跳至
[加拿大] 申請配偶移民  

首頁

尾頁

大宅

julysky 發表於 18-12-2 12:02
回覆 annababe 的帖子

又係我呀!我們進度相同!我也在擔心這邊三個星期之後才寄出而且是寄郵局 ...

我上星期辦理良民證時佢地話平郵大概3星期,希望唔好太遲寄出,因為接近聖誕。過良民證係60日內辦理,而medical exam係30日。

我收到medical exam email ,而sponsor已經轉左decision made

大宅

julysky 發表於 18-12-2 12:02
回覆 annababe 的帖子

又係我呀!我們進度相同!我也在擔心這邊三個星期之後才寄出而且是寄郵局 ...

係3星期內寄到,是3星期後才寄出

別墅

annababe 發表於 18-12-2 16:40
我上星期辦理良民證時佢地話平郵大概3星期,希望唔好太遲寄出,因為接近聖誕。過良民證係60日內辦理,而 ...

請問sponsor轉左decision made是怎樣知道的呢?
因我我只收過幾封電郵做良民證和驗身,之後就沒什麼聲氣了。
GCkey又攪不到,輸入資料時次次話個電話號碼無效。
我七月中入申請的,都四個月了!

大宅

kaka666 發表於 18-12-2 17:31
請問sponsor轉左decision made是怎樣知道的呢?
因我我只收過幾封電郵做良民證和驗身,之後就沒什麼聲氣了 ...

Check application status個度可以睇到,我都係link up唔到GCkey

大宅

畀面勳章

glorialee923 發表於 18-10-30 18:13
你當時交intention 文件係upload去online account定係郵寄正本呢? 我準備今個星期內交
...

你交完intension文件有無消息?我upload 咗個幾月未有新消息

複式洋房

dick_mui 發表於 18-12-22 08:36
你交完intension文件有無消息?我upload 咗個幾月未有新消息

我11頭upload依家仲係in progress! 你幾多月upload?

別墅

kaka666 發表於 18-12-2 17:31
因我我只收過幾封電郵做良民證和驗身,之後就沒什麼聲氣了 ...

如果你linkup 唔到GCKeys, 可能會做唔到下步,因為驗身後要upload receipt上去,另外仲有一份網上表格要填。我舊年都試左好多日,用不同combination 先得,下面條link個forum你可以用"GCKey"做keyWord search下, 我果時係跟D人嘅經驗分享而成功左,但已忘記邊個post, 你哋可以上去search下。good luck.
https://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/#immigration-to-canada.9

大宅

回覆 kaka666 的帖子

做完驗身是否要upload receipt 上GCkey? 或只是等驗身診所send 報告比IRCC?

別墅

回覆 cicylg 的帖子

我沒有upload任何東西上GCkey呀,驗身中心會把結果upload到移民局的,因為驗身中心查到有我資料才給我驗身的,還有幫我影相。

大宅

有冇JM已經去到background check?

大宅

大家好!請問良民證張receipt需唔需要upload上gckey定係唔洗只係等4-6個禮拜HKPF寄到去?如果要上載receipt請問你地係咪用email或webform send比cic?

謝謝!

大宅

Nicmommy 發表於 19-1-14 21:25
大家好!請問良民證張receipt需唔需要upload上gckey定係唔洗只係等4-6個禮拜HKPF寄到去?如果要上載receipt ...

我冇upload呀!

大宅

annababe 發表於 19-1-15 09:27
我冇upload呀!

Thx! 咁我唔理,等HKPF寄過去。我而家等緊SA同MR。過多兩個禮拜由提交起計就快四個月。

複式洋房

我11月頭寄左出去了
點解仲未有消息? 11中快遞話簽收左
我同老公email 唔見有

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

lowblood 發表於 19-1-17 07:49
我11月頭寄左出去了

快遞通知我佢哋十月尾已經收咗我份件, 不過咩消息都冇,冇收過任何email, 唯有等等等等等

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

lowblood 發表於 19-1-17 07:49
我11月頭寄左出去了

不過我響其他forum見到有人話佢哋而家應該process緊九月份嘅application

大宅

dick_mui 發表於 18-12-22 08:36

你現在有消息未?我收到email要交intension文件,唔知交完後要等幾耐先正式批

大宅

畀面勳章

annababe 發表於 19-1-17 17:32
你現在有消息未?我收到email要交intension文件,唔知交完後要等幾耐先正式批
...

仲未啊
11月中交既

大宅

dick_mui 發表於 19-1-17 20:34
仲未啊
11月中交既

咁background check開始未?

大宅

畀面勳章

annababe 發表於 19-1-17 20:46
咁background check開始未?

GCKey 寫background check in progess

首頁

尾頁

跳至