想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好煩惱,屋企人好想我和c6一齊去(跟團),要去十多日,但如果到時bingo左點算,我和c6都恨快d生b,所以唔想嘥左呢幾個月機會~~ 呢幾日決定去唔去,可以比d意見嗎?謝謝

大宅

回覆 Dragon_baby 的帖子

yes,要搵岩排卵果日去呀
放輕心情,d人話易中d

大宅

回覆:木妙妙 的帖子

Thanks~~
因為我m不算太準,幾個月預計唔到,所以唔知夾唔夾到呢~ 我好黑仔,近幾次去旅行都m come/不是排卵期)
想問下去歐洲跟團辛唔辛苦架?(我未去過歐洲,亦未跟過旅行團~有點擔心啊~~~~)

別墅

我十一月跟團去左西歐,都幾辛苦,要坐十二個鐘飛機,行程都頗急趕,車程又長,我去左十一日回到香港,成個散晒,所以你要考慮清楚。

大宅

引用:我十一月跟團去左西歐,都幾辛苦,要坐十二

原帖由 甜方包 於 14-04-24 發表
我十一月跟團去左西歐,都幾辛苦,要坐十二個鐘飛機,行程都頗急趕,車程又長,我去左十一日回到香港,成個 ...
原來咁辛苦架~
想生b好似邊度都唔去得,咩都唔做得咁,好多顧慮
呢d日子仲要捱幾耐

男爵府

回覆:努力做B中,會唔會plan暑假去歐洲旅行?

我現在係東歐,去了捷克, austraia,.hungary,排完卵先上機,其實都ok,跟團應該唔太辛苦,旅行中,relax d,唔會諗可唔可以bingo, 後日返到香港就可以check睇下有無中了。

別墅

我意思係未bingo就梗係去喇!可以去玩輕鬆下,反而唔使諗咁多;但如果一但bingo左就可能要慎重考慮一下啦!話晒頭三個月,真係要好小心

別墅

舊年3月跟團11日5國,搭車時間耐,睇野小,辛苦過由行

大宅

引用:我現在係東歐,去了捷克,+austraia,.hunga

原帖由 kooliestgirl 於 14-04-24 發表
我現在係東歐,去了捷克, austraia,.hungary,排完卵先上機,其實都ok,跟團應該唔太辛苦,旅行中,relax d, ...
我都係諗住去東歐~~

大宅

引用:我意思係未bingo就梗係去喇!可以去玩輕鬆

原帖由 甜方包 於 14-04-24 發表
我意思係未bingo就梗係去喇!可以去玩輕鬆下,反而唔使諗咁多;但如果一但bingo左就可能要慎重考慮一下啦! ...
係啦~ 如果比左$,萬一咁好彩bingo去唔到就蝕成幾萬蚊..........

男爵府

引用:Quote:原帖由 kooliestgirl 於 14-04-24 發

原帖由 Dragon_baby 於 14-04-24 發表
我都係諗住去東歐~~
我之前後生時就backpack去西歐就堅辛苦,但今次就跟團hea遊東歐,我就覺得ok, 4個國家相距唔太遠,只係長途機辛苦d。 我覺得未bingo去好d, bingo了我就唔會考慮,始終唔怕一萬,最怕萬一ma...同埋bingo了好多野唔食得,無癮

大宅

引用:舊年3月跟團11日5國,搭車時間耐,睇野小,

原帖由 cowife 於 14-04-24 發表
舊年3月跟團11日5國,搭車時間耐,睇野小,辛苦過由行
我都覺得會辛苦過自由行,不過我唔識plan自由行,同埋老人家去,所以都係跟團~

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragon_baby+於+14-04-24+發

原帖由 kooliestgirl 於 14-04-24 發表
我之前後生時就backpack去西歐就堅辛苦,但今次就跟團hea遊東歐,我就覺得ok, 4個國家相距唔太遠,只係長途 ...
我試左咁耐都冇,應該唔會去旅行之前先黎中掛,哈哈~ 可能我想得太多了~
你特登plan排完卵先去架?咁你係咪好遲先book旅行團?

男爵府

引用:Quote:原帖由 kooliestgirl 於 14-04-24 發

原帖由 Dragon_baby 於 14-04-24 發表
我試左咁耐都冇,應該唔會去旅行之前先黎中掛,哈哈~ 可能我想得太多了~
你特登plan排完卵先去架?咁你係 ...
我m唔準,無特別plan,早一個月報jar,本身想made in europe, 點知上機前一晚開始排卵

大宅

如果bingo咗就唔好去喇,個人意見。我跟過團去歐洲,撘飛機十幾個鐘,之後仲要撘車,每去一個點都撘好耐車,冇懷孕都攰,更何況懷孕。仲有保險問題,歐洲唔同香港隨時輕易睇到醫生,而且好多保險係唔包懷孕風險,醫院張單隨時天文數字,一定要留意呀。

我之前又係面對同樣問題,因為計劃去外國玩一個月,雖然好心急生b,但都忍咗差不多半年,等到去完玩先開始試,可能去完旅行心情舒暢,一擊即中!

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragon_baby+於+14-04-24+發

原帖由 kooliestgirl 於 14-04-25 發表
我m唔準,無特別plan,早一個月報jar,本身想made in europe, 點知上機前一晚開始排卵

...
唔緊要啦~我都覺得很難夾啱日子~
可能返到香港有好消息等緊你~

大宅

引用:如果bingo咗就唔好去喇,個人意見。我跟過

原帖由 麻辣媽咪 於 14-04-25 發表
如果bingo咗就唔好去喇,個人意見。我跟過團去歐洲,撘飛機十幾個鐘,之後仲要撘車,每去一個點都撘好耐車 ...
本來我仲迷茫緊,怕浪費了幾個月做人,又怕萬一臨去之前bingo點算~ 不過見你話去完旅行一撃即中,我就唔迷茫了,放鬆心情真係好緊要~ 可能亦係我成日都咁緊張咁擔心,所以努力了咁耐都冇~ (我順其自然了2年,努力了4個cycle)~ 或者我趁旅行前幾個月,認真做下body check,睇下身體有冇問題,休養下身子先~ 希望好似你咁,去完番來可以bingo啦~~

首頁

尾頁

跳至