親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一行四人,原本諗住book迪士尼樂園酒店一般景觀房,職員介紹國賓廳,話價錢貴少少(我有折扣:lol: ),但房就大D,同埋包埋早餐。
唔知有冇人試過?
間房係唔係面海有露台?
早餐係lounge 食,唔會有米奇影相(我地ok),但唔知食物和環境如何? 選擇會不會很少?

仲想問住宿是不是要登記晒所有人名? 住宿和二日優惠門票可不可以不同人?

唔該各位先。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係上年住過幾好架!!露台向海景..
仲有呀!!國賓房內個雪櫃裡的小食係任食架!!
早餐我覺得幾好..食物好食和環境清靜..
因為國賓係自己一層,如果唔係住國賓房既人係上唔到去架!!
原文章由 DouMiMa 於 07-9-26 00:33 發表
一行四人,原本諗住book迪士尼樂園酒店一般景觀房,職員介紹國賓廳,話價錢貴少少(我有折扣:lol: ),但房就大D,同埋包埋早餐。
唔知有冇人試過?
間房係唔係面海有露台?
早餐係lounge 食,唔會有米奇影相(我地ok),但唔知食物和環境如 ...

子爵府

唔該Oscar!

請問住宿時是不是要登記晒所有人名?
sales一路要我俾晒所有人名.
不是一人check in 就行了嗎?
二日優惠門票要跟住宿人名嗎?

男爵府

唔係, 1個人名就ok. 至於優惠門票, 都無名係上面的.?-(
原文章由 DouMiMa 於 07-9-27 14:30 發表
唔該Oscar媽!

個sales一路要我俾晒所有人名佢.

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

咦,我上年去時,門票係有名架,但最後我姐夫嚟唔到,我都係叫我老公入去玩,唔好浪費咗張門票.
我諗d staff 唔會對名嘅. 只要唔係小童&大人之分別.

原文章由 雙子媽媽 於 07-9-27 16:13 發表
唔係, 1個人名就ok. 至於優惠門票, 都無名係上面的.?-(

男爵府

咁我就唔知啦. 我今個月啱啱住過, 不果無買佢地的門券, 因有2個朋友用annual pass免費帶我2公婆入場. 不果我有朋友8月尾去過, 佢話門票無名的. 不果有無名都唔係大問題, 因我都覺得d staff係唔會對名的.
原文章由 高齡產婦 於 07-9-27 17:37 發表
咦,我上年去時,門票係有名架,但最後我姐夫嚟唔到,我都係叫我老公入去玩,唔好浪費咗張門票.
我諗d staff 唔會對名嘅. 只要唔係小童&大人之分別.

...

子爵府

我都係登記自己名,冇登記其他人名 wor...
我登記咪我 check in...
我嗰未有二日優惠門票,只係訂定第二日入樂園既門票不過係冇名架!!

原文章由 DouMiMa 於 07-9-27 14:30 發表
唔該Oscar媽!

個sales一路要我俾晒所有人名佢.

子爵府

啱啱打去confirm booking,喺电話度又喺要我俾哂人名登記?-( ,我沒給,都未定邊幾個住!
問咗,住宿和二日優惠門票可以不同人。 但唔知同一張門票第一日和第二日不同人用得唔得?电話度唔好意思問,好似想攞盡著數咁(事實上係,嘻嘻! )

大宅

How much for this kind of room?

子爵府

好媽媽勳章

但唔知同一張門票第一日和第二日不同人用得唔得?电話度唔好意思問,好似想攞盡著數咁(事 ...

應該就唔可以喇, 我剛剛先去完. 而家入場過飛果陣要響閘口SCAN手指模, 每次出左去入返場都要入飛+scan手指模.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 rickycsm 於 07-9-28 00:21 發表
How much for this kind of room?

我尋晚住完國賓廳, 間房都真係好大(一房兩廳兩廁所+兩個海景露台(房及廳), 仲大過我屋企, 老公話無2000呎都起碼1500呎). 我本來係上網訂夢幻客房, $2300+13%(tax) = $2599. 去度check-in果陣, 佢地upgrade左我地上7樓國賓廳, 返到黎check個website, 佢地upgrade左我地去國賓套房, 上網價係$6000(未計稅) ~

子爵府

嘩!
嚴格到好似過海關咁?!

book個房沒咁大,
應該都係一房一廁,
同埋唔保證海景.
網上價3千多d, 但折咗就便宜好多.
乜嘢要留意or帶的?
我哋有老人家,考慮租輪椅.

大宅

咁可唔可以3大1細(14mos)入住,好想同daddy,mommy & bb去,但要book兩間房太貴了。

如果可以兩日唔同人仲好,我諗daddy,mommy唔會玩到兩日。

仲有suppose宜家book係一房送兩張兩日ticket,total4張,ticket上有冇註明使用日期,如果一次過4個人入場又得唔得呢 之後住一晚,第二朝食完早餐就撇,咁就可以叫埋老公一齊去,雖然佢未必肯去,但話佢知係free,我諗都ok呱:mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 DouMiMa 於 07-10-2 14:48 發表
有冇乜嘢要留意or帶的?
我哋有老人家,考慮租輪椅. ...

我自己帶晒沐浴露, 洗頭水, 牙膏, 牙刷同拖鞋, 因為響房既呢d野可以全部拎走嘛~

因為迪士尼酒店有網球場, 有球拍同網球借用(唔駛錢), 所以如果有興趣玩, 就check-in左之後book埋喇(因為都幾full).

7樓個lounge差不多不停供應飲品(汽水咖啡茶)同小食(cookies及水果), 如果小朋友肚餓可以帶佢去食下野, 唔駛帶太多零食比小朋友.

仲有可以delay checkout架, 佢本身訂左11點, 可以delay一個鐘. 好多人都係咁, 記得問.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 htidemama 於 07-10-3 02:18 發表
咁可唔可以3大1細(14mos)入住,好想同daddy,mommy & bb去,但要book兩間房太貴了。

如果可以兩日唔同人仲好,我諗daddy,mommy唔會玩到兩日。

仲有suppose宜家book係一房送兩張兩日ticket,total4張,ticket上有冇註明使用日 ...

我諗要睇下你book咩房, 不過我個人覺得應該ok既, 一晚之嘛, 最多瞓梳化或者打地舖囉.

tickets得兩張咋, 係兩張但可以玩兩日, 入場果時仲要scan埋手指模, 所以我諗未必可以2張tickets4個人玩. ticket上面有日期架.

子爵府

我上次去 4 大 1 細 (2 y) ..
酒店仲加張 bb 網床比我小朋友

原文章由 htidemama 於 07-10-3 02:18 發表

仲有suppose宜家book係一房送兩張兩日ticket,total4張,ticket上有冇註明使用日 ...

子爵府

好媽媽勳章

我去迪士尼既行程安排:
12:00 - 食完野之後到酒店check-in拎tickets, 寄存行李(未有房, 但已經可以拎tickets去玩)
12:45 - 搭shuttle bus去迪士尼樂園
12:45 - 15:30 玩玩玩~~
15:30 返酒店拎房 (要把握時間去玩下酒店d設施)
16:00 - 18:15 (lounge食下野, 游水, 歎下間房)
18:15 出發返樂園-->鬼魅巡遊 (sun-thu 7:00開始)
20:30 睇埋煙花搭shuttle返酒店
晚飯 + 買下紀念品 -> 瞓覺
(**如果唔食buffet, 十分建議試下中餐廳-好似叫晶荷軒, 比起食buffer既價錢唔算貴, 平均$200位, 味道好好, 坐得舒服又唔會好嘈~~)

8:00 起身去lounge食早餐
9:00 打網球
10:00 游水
11:00 返房梳洗執行李
12:00 check out, 之後四圍行下個酒店+影相 --> 之後再返樂園玩.

因為我有揸車, 所以我checkout後直接揸車去樂園, 不過我見到有人將行李寄存, 酒店會幫你直接send行李去樂園, 唔駛拎住走.

子爵府

阿早,

酒店有冇話點解 upgrade 你上國賓廳套房..

原文章由 阿早! 於 07-10-1 23:18 發表

我尋晚住完國賓廳, 間房都真係好大(一房兩廳兩廁所+兩個海景露台(房及廳), 仲大過我屋企, 老公話無2000呎都起碼1500呎). 我本來係上網訂夢幻客房, $2300+13%(tax) = $2599. 去度check-in果陣, 佢地upgrade左我地 ...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Oscar媽 於 07-10-3 12:00 發表
阿早,

酒店有冇話點解 upgrade 你上國賓廳套房..

我地去check-in果陣, 職員已經即刻同我地講間房upgrade左上國賓廳, 之後搵人帶我地上7樓. 佢無講原因我地亦都無問呀~

不過我同老公估計:
酒店本身已經fully-book晒我地果種房(即係我地本身係無房既, 因為我地30/9入住, 撞正十一黃金周), 但好貴既房就無人book, 咁吉左不如upgrade比d book平房既人, 起碼佢都收左我$2600先啦, upgrade間房又唔會比個客鬧.

點解"簡"我地?
我地估: (1) 因為我地係上網book, 本身無discount. (2)之前我地book房時已經打電話去酒店book去翠樂亭(?)食早餐, 同character影相, 點知去到當日佢地先同我地講話無位. 佢怕我地發爛渣?

[ 本文章最後由 阿早! 於 07-10-3 14:31 編輯 ]

子爵府

Htidemama,
一房可以住4個人. 我老公須要做"柴可夫斯基"送我哋去,佢不會入園玩,但就會留在酒店享用d設施,或者你老公都可以考慮吓?

首頁

尾頁

跳至