自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:62接受唔到99過身,點算?有冇過來人可以傾下?

陪佢出多d去 散心 唔好成日留係屋企睹物思人

子爵府

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

唔好亂諗,以正能量感染身邊人,加油

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 CHOR~CHOR~ 的帖子

點都要佢離開下散下心,如果佢唔like去教堂,可以帶佢去佛堂,點都要有人同佢解開心結架.

老人家始終有執著,比時間佢過渡最辛苦日子,你都係一覺得心口悶,屈住屈住就要同人傾下.

<br><br>

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

陰公,比我都唔知點,陪佢多啲

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

陰公,比我都唔知點,陪佢多啲

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

去地區社區中心或老人中心搵社工傾下
我女2001年1月8日QE出世  

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢話要調房, 你地唔介意就同佢換轉; 有D家屬怕再睹物思人, 一下子要收起/掉晒故人物件, 有D就唔准改變任何野唔准掉, 你62是否前者? 如果係夢中都見過99, 不如再將佢美麗化佢, 話99 叫佢好好地生活, 要代佢睇住D孫!!享下兒孫福!

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

老一輩嘅相處真係好特別,以前我亞媽日日鬧我亞爸,我亞爸日日都唔開心,結果佢中左風,要入住係屋企附近嘅老人院,亞媽日日風雨不改去睇佢,半年度亞媽不幸都中左風短短幾個月就去世,由亞媽中風開始無去睇我亞爸後,我亞爸日日問亞媽呢做乜唔黎,我哋有時呃佢亞媽黎過只係佢忘記左,有時呃佢亞媽唔舒服,到我亞媽過左身都唔敢講,亦都叫老人院d人千其唔好比佢知,但係最奇嘅係我亞爸同我地講亞媽以後唔再黎睇佢,叫我地唔使再呃佢,見佢好傷心,我地都好心痛,平時見佢成日鬧架,但係佢地心裏都仲好牽掛對方.

珍珠宮

善寧會有專業社工幫喪親人士做輔導

水晶宮

2024年龍年勳章

相處左幾十年,唔係話放低就放低,如果佢情緒繼續不穩,可以諮詢下醫生,應該社區有一d類似的關懷小組,比同路人互相支持的,找多d時間陪下佢

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

引用:旅行都好如你老爺吾介意面對,幫你奶奶在外

原帖由 honthont 於 14-05-17 發表
旅行都好
如你老爺吾介意面對,幫你奶奶在外安個靈位,得閒可過去上香傾下偈,有d寄托
or 叫你仔女黏多d爺 ...
已經喺屋企喺袓先隔離安左位,謝謝!

侯爵府

有朋友試過養寵物,等老人家有寄托,但當然,如果佢唔養,都要有人照顧小動物一世

男爵府

老伴去世真係好傷,好多老人家支持唔住好快就病,而且很多兩年內也會跟住走埋,我知樓主好大壓力好辛苦,但你好孝順,要加油呀

男爵府

引用:地址:香港特別行政區九龍長沙灣麗閣邨麗蘭

原帖由 rich47004 於 14-05-17 發表
地址:香港特別行政區九龍長沙灣麗閣邨麗蘭樓三樓十六至十八室
善寧會譚雅士杜佩珍安家舍
電話:2725 7693
唔該哂!我就係想去呢度~

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

覺得真係需要一段時間去接受 或者信仰或者比d世藝拒

翡翠宮

牛年勳章

你話夢見你99在天堂好開心好舒服,笑住同你講佢解脫無晒痛苦,叫62唔洗擔心佢

男爵府

引用:地址:香港特別行政區九龍長沙灣麗閣邨麗蘭

原帖由 rich47004 於 14-05-17 發表
地址:香港特別行政區九龍長沙灣麗閣邨麗蘭樓三樓十六至十八室
善寧會譚雅士杜佩珍安家舍
電話:2725 7693
呢位jm真係好好好

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

同62講你都就爆煲,不如一齊去揾人傾下,咁落去唔係辦法

首頁

尾頁