母乳餵哺

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由+maurice555+於+14-05-09+發表

原帖由 chriswt0613 於 14-07-05 發表
我買左9+
但跟機個25 mm喇叭,只吸到我個頭同少少乳暈,吸唔到奶,我想問係迷就咁買medela個喇叭就可以ga l ...
我唔肯定Medela36mm可唔可以用到,但只要個哪吧尾部的插喉位,啱啱好可以插得落spectra9+條喉,咁就得

複式洋房

回覆:Spectra 9+奶泵可以用番Medela Parts

別墅

回覆:Spectra 9+奶泵可以用番Medela Parts

無左防回漏會唔會吸到奶入條管架?

別墅

朋友有部 S2 可以俾我, 我都諗住配番 medela 既喇叭, 人地話 d 膠好 d. 不過我諗住拎左部機返黎先再配.

我係度店睇, 唔見剩買配件. 你地係咪去邊度配 gar???

大宅

引用:朋友有部+S2+可以俾我,+我都諗住配番+medel

原帖由 Heyheywoody 於 14-07-07 發表
朋友有部 S2 可以俾我, 我都諗住配番 medela 既喇叭, 人地話 d 膠好 d. 不過我諗住拎左部機返黎先再配.

...
我上yahoo auction買,一隻喇叭連嗰白色嗰個valve$120,記得唔好買錯freestyle嗰喇叭,要買swing嗰個!

別墅

我用freestyle, 請問有無人接駁到??

大宅

引用:我用freestyle,+請問有無人接駁到??

原帖由 janetho85 於 14-07-08 發表
我用freestyle, 請問有無人接駁到??
我都想知啊~

大宅

報告:我好大膽地剪咗freestyle 條管,係可以fit到落9+度。但未試力度會唔會有影響。聽日返工試完再報告!

複式洋房

引用:報告:我好大膽地剪咗freestyle+條管,係可

原帖由 tropicanna 於 14-07-08 發表
報告:我好大膽地剪咗freestyle 條管,係可以fit到落9+度。但未試力度會唔會有影響。聽日返工試完再報告!
...
應該得!見到條喉插入9+部機好fit

若果用9+時,用單泵,記得將部機頂的輸出位蓋好(如你幅圖),唔係就會泵唔到

大宅

引用:Quote:原帖由+tropicanna+於+14-07-08+發表

原帖由 maurice555 於 14-07-09 發表
應該得!見到條喉插入9+部機好fit

若果用9+時,用單泵,記得將部機頂的輸出位蓋好(如你幅圖), ...
由於freestyle條管係一開二(雙泵),如果好似我而家咁插,係咪應該加大力度先夠雙泵呢?

男爵府

正因為想用單喉管,好力d, 所以我諗住問朋友借條swing 既喉管,試下可唔可以fit 到 freestyle 喇叭個插頭位,試完再話比大家知!

大宅

引用:正因為想用單喉管,好力d,+所以我諗住問朋

原帖由 羊太太 於 14-07-09 發表
正因為想用單喉管,好力d, 所以我諗住問朋友借條swing 既喉管,試下可唔可以fit 到 freestyle 喇叭個插頭位 ...
好啊. 等報告

大宅

引用:正因為想用單喉管,好力d,+所以我諗住問朋

原帖由 羊太太 於 14-07-09 發表
正因為想用單喉管,好力d, 所以我諗住問朋友借條swing 既喉管,試下可唔可以fit 到 freestyle 喇叭個插頭位 ...
成功了。力度okay。泵12分鐘有6安,同平時freestyle 一樣。太好了。可以用返freestyle d parts.

大宅

引用:除左Medela之外,Spectra+9+仲可以駁落Aven

原帖由 2003kk 於 14-07-05 發表
除左Medela之外,Spectra 9+仲可以駁落Avent既电奶泵喇叭到。
有冇圖睇?舊avent (粉藍色) or 新 (粉紅色)? 我個 old avent pump 就壞,想買個用到d parts 既機,謝謝

大宅

回覆:sam_wong 的帖子

我試既係粉紅色.

複式洋房

知唔知medela的parts可否用在unimom的機呢,thx

大宅

引用:我試既係粉紅色.

原帖由 2003kk 於 14-07-09 發表
我試既係粉紅色.
謝謝,你係用番avent 管插入9+ 定係用9+管插入avent 喇叭?

大宅

回覆:sam_wong 的帖子

兩條管,兩部机都用到呀.

大宅

引用:Quote:原帖由 chriswt0613 於 14-07-05 發

原帖由 maurice555 於 14-07-06 發表
我唔肯定Medela36mm可唔可以用到,但只要個哪吧尾部的插喉位,啱啱好可以插得落spectra9+條喉,咁就得:waha ...
Hi..我唔太熟medela ..我想問下張相但medela喇叭,係迷就咁買呢set就可以用落spectra 9+ ga la??

男爵府

引用:Quote:原帖由 maurice555 於 14-07-06 發表

原帖由 chriswt0613 於 14-07-17 發表
Hi..我唔太熟medela ..我想問下張相但medela喇叭,係迷就咁買呢set就可以用落spectra 9+ ga la??
Yes

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊