單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7910326

我收到衰婆單方離婚,我可以點做?佢應該系大陸搵到男人,所以趕住同我離婚,我又冇證據!

如果 我要返個仔,有冇人知道邊到地方可以幫到我?

我已經系佢地身上洗唔少錢,而家好窮

大宅

引用:http://www.baby-kingdom.com/forum.php

原帖由 hitwall 於 14-05-14 發表
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7910326

我收到衰婆單方離婚,我可以點做?佢 ...
問律師啦

佢咁趕住揾男人,你咪話即離都得,但個仔要跟你

其實佢都未必要個仔,阻手阻腳

象牙宮

hitwall 發表於 14-5-14 10:53
我收到衰婆單方離婚,我可以點做?佢 ...

有冇想 補救? 暫時 分開 ?

找 你住宅 那区的 社区 家福 約見社工.
佢 提供 補導
心理. 身理. 情緒上支援
幼兒協助. 經濟支援
法律意見.
你心理就會更实在. 怎么做.

有d感觸. 自己靠自己
好女人... 未必遇好男人
好男人... 遇坏女人.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

月餅勳章

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=7148360

你老婆有用呢個account?定呢個POST係假嫁?

話時話,一切你自己攞黎,搵大陸女士結婚呢d係必然結果。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

christinetin 發表於 14-5-14 13:42
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7148360

你老婆有用呢個account?定呢個POST係 ...

哎呀.. 飲左迷湯點會記得咁多野O者... 未拎身份証梗係話真心相愛白頭到老啦.. 拎到身份証啦梗係搵條更有錢既水魚啦...

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

樓主, 你 BB 係唔係響香港驗左 DNA 先可以落香港定係小朋友響香港出世架?? 未驗 DNA 快O的去驗啦, 萬一你爭左返來原來係唔係親生既你咪好麻煩???

Mrs.Kangaroo  我都系咁諗!佢地可能系青梅竹馬!  發表於 14-5-16 11:33
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

複式洋房

回覆 christinetin 的帖子

呢個系我大姐個囡囡~要BB車,唔關我的事我講系真的

複式洋房

dordor1207 發表於 14-5-14 15:26
樓主, 你 BB 係唔係響香港驗左 DNA 先可以落香港定係小朋友響香港出世架?? 未驗 DNA 快O的去驗啦, 萬一你爭 ...
唔系香港生的~系佢家鄉,未驗DNA個BB好大機會系我的

我拿回BB機會大唔大呢?

侯爵府

hitwall 發表於 14-5-15 09:53
唔系香港生的~系佢家鄉,未驗DNA個BB好大機會系我的

我拿回BB機會大唔大呢?

嘩... 哥哥仔, 申請BB 落香港唔係要驗 DNA 既咩?? 你自己話係最大機會??? 你爭 BB 做咩呀? 你平時湊開架??

記得 DNA 響香港做最信得過, 唔該你醒下啦.... 你可以響大陸同香港各做一份最穩陣...

我學電視話男人最忌係咩呢??? 自己戴緊綠帽都唔知囉.. 當然我無話你那位 "衰婆", 但聽聞帶小朋友落香港要做親子鑑證架

333s  親子鑑證架是必要的.  發表於 14-5-15 10:53

複式洋房

dordor1207 發表於 14-5-15 10:12
嘩... 哥哥仔, 申請BB 落香港唔係要驗 DNA 既咩?? 你自己話係最大機會??? 你爭 BB 做咩呀? 你平時湊開架?? ...
BB長期系佢阿媽湊~唔系我阿媽!DNA一定要驗

侯爵府

hitwall 發表於 14-5-15 10:16
BB長期系佢阿媽湊~唔系我阿媽!DNA一定要驗

咁你爭來做乜噃.. 由得佢跟媽咪生活啦,, 落到香港小朋友又唔慣, 你又辛苦, 你亞媽又辛苦.. 做單親真係唔易做架, 你有幾大決心改你既宅男生活??

複式洋房

回覆 333s 的帖子

來到呢個地步,我也唔想回轉頭,我真系好辛苦!

333s  共同 护養吧...  發表於 14-5-15 10:54

複式洋房

dordor1207 發表於 14-5-15 10:40
咁你爭來做乜噃.. 由得佢跟媽咪生活啦,, 落到香港小朋友又唔慣, 你又辛苦, 你亞媽又辛苦.. 做單親真係唔易 ...
有時候覺得,佢拿走我全部野。個仔只可以我為唯一能爭取的

侯爵府

hitwall 發表於 14-5-15 11:44

驗左 DNA 先講啦~

禁止訪問

引用:Quote:dordor1207 發表於 14-5-15 10:40 咁

侯爵府

sailow 發表於 14-5-15 13:26
千祈千祈唔好為爭而爭.平心而論,你有咩可以比到個仔?個仔跟開阿媽.要你同阿仔重新適應—齊住.對你對阿仔係 ...

HELLO~~~ 個人認為共同撫養未必可行架... 大家存在仇恨同埋小朋友可能長期都響大陸, 樓主未必爭到小朋友既撫養權.. 睇下O的舊帖, 要做一個好爸爸, 樓主真係努力先得囉.. .唔係為左粒男孫大家爭

大宅

引用:Quote:dordor1207+發表於+14-5-15+10:40+咁

原帖由 hitwall 於 14-05-15 發表
樓主你自己要諗清楚係咪真係愛個仔先!唔好爭到之後一想起佢媽媽就將d情緒發洩喺佢身上,仲有如果將來你搵到第二個女人時,個女人接受唔到你個仔,你又會否可以為個仔放棄個女人先!你有好多事要考慮,並唔係只係因為之前付出多,所以點都要攞返d野!

複式洋房

sailow 發表於 14-5-15 13:26
千祈千祈唔好為爭而爭.平心而論,你有咩可以比到個仔?個仔跟開阿媽.要你同阿仔重新適應—齊住.對你對阿仔係 ...
我考慮過~BB系媽咪身邊好D,佢始終都系我個仔!

複式洋房

如果預想中覺得阿媽照顧唔好小朋友
咁我會支持樓主爭返個仔
但你要明白,湊仔 並唔係你想像中咁簡單的
你會冇哂私人時間,要為佢未來舖路
要照顧佢起居飲食,仲要夠細心可以開解佢心靈
另外,社會上有好多單親支援,但大多數係面對單媽的
單爸既支援,最重要既心理輔導,少之又少
請先做好心理準備,而唔係因一時喜好為爭而爭

共勉

禁止訪問

引用:Quote:dordor1207 發表於 14-5-15 10:40 咁

首頁

尾頁

跳至