夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b9個月,係2個月前我發現我老公有第2個女人,
佢都有認到,佢地那時才識左2個月到,最初我知道時,
我癲左咁,一定要佢選,佢又選左返黎,話會唔要個女人
返黎的。
但佢做好唔夠一個星期,給我知道佢地仲有聯絡,
對我態度都變左,由好內疚對我好好,變左好唔耐煩咁。
之後佢都有認對個女人好唔捨得,好鐘意她,
我說我忍不到要離婚,佢都話做唔到唔找她,果時我真係好難受,
那時我已經冇咁衝動,又唔捨得,佢一直叫我比時間佢,
佢會慢慢返黎,會冇她的。我又信他,比了2個月時間他了,
他一直都同她有聯絡,仲比我發現電話費一個月比一個月貴,
我都忍他,和他說只要不去找她就算。
這2個月中,他足足去了找她3次,頭2次我都忍了他,
以為自己會忍到,忍到佢玩厭返黎,
第三次他再失蹤,我發現原來我不能的,我決心要分開,
和我家人說了他有外遇的事,我們是和家人一起住的,
所以他要立即撿野走。
現在他走了個幾星期了,他和我說真的可以斷了她,真的不可以
沒了我,叫我比多次機會他,我宜家仲諗清楚點樣好。
我和他一分開,我立即找工做,又立即上班了,發現原來沒了他的生活都可以好好,比之前拖拉的2個月,食又食唔到訓唔到,好好多,
個人鬆左,而且仲有幾個追求者。
我好怕再同返佢一齊,佢又會找返個女人或再會咁,而且我對佢冇哂信任了。但我又在想我真係唔想阿b單親長大,
我應該點做呢,應唔應該再比機會他呢??

禁止訪問

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得睇定d先囉!
依家都唔知係佢放唔低個女人,
定係個女人咬住唔放。

你直接同佢講囉,依家你生活好好,
又有追求者,又有自己o既工作,
屋企人又支持你,BB又肥肥白白,
根本有冇佢都冇分別,叫佢自己反省下,
睇下係米真心悔改同浪子回頭先算啦!

你同佢講呀,唔係三言兩語就可以表示佢痛改前非,
而係要行動證明佢真係知錯囉!

你唔洗心急同佢復合喎,依家你佔上峰,
享受下單身o既自由先啦!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

話時話呀,你個B真係好可愛囉!
依家邊個幫你湊?

伯爵府

畀面勳章

係囉,我覺得唔好一齊住,但可以同佢聯絡,睇吓佢架表現以及可以享受一吓佢再追你的感覺,而你又可以留翻幾時追求者做後防.

大宅

我都覺得最辛苦的時間我都捱過了,最難走出的第一步
我都走出了,我係咪唔應該再踩返隻腳返去呢,
我都覺未睇清楚佢夠竟係咪真係斷到個女人囉,
而且真係斷到又點,我係咪可以同返到佢一齊呢,
係呢到睇到好個媽咪,再同返個老公一齊都會有條刺,
而且佢真係傷得我好重。
由我本身好內弱的全職媽咪,逼到我感情同經濟都要自立,
這些種種都是他逼出來的。
我個b宜家媽咪幫我湊緊,
謝謝你讚他。

大宅

而且同返佢一齊會有好多問題,一定唔可以再同返我屋企人住,
我屋企人都唔可以接受到佢,
搬出黎住,錢係一個問題,咁我個b點呀,我唔想因為佢的錯,令我冇得成日見bb囉。

禁止訪問

大宅

其實我都唔堅強架,宜家比佢哄多兩哄,都有心軟,
我d朋友叫我連電話都唔好聽他,我都做唔到,
如果我再聽落去我都怕我會心軟,
所以我post上黎,想bk的媽咪支持我,
唔好咁就心軟。
我真係好想學你咁堅強。

大宅

佢對你好一日定二日呀?睇定d, 等你屋企人對佢有番信心, 咁都會接受佢, 所以淨係用把口講係無用, 叫佢對BB好d就夠, 全部媽咪排第一位係自己仔女, 不要用把口錫BB, 用心

God bless You!

Judy

大宅

原文章由 judy0101hk 於 07-9-22 17:25 發表
佢對你好一日定二日呀?睇定d, 等你屋企人對佢有番信心, 咁都會接受佢, 所以淨係用把口講係無用, 叫佢對BB好d就夠, 全部媽咪排第一位係自己仔女, 不要用把口錫BB, 用心

God bless You!

Judy ...

係呀,只是得把口講話掛住bb,到宜家個幾星期都未見過,雖然有一次佢想見時,阿b病訓左,但如果佢係錫bb會做出來囉,
咁又真係架,如果佢真係對bb好的話,我才會心軟d囉。

大宅

唔係教你唔俾機會佢, 不過用時間証明羅, 唔好亂諗, 最緊要BB健康成長, 其他事由上天幫你安排啦!

我都有兩個B, 有時找我斜下B經.

Judy

水晶宮

其實我覺得你應該玩大d,
表現決絕d,等佢緊張下、驚下!

我係你就cut左個電話,
如果佢有心見你同BB,
佢都知你媽咪住邊,
可以係你地出入o既地方等你地,
如果係真心o既,只要望到都好滿足,
唔需要係到死纏爛打搏同情囉!

有云:真心愛一個人只想佢活得快樂,
並唔係去騷擾佢、令佢難受囉!

如果你講到佢當初傷得你咁深,
真係唔可以一下子就心軟架,
你米同佢講,俾d時間大家,
睇下到底係米真係需要對方至算啦!

欲速則不達呀!三思!三思!

禁止訪問

大宅

原文章由 小香香 於 07-9-22 16:09 發表
唔好一齊返住

照離婚...

但要佢照顧你($$$)上

睇下佢姣佬守唔守到寡先講啦..

男人至叻...氹你...

氹你果時叫佢食屎都得啦....講咋喎

到做果時咪又軟皮蛇 ...

100% AGREED!!!!

子爵府

好媽媽勳章

其實你可以慢慢考慮...諗清楚...比d時間大家...慢慢睇清楚佢...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

千其唔好番轉頭, 好似前面ma ma講, 睇下佢姣佬守唔守到寡

有時做佢朋友好過做佢老婆, 做朋友起碼會"專重", 做老婆咪駛指意.......

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

自己set個觀察期,一年好半年又好,睇下佢有無用行動証明佢浪子回頭,如果無咪疊埋心水享受番俾人追求o既感覺,好過對住隻口不對心無謂人.你做得好啱,keep住唔好俾佢甜言氹番入局俾佢糟蹋你
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

原文章由 awah112 於 07-9-23 01:42 發表
講吓佢有乜值得妳愛佢?

講真,佢宜家真係冇咩值得我愛了,以前佢點衰都好,
但對我專一,對我好,咩衰野都可以遮掩哂,
但現在唯一一樣野都冇了,
剩返咪係佢係我個b個爸爸呢樣野值得我去考慮囉。

首頁

尾頁

跳至