母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我就係用緊Avent新款喇叭駁Spectra主機,而

原帖由 2003kk 於 14-08-02 發表
我就係用緊Avent新款喇叭駁Spectra主機,而跟機個d應該係新款parts
謝謝,咁你部機未換之前係唔係連用9+喇叭都有問題,換機後就算用avent 喇叭駁9+主機都ok?

大宅

回覆:sam_wong 的帖子

係呀, 之前用Spectra parts都有問題,換左機就無事啦!

大宅

引用:係呀,+之前用Spectra+parts都有問題,換左機

原帖由 2003kk 於 14-08-02 發表
係呀, 之前用Spectra parts都有問題,換左機就無事啦!
謝謝,你覺得avent 好用定9+好用d?9+個喇叭係唔係好差?如買avent spare 喇叭一對要幾多錢?唔好意思,問咁多問題,多謝你的解答

大宅

引用:Quote:maurice555 發表於 14-5-9 17:21 Med

原帖由 964000 於 14-05-09 發表
試左,好用喎
我想問medela個喇叭part 幾多mm ga,係咪大個9+ 個喇叭嫁??因為我買左9+個行貨,但佢跟係24mm既 闊樽,我估24mm唔岩我用啊所以要另外配,還掂要配想配個最好既,請問有咩高見啊??

子爵府

Medela原妝喇叭也是24mm

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 dorothy802 的帖子

medela應該有呢5個SIZE
spectra有30mm, 不過HK代理無賣, 要搵代購先買到水貨

大宅

引用:回覆 dorothy802 的帖子medela應該有呢5個S

原帖由 紫怡 於 14-08-04 發表
回覆 dorothy802 的帖子
咁點樣睇自己邊個size先岩??

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 紫怡 於 14-08-04 發表回覆 d

原帖由 dorothy802 於 14-08-04 發表
咁點樣睇自己邊個size先岩??
我都唔知,因為avent同spectra都係用套裝跟既喇叭,無特別再配其他size,相信量度乳頭直徑後再問sales意見就得啦!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+dorothy802+於+14-08-04+發表

原帖由 紫怡 於 14-08-04 發表
我都唔知,因為avent同spectra都係用套裝跟既喇叭,無特別再配其他size,相信量度乳頭直徑後再問sales意見 ...
其實Spectra 9+跟機的哪吧比Medela的24mm哪吧size比較之下,Spectra係大d

但係配合用hand free bra度,Medela的哪吧會更貼更好吸

大宅

引用:Quote:原帖由 maurice555 於 14-07-06 發表

原帖由 chriswt0613 於 14-07-17 發表
Hi..我唔太熟medela ..我想問下張相但medela喇叭,係迷就咁買呢set就可以用落spectra 9+ ga la??
可以send個網址比我嗎??

大宅

引用:Quote:原帖由 chriswt0613 於 14-07-17 發

原帖由 dorothy802 於 14-08-04 發表
可以send個網址比我嗎??
Pm u

大宅

回覆:sam_wong 的帖子

Spectra好用d,雖然個喇叭d質地差d,不過平woo.
我唔知Avent喇叭幾錢,不過之前見討論區d媽媽話要3/4佰蚊架!

複式洋房

回覆:Spectra 9+奶泵可以用番Medela Parts

想clarify下,即係用spectra 9+喉配freestyle喇叭set係ok?但配swing喇叭set就吾得?謝

大宅

thx

大宅

有冇人試過Avent個cushion可唔可以套落Spectra 25mm個喇叭度?Spectra個喇叭同cushion好啜肉,泵得出但好痛。而家用緊medela 21mm 喇叭d parts,唔知Avent個cushion係幾多mm呢?想買Avent個cushion又怕唔啱用...

複式洋房

熱血勳章

nfornoom 發表於 14-9-12 10:32
有冇人試過Avent個cushion可唔可以套落Spectra 25mm個喇叭度?Spectra個喇叭同cushion好啜肉,泵得出但好痛 ...
我都想知有邊個牌子既按摩花瓣可以用係medela喇叭度…

別墅

原來可以! 樓主Thanks!

複式洋房

回覆 maurice555 的帖子

邊度有得租Medela的租用醫院級奶泵?

男爵府

引用:回覆 maurice555 的帖子邊度有得租Medela的

原帖由 linlinda 於 14-11-03 發表
回覆 maurice555 的帖子

邊度有得租Medela的租用醫院級奶泵?
尚健醫療器材公司

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

引用:想clarify下,即係用spectra 9+喉配freesty

原帖由 MaoMaoChu 於 14-08-23 發表
想clarify下,即係用spectra 9+喉配freestyle喇叭set係ok?但配swing喇叭set就吾得?謝

...
如要配FS,要買个头,上YH拍賣,有買FS代用喉就揾到

吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊