家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前我果單case係比人冇端端online shopping 盗用咗二萬幾蚊!
好彩我咁岩果個月有睇月結單,發現咗,
if not,  autopay 比咗都唔知!
搞咗兩個幾月,岩岩搞掂!媽咪果張又出事!
比card number 留位,明明冇話要比錢,
點知唔要個位後幾日過咗錢,都冇簽名,没有比過card背Secxxrity cxde,唔明點解過到錢?!
打去hotline竟然話check過商户果邊,商户回覆係:電話購物,所以冇簽名,客戶主動提供資料, 所以成立。
CxtxBxnk話基於佢地相信商户回覆,所以支付成功!

1,呢個本來就唔係電話購物,不過你話係咁就當係啦!
2,話係我媽咪提供資料,係,但咩資料?
卡number 係咪已經可以過數?
電話購物?有冇電話錄音證明?

Cxtxbxnk一句話『基於我地相信商户回覆』就將信用卡d錢支付比人……

我已經唔challenge CxtxBxnk 信商户定我呢個小客戶喇,咁大間bank根本就唔係信同唔信咁簡單!!!
話係電話購物!最基本的電話錄音是不是都應該有呢?!

唉,嬲到爆!

禁止訪問

回覆:ci,ti, baxnk搞咩呀??!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

nanachk | 2014-04-27 19:20
嬲還嬲 唔好咁樣洗板

X 2

有無搞錯,理財版比人甘洗版都係第一次~

-

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆:ci,ti, baxnk搞咩呀??!

Sorry very much!!
電腦問題,洗咗版,sorry,以為post唔倒:P
sorry sorry :P

男爵府

missky 發表於 14-4-27 19:10
之前我果單case係比人冇端端online shopping 盜用咗二萬幾蚊!
好彩我咁岩果個月有睇月結單,發現咗,
if ...

我冇citi卡,
不過用其他卡如果有網上或電話過數會立即收到SMS通知,
唔使等到月尾check單先知可以立即處理,
你係咪冇登記電話號碼?

大宅

回覆:HDA 的帖子

有登記,不過收唔倒!冇sms紀錄!
我SCB果張係有架!

首頁

尾頁

跳至