懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章 育兒性格勳章

想餵人奶,未知有沒得供應比BB,應否早買定泵奶器好?

參考大家意見...

男爵府

回覆:beautycherry 的帖子

開頭我都有這個煩惱,最後都係買定先,無辦法,如果要用,冇又係麻煩。比D信心,我去聽人奶講座,只要比B啜一定有奶,係供求問題,BB啜係比大惱訊息,自然會造奶。希望大家都會成功!

別墅

回覆:泵奶器!

我會買定先

大宅

引用:想餵人奶,未知有沒得供應比BB,應否早買定泵

原帖由 beautycherry 於 14-05-07 發表

參考大家意見...
我都買左喇。

大宅

經驗所得,有一個(無論手或電)旁身係好的,多左或谷奶或泵出來比人幫手餵,都有得用

伯爵府

畀面勳章

我都買左,用左半個月左右就無用

大宅

你地用咩牌子?

大宅

我就買定先,電雙泵spectra s2

大宅

BB防敏心得分享勳章 育兒性格勳章

聽母嬰健康院姑娘意見,大部份媽媽都會有初乳,給自己多信心供給bb食奶

謝謝大家的意見!有沒手動牌子介紹?

別墅

回覆:beautycherry 的帖子

聽咁多人推薦medala,,諗住買雙泵,因係孖胎,諗住有時會俾一個埋身一個泵出來喂,有時全泵出來喂,諗住坐好月休息好D,但雙泵是否一定要同時用,唔同時用舍否分走D吸力?

別墅

已經買定MEDELA FREE STYLE,,,,迫自己要堅持!!

別墅

回覆:yukilau120 的帖子

請問freestyle是否比swing好?邊度可買到

複式洋房

引用:已經買定MEDELA FREE STYLE,,,,迫自己要堅

原帖由 yukilau120 於 14-05-08 發表
已經買定MEDELA FREE STYLE,,,,迫自己要堅持!!
我都買咗呢款,大家一齊加油!!

複式洋房

引用:已經買定MEDELA FREE STYLE,,,,迫自己要堅

我都買咗呢款,大家一齊加油!!

別墅

回覆 maochongchong 的帖子

好多媽媽都話FREESTYLE 比較好,,,又快!!
我係叫親戚幫我向美國買返來USD299 (不過香港冇保養, 要維修就要比錢),,,香港都有得買,,,香港做保養的,要5千幾蚊!

別墅

回覆:yukilau120 的帖子

原來咁,唔該哂

大宅

引用:想餵人奶,未知有沒得供應比BB,應否早買定泵

原帖由 beautycherry 於 14-05-07 發表

參考大家意見...
老實講,我嗰時阿b早產冇得埋身我都係靠手擠同泵令自己上奶,最緊要泵得夠密,一日起碼都keep返泵七,八次,同埋要飲多啲湯水食多啲飯,怕肥唔食野點做奶?

所以就算阿b唔肯埋身,你照返時間泵一de上到奶

伯爵府

我都係買medela freestyle, 聽聞唔錯

大宅

引用:回覆+maochongchong+的帖子好多媽媽都話FRE

回覆 maochongchong 的帖子

好多媽媽都話FREESTYLE 比較好,,,又快!!
請問係美國邊到買USD299 ar? 我可以叫美國朋友幫我買,謝謝!

男爵府

陪月勳章

手泵 - avert
電泵 - medela freestyle, 貴就買umiom , 要雙泵, 吾好浪費時間

如果見平就買定, 如果吾係, 先睇定邊到買, 帶埋老公去, 或抄低型號, 生出來, 真係想餵就叫佢去買. 我有好多朋友都係餵1-2個月, 返工就放棄. 睇下你工作同埋有無家人支持

我有2胎, 第1個餵到2歲, 第2個而家已經歲半, 仲餵當中, 我係返工媽, 工作時可偷雞泵奶

首頁

尾頁

跳至