懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實生時邊樣方法會對自已同bb身體好d呀

男爵府

原文章由 Mayuki 於 07-10-25 09:36 發表
其實生時邊樣方法會對自已同bb身體好d呀

個個人睇法唔同啵..
我覺得順產好D..
因為如果開刀要吸D藥物先可以進入昏迷狀態..
但吸左既時候BB都有份吸架啵@@"

如果順產就唔洗吸..
同埋開完刀好似好辛苦..
我有個朋友開左刀第2日醒笑唔到..
一笑傷口好痛..又死死下咁..面青哂好恐怖><"
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

好媽媽勳章

當然是順產好呢.自然呀,

我順產及開刀都試過........

大宅

Hi All MaMa,

以下資料給大家多一重參考 :
(我在婦女医護曾請教win01網友的看法)

1. 開刀產子有甚處壞處?

Ans:
對母體來說開刀的話會破壞奇經八脈中的任脈和帶脈.快則到了35歲身體狀況會大跌.或者如有大病後身體不能回復健康.一直虛弱.//帶脈都是對女性很重要的經脈.
對孩子來說,自然生產是一種求生的考驗和經驗,嬰兒時學習能力極強,所以對他是十分重要的,通常自然生產的人都會對事物比較靈敏的.

2. 西E的催生術,會衍生甚麼問題,對母體和BB有冇壞處?

Ans:
表面上沒壞處,但別人強迫你工作會怎樣?就是用藥物強迫子宮收縮.傷肝腎/.
在中醫裡也有催產法,但只是增加子宮氣血運行加強它的動力.針灸一針就夠了.

3.在中医看無痛分娩是不是很傷身?有何壞處?

Ans:
麻醉了,身體應該有的反應沒了,有什麼不應該留在身體的東西也一樣沒反應,身體自己不會自動排出.最基本的瘀血就留在身體了,還有其他的濕毒呢

伯爵府

梗係順產好啦!我自己都係順產生小b出黎...生完又可以快d補到...我再生下1個都會順產架...

男爵府

all,
thanks

首頁

尾頁

跳至