跳至
[加拿大] 申請配偶移民  

首頁

尾頁

大宅

glorialee923 發表於 18-8-1 14:06
有兩個地址的,regular mail and courier, 我是用courier的,安全D!

謝謝回覆,靠我老公真係唔掂,最後我自己重新再睇多次先知有courier地址

大宅

MYPPBB 發表於 18-7-31 19:49
我唔駛交intention letter 呀

恭喜你呀。 這麼順利。 我最近也補了,不知道幾時有消息

複式洋房

glorialee923 發表於 18-5-7 23:21
請問我在填表過程遇到問題, 可以請教你嗎?因我今天問了幾間Agent, 我發覺佢地做嘅野我都應該做到。
...

請問你問嗰幾間agent大概咩價錢?謝謝你

大宅

回覆樓主:

請問收到land紙前要見官嗎?

複式洋房

MYPPBB 發表於 18-7-23 16:50

我哋好好彩,冇收到 intention letter, 所以冇賣樓,老公亦 ...

想請問一下,可以經email 搵定學校?

我依家都驚驚地 ,因為老公已經係加拿大買左樓 但咁都唔足以證明,我好擔心唔批

我一家計劃緊下年入紙,老公申請我,2位小朋友已入藉!

複式洋房

tomobaby 發表於 18-7-21 18:33
係呀,仲要一個月內要補到文件。其實申請時我已經交咗係加拿大買咗樓嘅資料比移民局,估唔到咁都唔足夠證 ...

請教一下你補交intention letter後,有新消息嗎? 我都係加國買左樓, 計劃下年帶2個小朋友返去讀書! 仲諗住買左樓應該實無問題 估唔到咁都證明唔到決心

別墅

wueng 發表於 18-8-5 10:49

想請問一下,可以經email 搵定學校?

可以email比學校問吓野架!
其實申請spouse,我未聽過有人唔批喎

複式洋房

MYPPBB 發表於 18-8-7 08:47

可以email比學校問吓野架!

係email ,去教育局?定係屋企附近既學校呀?tkssss(emoji)(emoji)

別墅

wueng 發表於 18-8-7 15:22
係email ,去教育局?定係屋企附近既學校呀?tkssss(emoji)(emoji)

學校,但當然未必有人覆

複式洋房

MYPPBB 發表於 18-8-9 08:37
學校,但當然未必有人覆

我仲send左教育局⋯不過都係無人覆⋯咁我試下send去學校先

複式洋房

wueng 發表於 18-8-5 10:56
請教一下你補交intention letter後,有新消息嗎? 我都係加國買左樓, 計劃下年帶2個小朋友返去讀書! 仲 ...

七月尾補交intention materials ,現在仍在等待中。辭職同賣樓,我選擇了後者。

大宅

畀面勳章

glorialee923 發表於 18-7-27 10:27
我所有野比你早7日,希望你下星期左右收到通知啦!

依家真係好鬼慢,6/20收到,早兩日打去IRCC問,佢話收到但仲未process,希望唔好return啦

複式洋房

dick_mui 發表於 18-8-11 07:26
依家真係好鬼慢,6/20收到,早兩日打去IRCC問,佢話收到但仲未process,希望唔好return啦
...

唔會return嘅,佢話process梗你都可以放心。兩個月內都正常嘅!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

glorialee923 發表於 18-8-11 10:20
唔會return嘅,佢話process梗你都可以放心。兩個月內都正常嘅!

hi, 我開始download form填,但係有某d form好似load唔到(圖如下),請問有冇人有咁嘅情況?可以點做?thx.

複式洋房

jolin123 發表於 18-8-13 18:03
hi, 我開始download form填,但係有某d form好似load唔到(圖如下),請問有冇人有咁嘅情況?可以點做?thx. ...

可能你要upgrade你個Adobe reader嘅version先開到

別墅

回覆 jolin123 的帖子

找找右上角是否有得點開,有就把文件下載,先下載到桌面,從桌面點開才開得到文件。

複式洋房

dick_mui 發表於 18-8-11 07:26
...

請問你最近有冇收消息?我7月6號而家又仲係無任何消息

大宅

畀面勳章

yy2star 發表於 18-8-14 19:43
請問你最近有冇收消息?我7月6號而家又仲係無任何消息

仲未啊,希望今個星期會有啦

複式洋房

dick_mui 發表於 18-8-14 22:15
仲未啊,希望今個星期會有啦

大家都係(emoji)(emoji),希望早日收到,你收到通知我!好嗎?

大宅

畀面勳章

yy2star 發表於 18-8-14 22:17
大家都係(emoji)(emoji),希望早日收到,你收到通知我!好嗎?

好,希望有好消息:mother:

首頁

尾頁

跳至