母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問用medela喇叭係咪用唔到spectra9+個防漏? 咁樣d奶咪會流入條喉?

別墅

回覆:Spectra 9+奶泵可以用番Medela Parts

但呢個位會有水蒸汽入喉 怕唔怕㗎

複式洋房

回覆:Spectra 9+奶泵可以用番Medela Parts

係囉係囉,我試過如果將條喉直接插入去medela 喇叭度,泵完有水蒸氣走咗入條喉,有冇咩方法可以避免水蒸氣入到條喉呢?

大宅

請問medela PIS parts 可用於spectra 9+嗎?

大宅

引用:係囉係囉,我試過如果將條喉直接插入去mede

原帖由 羅家大少 於 14-12-26 發表
係囉係囉,我試過如果將條喉直接插入去medela 喇叭度,泵完有水蒸氣走咗入條喉,有冇咩方法可以避免水蒸氣 ...
我次次都有水入條管度。。 如果用之前抹乾淨個喇叭插管個直會好些, 但都會有。

所以我用完多數開部機一陣清吓條管。

大宅

育兒性格勳章

9+ 邊parts要洗,返工點洗?感謝分享。

大宅

我用spectra 9+ 喇叭28mm, 但有一邊唔係好有好泵到,但自己擠就有奶,究竟會唔會係個泵size 唔啱?你地力度用level幾?我用level4, 係咪太低?

複式洋房

用9+同Medela 個VALVE,力度有分別嗎? 因為覺得9+雙泵唔夠力.....

大宅

引用:用9+同Medela+個VALVE,力度有分別嗎?+因為

原帖由 veronica_law 於 15-04-18 發表
用9+同Medela 個VALVE,力度有分別嗎? 因為覺得9+雙泵唔夠力.....
我用M1,兩款flange 力度差吾多

子爵府

引用:無左防回漏會唔會吸到奶入條管架?

原帖由 msjollysandy 於 14-07-06 發表
無左防回漏會唔會吸到奶入條管架?
有機會架,我試過,停都停唔切

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊