 mouse_mou711 於 14-04-21 發表
一般藥房都有

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+cnynicole+於+14-04-21+發表

原帖由 mouse_mou711 於 14-04-21 發表
萬0, 百雞, 惠long 都有得賣,好似廿幾蚊到三十幾三條

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mouse_mou711 發表於 14-4-21 16:47
現在唔知有未、。我平時去玩具反斗城,千色店bb section 都有。夏天時屈記.荷花亦有。huggixs/goox...大約30蚊。3片1包。有分size.

大宅

回覆:第一次帶一歲去泳池游水有咩注意?

仔6,7個月時已帶佢去泳池,bb可入女更衣室,會著游水泳片加泳褲,無帶bb車,因在家附近。 個時我同老公一齊帶,游水時2個大人睇b無問題,係換衫煩d, 個時我會係更衣室換衫先,之後老公俾個b, 咁就不用又要換衫又要睇b

別墅

引用:Quote:原帖由 mouse_mou711 於 14-04-21 發

原帖由 Yanlovesnaz 於 14-04-21 發表
萬0, 百雞, 惠long 都有得賣,好似廿幾蚊到三十幾三條
Thx!

水晶宮

用保溫瓶帶啲暖水去,一上水飲

大宅

現水太凍了,四月冇暖水池,一歲BB,不建議遊水,會涷親氣管。

大宅

有邊啲泳池有bb池?

大宅

我前排同左呀女去,一歲,好凍呀,有太陽先好同佢去,

大宅

伯爵府

引用:啲水凍甘細個會吾會吾好?泳池水加左氯消毒

原帖由 aac11223 於 14-04-21 發表
啲水凍甘細個會吾會吾好?泳池水加左氯消毒,萬一飲左啲點算?男bb可以帶埋入女更衣室嗎?bb車放邊度?如果 ...
咁細,加上水吾清潔。我吾會同咁細去。有咩事病就吾好啦!

yumui61    發表於 14-4-21 21:58

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:xxxABCxxx 的帖子

剛停了䁔水,所以呢幾排比之前三月仲凍的。如果室外池,等六月尾有太陽的日子才帶小朋友去游吧。

大宅

引用:我前排同左呀女去,一歲,好凍呀,有太陽先

原帖由 xxxABCxxx 於 14-04-21 發表
好呀,聽到你甘講我五買泳褲住

大宅

引用:剛停了䁔水,所以呢幾排比之前三月仲凍的。

原帖由 ivyscyip 於 14-04-21 發表
剛停了䁔水,所以呢幾排比之前三月仲凍的。如果室外池,等六月尾有太陽的日子才帶小朋友去游吧。

...
我都諗諗下,無甘心急,等到6-7月份先去

大宅

引用:Quote:原帖由+xxxABCxxx+於+14-04-21+發表

原帖由 aac11223 於 14-04-21 發表
好呀,聽到你甘講我五買泳褲住
呀女遊完當堂兩條鼻涕所以唔好咁心急

首頁

尾頁

跳至