論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

上次我老公褲袋袋住$9000唔記得攞出來,之後我哋搵但係條褲就洗咗不過入面,之後問佢有冇見過佢話冇,係好肯定係佢嘅情況之下我哋報咗警,咁警察上來循例式手下,但係就無搜到野咁就備咗案,但係可能佢驚啦,第二朝自己擺返啲錢去食飯抬,然後等我行過嘅時候扮抹枱,就話:太太!未有啲錢囉!(佢搵啲嘢遮住咗)咁上次我同佢講話我知道係你偷嘅,不過今次算啦唔好再有下次!咁當時佢都同我道歉,我下次唔會再貪心!跟住尋日又係我老公擺咗$4000係個信封度再放主人房枱面,跟住唔記得咗放好返咗工,之後今日我有又同個囡出咗街返學有段時間無人喺屋企,後尾我哋返咗嚟之後我老公打電話叫我搵下仲係唔係度,我搵晒都唔見,再加埋睇到佢今日係屋企嘅小動作,幾乎十成係佢偷咗,我而家除咗補錢炒佢之外,仲有冇其他更好的辦法可做?如果真係依家即刻炒佢,可唔可以叫佢今晚立即執野走?

伯爵府

畀面勳章

回覆:工人又偷錢我應該點做

如果佢無出到街,報警先,否則你再炒佢咪蝕好多

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你而家叫佢執嘢走, 佢賴死話冇地方瞓, 一樣要喺你屋企過夜, 你分分鈡成晚唔駛瞓喎!

大宅

點解第一次已知道係佢偷錢,吾明仲要留佢呢?

子爵府

其實楼主你地試過第一次就吾應該俾第二次发生

子爵府

报警,即炒,睇住佢執野,再搜佢行理,要地毬式,叫佢翻出衫袋衭袋俾你睇,最好叫女警搜佢身

子爵府

回覆:solstice 的帖子

報警,等佢係差管瞓一晚啦!明早叫佢即執包袱即走。

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

大宅

報警 在警察在場下炒 簽好文件 通知家人 安排人手帶小孩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你一定要報警先, 因上次有案備咗, 今次又來, 等Police拉咗佢先. 你唔好就咁炒佢, 就算佢肯簽乜野認罪都可以反口話你迫佢簽. 就算賠多1個月, 工人為咗玩你, 照告你屈佢偷野, 你蝕章架.

你咁多錢唔記得放好, 你工人唔捨得走嘅.

大宅

回覆:pettymami 的帖子

你老公也大意

男爵府

十個工人九個都貪,樓主不應留此工人。
樓主自己亦不要將$亂放,不要製造機會同誘惑比D工人。換著我,第一轉已經炒了。

大宅

呢個人由你第一次發現佢偷錢已經唔洗留!報警啦!

我用咗十幾年工人,有段時間我仲返緊公,我老公少爺仔咁又係好鐘意將D銀包、錢隨處擺。有一次,我好嚴厲咁同我老公講:"你隨處放錢,根本就係不斷引誘緊個工人,呢個數目,可能喺你嚟講係細數,喺工人嚟講就係大數目。試諗下,你自己對住呢d咁大嘅數目,日日擺喺你眼前,一日唔攞,兩日唔攞,三日唔攞⋯⋯一個月唔攞你都對唔住自己啦!搵個裸女瞓喺你身邊呀?一日你可能無反應,兩日,三日⋯⋯你會點?!依家難得有個好工人,如果被你引透到出咗手,而我地又發現咗,你話炒唔炒佢好?我地仲要返工仲要旨意個工人㗎!比自己有啲好日子過啦!唔好搵自己笨喇!"自從咁講完之後,我老公再無將錢到處擺喇!

錢銀嘅嘢,自己都要負返啲責任!

wing-sceptre  哈哈,说得好!  發表於 14-5-12 08:07

複式洋房

pettymami 發表於 14-5-10 21:04
上次我老公褲袋袋住$9000唔記得攞出來,之後我哋搵但係條褲就洗咗不過入面,之後問佢有冇見過佢話冇,係好 ...

好奇問吓樓主個工人係印定賓?
向在工作時候聊天的朋友問好!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

印賓都會偷(我自己經驗, 縱使入晒錢箱, 鐵盒有細鎖頭, 都一樣可以偷晒啲錢), 佢哋根本經不起考驗, 所以首先要做好自己, 財不可露白, 因為唔想換人, 成本太高了!

大宅

再擺10張一千蚊紙影晒相有晒號碼再裝佢啦!而家咁多個鐘冇証冇據仲要陪多個月人工俾佢。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Bun/印, 都係開鎖專家來架, 以前Pa, 老人痴呆自己閂埋房門鎖住, 無key, 當年2007-2009個偷野印siti, 當場表演用羅C批開咗度房門鎖.

複式洋房

報警先啦!!即走

welcome to bingo beauty

大宅

畀面勳章

我媽都唔見錢,佢肯定姐姐偷咗,但我又怕佢記性,冤枉人,點算?

首頁

尾頁

跳至