最近好多人來本版搵食,各jm請小心

kobe24
|
在此不評論各plan好壞,只想提醒各jm,投資是用大家的血汗錢/家用,當你作出一樣投資 (特別是有年期限制)之前,請充份了解這投資項目的內容及其風險,或問下家人或上網找下資料先。投資依樣野,唔會走左去的,早一個月,遲一個月,相差不會很大。唔投資,總比投資錯為好。

host    發表於 18-9-23 23:25
mrhuish    發表於 16-7-30 16:18
boel_ng    發表於 15-8-19 17:23
amk650191    發表於 15-5-22 14:53
RicardoKaka  簡單來說:不輸便是贏~~ 何必衝動,大把機會~  發表於 14-5-13 14:01
aztecs
|
我都覺...
benney
|
我都澄清下先,我真係唔係agent.見我間間都up就知啦

tamsusan
|
RicardoKaka
|
回覆 kobe24 的帖子

搵食都有分高手及低手....我暫時見到一個低手...
小僕人    發表於 14-6-2 12:43
kat0318    發表於 14-5-14 08:23
bloody2mary
|
RicardoKaka 發表於 14-5-13 16:30
回覆 kobe24 的帖子

搵食都有分高手及低手....我暫時見到一個低手...

我都見到, 仲要係唔醒目的
Deerpig
|
真係要小心提防,不過佢咁出面都好易認

kat0318  後生仔可能鍾意咁  發表於 14-5-14 08:24
焯媽媽
|
原帖由 benney 於 14-05-13 發表
我都澄清下先,我真係唔係agent.見我間間都up就知啦
對呀! 我知道呀!

可以買不同保險公司產品,那種叫broker嗎?
真的不是agent呀!

benney
|
原帖由 焯媽媽 於 14-05-13 發表
對呀! 我知道呀!

大把人就咁掛個牌係經紀行啦,掛就一定要賣野既咩。只要年年有上夠堂就得啦。追數個d係在職既,所以係咪都推高佣plan.

你幾時見過有在職從業員肯講d無肉食既plan出離?

benney
|
原帖由 焯媽媽 於 14-05-13 發表
對呀! 我知道呀!

我只係貪呢度唔似香討uwant咁多小朋友。我睇錯走勢什麼的咪大家研究下,我邊隻字眼係想賣野?我只係講一d我認為是對的,你地咁敏感做咩呢?

某篇post.叫人做金主既又點計呢?

我出到任何公司既計劃書,年金個篇有人問我拎,我都叫佢自己搵agent啦。

ismandy
|
原帖由 kobe24 於 14-05-13 發表
在此不評論各plan好壞,只想提醒各jm,投資是用大家的血汗錢/家用,當你作出一樣投資 (特別是有年期限制)之 ...

大力大力
|
放心~

小弟早,午,晚都守在這裡~

近年會員都叻左好多,唔會甘容易受騙~

。。

CherLeung    發表於 15-6-14 17:07
crystal媽咪
|
OKAY, 多謝提醒.
Ol0314
|
原帖由 大力大力 於 14-05-13 發表
放心~

小弟早,午,晚都守在這裡~
佢地真係好煩

ohcyrushk
|
我至討厭 broker ~~

ohcyrushk
|
個條友好鬼煩,我老公有一朋友都係broker!!!好鬼有自信,常常說我儲錢買樓投資好豬,又講到自己好鬼勁,但事實。。。比我入左 bad list la

benney
|
原帖由 ohcyrushk 於 14-05-13 發表
個條友好鬼煩,我老公有一朋友都係broker!!!好鬼有自信,常常說我儲錢買樓投資好豬,又講到自己好鬼勁,但 ...
做咩咁僧broker? 講唔好買樓如果係近年講既話,岩丫。因為我都睇跌。

我唔係agent。亦唔係broker.我只係掛牌呃經驗既姐

我講基金講年金係因為覺得好,因為我有樓渣手,不過係大陸,前幾日水浸我覺得好煩又要我搞,租又唔多

benney
|
原帖由 ohcyrushk 於 14-05-13 發表
個條友好鬼煩,我老公有一朋友都係broker!!!好鬼有自信,常常說我儲錢買樓投資好豬,又講到自己好鬼勁,但 ...
做咩咁僧broker? 講唔好買樓如果係近年講既話,岩丫。因為我都睇跌。

我唔係agent。亦唔係broker.我只係掛牌呃經驗既姐

我講基金講年金係因為覺得好,因為我有樓渣手,不過係大陸,前幾日水浸我覺得好煩又要我搞,租又唔多

愛下廚
|
做乜變晒質
Daeng
|
有人自己對號入座了